اقتصادی 19:52 - 01 مهر 1397
یکی از مهم‌ترین اخبار اقتصادی امروز (یکشنبه) موضوع استعفای وزیر صنعت، معدن و تجارت بود. در حالی از سوی یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی مطرح شد که محمد شریعتمداری استعفای خود را به رییس جمهوری تقدیم کرده است،‌ اما در نهایت خبر مربوطه از سوی این نماینده تکذیب شد.

وزارت صنعت تیتر یک شد!

به گزارش ایسنا، در حالی‌ که ماجرای استعفای محمد شریعتمداری امروز در رسانه‌های مختلف منتشر شد اما در نهایت روابط عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد که استعفای محمد شریعتمداری صحت ندارد. موضوعی که در ابتدای امر از سوی الیاس حضرتی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت مطرح شد و در نهایت هم حضرتی مصاحبه مربوطه را تکذیب کرد.

چرا کالاهای مکشوفه به بازار عرضه نمی‌شوند؟

موضوع دیگری که در خبرهای امروز به وزارت صنعت، معدن و تجارت مربوط است، موضوع کشف کالاهای احتکار شده‌ای است که به بازار عرضه نشده است. در این رابطه رئیس اتحادیه بنکداران اعلام کرد که کالاهای اساسی مکشوفه که توسط سودجویان احتکار شده بود تا به امروز به بازار عرضه نشده است. حدود ۱۰ روز پیش مذاکراتی صورت گرفت تا کالاهای اساسی مکشوفه شهر ری در سطح شهر توزیع شود اما تا به امروز کالاهای مکشوفه محتکران برای توزیع در اختیار خرده‌فروشان قرار نگرفته است.

وی در این رابطه افزود: در زمینه عرضه اقلام مکشوفه محتکران از اتحادیه کمک خواسته شد که اتحادیه برای جلوگیری از ایجاد حلقه‌های بیش‌ از حد در زمینه توزیع اعلام کرد؛ محصولات به‌ صورت مستقیم در اختیار خرده‌فروشان قرار گیرد و عمده‌فروشان از این چرخه خارج شوند.

از هفته آینده جایگاه‌ها مجدد بنزین سوپر عرضه می‌کنند

بر اساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده تولید بنزین سوپر که حدود سه ماه با وقفه مواجه شده بود، از هفته آینده از سر گرفته می‌شود. گفتنی است سه ماهی می‌شود که شاهد کمبود بنزین سوپر در برخی جایگاه‌های سراسر کشور هستیم که علل مختلفی برای این کمبود اعلام شده است. در نهایت اما پس از اینکه کمبود بنزین سوپر در برخی از جایگاه‌ها توسط وزیر نفت تایید شد، سخنگوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی اعلام کرد که تولید بنزین سوپر در پالایشگاه های امام خمینی شازند و اصفهان از هفته آینده از سر گرفته می‌شود و به دنبال تولید بنزین سوپر، توزیع این فرآورده نیز از چند روز بعد از آن آغاز خواهد شد.

سکه و طلا مجددا افزایشی شد

عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر با اشاره به تعطیلات چند روز گذشته گفت که علی‌رغم تعطیلات در بازار غیر رسمی، قیمت ارز افزایش داشته که همین مساله باعث افزایش قیمت سکه و طلا شد. همچنین با وجود اینکه صبح روز گذشته،  قیمت طلا در بازار کاهشی بود، اما از ظهر دیروز به بعد قیمت ارز افزایش پیدا کرد و به تبع آن بازار سکه و طلا هم افزایشی شد.

گفتنی است امروز (یکشنبه) قیمت سکه 100 هزار تومان بیشتر شد، در حالی که قیمت جهانی طلا با توجه به تعطیلی روز یکشنبه در کشورهای غربی ثابت بود. همچنین قیمت هر مثقال طلا با افزایش حدود 70 هزار تومانی به یک میلیون و 769 هزار تومان رسید.

عضو هیات مدیره اتحادیه طلا و جواهر همچنین با اشاره به آخرین قیمت‌های سکه و طلا گفت: سکه تمام بهار آزادی طرح جدید چهار میلیون و 550 هزار تومان، نیم سکه دو میلیون و 150 هزار تومان و ربع سکه یک میلیون و 140 هزار تومان فروخته می‌شود. همچنین سکه‌های یک گرمی 645 هزار تومان و هر گرم طلای 18 عیار 408 هزار و 400 تومان قیمت دارد.

شروط جدید برای کارت‌های بازرگانی جدید و قدیم

در پی سوءاستفاده از کارت‌های بازرگانی، اتاق بازرگانی ایران به عنوان متولی صدور این کارت‌ها پایش را بطور جدی از سر گرفته است به‌طوری‌که اعضای اتاق بازرگانی ایران می‌گویند همه کارت‌های قدیمی و دائمی بازنگری نمی‌شوند، مگر اینکه گزارشی از فساد دارندگان آن‌ها عنوان شود. با تصویب شرایط جدید برای اخذ کارت بازرگانی، قرار است متقاضیان ثابت کنند یک عامل واقع تجاری و بازرگانی هستند و متعهد شوند که قصد فرار از پرداخت عوارض دولتی ندارند، بنابراین باید یک دوره به صورت آزمایشی در مدت حداقل یک سال چند حرکت اقتصادی داشته باشند و بعد از آن کارت بازرگانی را دریافت کنند.

همچنین هیات انضباطی که یک گروه نظارتی فعال در اتاق بازرگانی است، در این زمینه فعال است که اگر گزارشاتی از منابع دولتی یا بخش خصوصی برسد که دارنده کارت بازرگانی، مبادرت به حرکت غیر قانونی و غیرمتعارف می‌کند، در آن زمان مهلت اعتبار کارت بازرگانی را تعدیل یا به طور کلی ابطال کند، بنابراین اینطور نیست که کسانی که به فرض کارت‌های بازرگانی پنج ساله دارند، یک سال فعالیت کنند و بعدا برایشان کارت صادر شود، چراکه در اینصورت اطمینان و اعتبار دارنده کارت‌های قدیمی زیر سوال می‌رود.

تعرفه‌ مکالمات تلفن همراه یکسان‌سازی شده است؟

در ادامه، در حالی که اپراتور اول تلفن همراه تعرفه‌ی تماس‌های درون و برون شبکه‌ای خود را از امروز، اول مهرماه، یکسان کرده است، به نظر می‌رسد مکالمات درون‌شبکه‌ی این اپراتور برای سیم‌کارت‌های اعتباری با افزایش قیمت مواجه شده باشد .  اپراتورهای اول و دوم تلفن همراه، به یکسان‌سازی تعرفه‌های خود اقدام کرده‌اند که البته به نظر می‌رسد این یکسان‌سازی در برخی از سیم‌کارت‌های اعتباری و دائمی برای تماس‌های درون‌ و برون شبکه، با افزایش قیمت برای مشترکان همراه است اما این روش جدید قیمت‌گذاری موجب سهولت و شفافیت بیش‌تر در محاسبه هزینه مکالمات مشترکین خواهد شد.

هزینه‌ی برقراری تماس با سیم‌کارت‌های دائمی در اپراتور اول که ۵۷ تومان برای مکالمات درون‌شبکه و ۶۲.۵ تومان برای مکالمات برون‌شبکه بود، به ۵۹.۹ رسیده است؛ این مبلغ برای مکالمات درون‌شبکه شامل ۲.۹ تومان افزایش و برای مکالمات برون‌شبکه شامل ۲.۶ تومان کاهش می‌شود. برای سیم‌کارت‌های اعتباری نیز درحالی که هزینه‌ی برقراری برای مکالمات درون‌شبکه ۶۷ تومان و برای مکالمات برون‌شبکه ۹۳.۷ تومان بود، این هزینه به ۸۹.۹ رسیده است که شامل ۲۲.۹ تومان افزایش برای مکالمات درون‌شبکه و ۳.۸ تومان کاهش برای مکالمات برون‌شبکه می‌شود.

بازهم افزایش بی‌قانون قیمت لبنیات (شیر)

امروز در حالی مجددا شیر و برخی محصولات لبنی با افزایش چشمگیر قیمت مواجه شدند که هیچ یک از مسئولان سازمان حمایت، صنایع لبنی و وزارت جهاد کشاورزی حاضر به پاسخگویی در این زمینه نشدند و همچنان روی سامانه ۱۲۴ نرخ‌های مصوب قبلی وجود دارد. باید خاطرنشان کرد مشاهده‌ها حاکی از این است که شیر کم چرب ۱.۵ لیتری که اخیرا با افزایش قیمت به ۳۵۰۰ تومان رسیده بود، امروز با قیمت ۴۰۰۰ تومانی در برخی برندهای مطرح در بازار عرضه شد که تعجب همه مشتریان را در پی داشت. انواع شیر کم چرب، نیم چرب و پر چرب یا همان شیر کامل دارای نرخ مصوب از سوی ستاد تنظیم بازار است و طبق آن نرخ مصوب برای هر بطری شیر کم چرب ۱.۵ لیتری ۲۹۵۰ تومان است که این نرخ ها در سوم مرداد امسال به روز و ابلاغ شده است. با این وجود، امروز انواع لبنیات با قیمت‌های جدید در بازار عرضه شده که چهار قلم آن مشمول نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار می‌شود که هنوز مصوبه‌ای مبنی بر افزایش قیمت ونرخ‌های جدید ابلاغ نشده است.

انتهای پیام


9916560
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شتاب‌گیری روند جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل در سال ۱۴۰۳، گفت: تا پایان امسال مشعل‌های گازی واحد‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: بیست و یکمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، قرار است هفته آینده یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برگزار شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور– فروردین ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توانیر گفت: براساس قولی که داده شده بود ۵۰۰۰ میلیارد تومان اول اردیبهشت به بورس انرژی تزریق شده بود و اکنون در هفته‌ی دوم اردیبهشت نیز ۵۰۰۰ میلیارد تومان دوم نیز تزریق شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر نفت در امور گاز با تأکید بر اتخاذ رویکرد جهادی برای وصول بدهی مشترکان با اولویت ابربدهکاران، این موضوع را اقدامی مهم برای تأمین مالی طرح‌های توسعه‌ای کشور و رفاه عمومی دانست.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی شرکت هواپیمایی کشوری گفت: از ابتدای اعزام زائران حج عمره تا به امروز بیش از ۱۵۰۰ نفر به سرزمین وحی اعزام شدند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نشست کمیته مشترک حمل‌ونقل جاده‌ای ایران با تاجیکستان برگزار و یادداشت تفاهم همکاری‌های بین دو کشور در تهران امضا شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: با انتشار گزارش ماهانه و گزارش‌های سالانه شرکت‌ها، تحلیل خوبی از عملکرد آنها در دسترس بازار برای تصمیم گیری قرار می‌گیرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران»  معاون حقوقی سازمان ملی زمین و مسکن گفت: ۴۱ هزار هکتار از اراضی به محدوده‌های شهری برای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن اختصاص و الحاق یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است