اقتصادی 13:10 - 24 مهر 1396
طبق مطالعه شرکت خدمات مالی و بانکداری رابوبانک هلند، خروج انگلستان از بازار واحد اروپا بدون توافق تجاری می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۸ درصد تولید ناخالص ملی برای این کشور هزینه داشته باشد.

مهر به نقل از ایندیپندنت نوشت: طبق مطالعه جدید شرکت خدمات مالی و بانک‌داری هلندی رابوبانک، ترک بازار واحد اروپا بدون داشتن یک توافق تجاری در مقایسه با شرایطی که انگلستان در اتحادیه اروپا باقی بماند، می‌تواند تا سال ۲۰۳۰ تا ۱۸ درصد از تولید ناخالص ملی این کشور را هزینه کند که این معادل ۴۰۰ میلیارد پوند است.

هوگو ارکین، یک اقتصاددان ارشد روبوبانک می‌گوید: با مطالعه دینامیک نوآوری، رقابت، دانش و سرمایه انسانی، چگونگی تغییر این‌ها و این‌که این‌ها چه تاثیری بر شکل‌گیری ساختار اقتصاد انگلستان و اروپا خواهد داشت، متوجه شدیم که تاثیر ماندگار برگزیت احتمالا از آنچه قبلا پیش‌بینی می‌شد شدیدتر است.

در مطالعات روبوبانک با استفاده از مدل‌سازی ماکرواکونومتریک، تاثیرات خروج انگلستان از اتحادیه اروپا را در ۳ سناریو متفاوت بررسی شده است: برگزیت سخت بدون قرارداد تجاری، برگزیت با توافقات تجارت آزاد و برگزیت نرم که در آن انگلستان در بازار واحد اروپا باقی می‌ماند اما از اتحادیه گمرکی آن خارج می‌شود.

طبق این مطالعه اگر انگلستان در سال ۲۰۱۹ با برگزیت سخت و بدون دوره گذار از اتحادیه اروپا خارج شود اقتصاد انگلستان فورا به رکودی دو ساله سقوط می‌کند که نتیجه آن از دست رفتن ۱۸ درصد از تولید ناخالص ملی در دهه آینده است.

دو سناریو دیگر که در این گزارش مورد بررسی قرار گرفته‌اند هم منجر به وقوع رکود شده‌اند اما شدت آن بسیار کمتر و دوره زمانی آن هم کوتاه‌تر بوده است.

طبق یافته‌های این مطالعه خروج از اتحادیه اروپا، در صورت تضمین قراردادهای تجارت آزاد، تا سال ۲۰۳۰ باعث هزینه‌ای معادل ۱۲.۵ درصد تولید ناخالص ملی خواهد شد.

طبق یافته‌های رابوبانک، اگر انگلستان در بازار واحد اروپا باقی بماند اما از اتحادیه گمرکی آن خارج شود، این هزینه‌ای حدود ۱۰ درصد تولید ناخالص ملی دربر خواهد داشت.

این موسسه پیش‌بینی می‌کند که برای اتحادیه اروپا، خواه در صورتی‌که انگلستان قرارداد تجاری منعقد کند و خواه در بازار واحد باقی بماند، برگزیت منجر به هدر رفتن روی هم رفته ۲ درصد از تولید ناخالص ملی تا سال ۲۰۲۴ می‌شود.


9480128
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس صنعت طیور گفت: بنابر آمار ماهانه ۲۲۰ تا ۲۳۰ هزارتن مرغ مورد نیاز کشور است که براین اساس ۱۳۰ میلیون قطعه جوابگوی بازار است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی صنعت آب با بی‌سابقه دانستن بارش‌ها در استان سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۵۰ درصد بارش کل سال آبی استان در ۳ روز اتفاق افتاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر طرح خودرو‌های برقی وزارت صنعت معدن تجارت از واردات ۸ تا ۱۰ هزار خودروی برقی به کشور طی ۳ ماه آینده خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس سیاست‌گذاری مسکن گفت: با راه اندازی سامانه خودنویس علاوه بر کاهش نرخ‌های اجاره دست دلالان و سوداگران از این بازار کوتاه شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون بنیاد مسکن روستایی گفت: تمامی واحدهای مسکن روستایی در سراسر کشور با استفاده از ظرفیت های مردمی همزمان با پرداخت تسهیلات ساخت ویلایی ساخته می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: با توجه به رفع محدودیت‌های پروازی و بازگشت حالت عادی مسافران حتما از آخرین وضعیت پروازی خود مطلع شوند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس کل گمرک گفت: میزان واردات قطعات خودرو و موتورسیکلت در سال ۱۴۰۲ به لحاظ ارزش ۳۲.۶۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال ماقبل رشد داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ۲۵ محور شریانی و غیر شریانی در تمامی محور‌های جنوبی کشور همچنان به دلیل سیل و آبگرفتگی مسدود است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اتحادیه بارفروشان قیمت میوه های نوبرانه را اعلام کرد و گفت: مغازه داران برمبنای فاکتور رسمی تنها مجاز به لحاظ حداکثر ۳۵ درصد سود هستند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر صمت گفت: هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برای پروژه سرمایه‌گذاری انتقال آب به شهرک‌های صنعتی مورد تقاضا در نظر گرفته شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است