علمی فناوری 10:17 - 10 شهریور 1394
محققان در موسسه کارنگی با استفاده از سیستم مدل‌سازی آماری پیچیده‌ای به محاسبه تعداد کانی‌های ناشناخته و کشف نشده زمین پرداختند.

براساس گزارش دیسکاوری، نتایج این بررسی‌ها نشان داد زمین نزدیک به 1563 کانی کشف نشده دارد که باید به پنج هزار نمونه شناخته شده افزوده شود. علاوه بر این دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند تنوع کانی‌های زمین بی‌نظیر بوده و در هیچ نقطه‌ای از جهان هستی نمونه‌ای مشابه نخواهد‌داشت،‌حتی در سیاره‌ای سنگی و شبه زمینی.

کانی‌ها ترکیباتی طبیعی، غیر آلی، متبلور و جامدی هستند که ترکیب شیمیایی نسبتا ثابتی دارند، به بیان دیگر ساختار اتمی منظم و ساختار شیمیایی مشخصی دارند. این مواد ممکن است به واسطه رویداد‌های جغرافیایی متنوعی ایجاد شوند، از فوران آتشفشان‌ها گرفته تا فعالیت‌های تکتونیکی صفحات زمین، تعامل آب و سنگ و واکنش‌های زیست شیمیایی. 

به گفته محققان آخرین گزینه در ایجاد کانی‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا دو سوم کانی‌های شناخته شده به صورت مستقیم و غیرمستقیم تحت تاثیر فعالیت‌های زیستی ایجاد می‌شوند،‌برای مثال کانی‌های کربنی به واسطه باکتری‌های آب شیرین ایجاد می‌شوند. افزایش فتوسنتز باکتریایی درحدود 2.4 میلیارد سال پیش منجر به افزایش شدید تمرکز اکسیژن در اتمسفر زمین شده و همین موضوع تنوع گونه‌های کانی زمین را افزایش داده‌است.

محققان با بهره‌گرفتن از مدل‌های آماری اکوسیستم‌ها و مقایسه آنها با پایگاه داده‌های معدن‌شناسی توانستند وجود هزاران کانی ناشناخته که در طول تاریخ زمین ایجاد شده‌اند را پیش‌بینی کنند. تعدادی از این مواد به دلیل مدفون شدن، فرسایش و یا فرورانش به اعماق زمین بازگشته و ناپدید شده‌اند،‌ اما براساس محاسبات جدید، 1563 کانی ناشناخته در زمین وجود دارند که در انتظار کشف شدن باقی مانده‌اند. محققان همچنین دریافتند بیشتر کانی‌های زمین ترکیباتی نادر هستند که هریک از آنها را در بهترین حالت تنها در کمتر از پنج نقطه از سیاره می‌توان یافت.


6989813
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب رشته بیش از ۱۲۵ هزار نفر از پذیرفته شدگان اولیه و آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه اول اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا بر این باورند که گام بزرگی در راستای جستجوی موجودات فضایی برداشته اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش از افزایش تا دو میلیون تومانی حقوق سرایداران علاوه بر افزایش حقوق سالانه خبر داد و گفت: در حال حاضر حقوق سرایداران در حدود ۱۰ میلیون تومان است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است