گوناگون 07:00 - 30 آذر 1393
«استمنا» یا «خودارضایی» یکی از راه‏های انحرافی در ارضای میل جنسی است که نسل جوان را در معرض آسیب‏ های جدی قرار میدهد.

عوارض یک فعل حرام

 

به گزارش سرویس دینی جام نیوز، یکی از محرماتی که در دین اسلام به آن اشاره شده مسئله خود ارضائی است .لذا یکی از سوالات مطرح در بین جوانان اینکه عوارض خود ارضایی (استمنا در مردان و استشها در زنان) چیست؟



جواب:



قبل از خواندن پاسخ به چند نکته زیر توجه کنید.



1- برخی از پسرها فکر می کنند که استمنا کرده اند اما در واقع استمنا نکرده اند



2-استمنا این است که مرد یا پسر با خود عملی انجام دهد که باعث خروج منی بشود.



اما برخی فکر می کنند همین که کمی مثلا با دست، آلت خودشان را تحریک کنند استمنا است این تصور غلط است و حتی فکر می کنند مایعی که احتمالا در این زمان از آنها خارج می شود منی است. باید دانست به هر نوع تحریک و لذت جنسی، استمنا  نمی گویند همان طور که به هر نوع مایعی که در هنگام لذت جنسی خارج می شود منی گفته نمی شود در استمنا حتما باید مایعی که از مرد یا پسر خارج می شود با جهش باشد



بنابراین اگر مرد یا پسری با کمی تحریک کردن خود مایعی بدون جهش از او خارج شود استمنا نکرده است به این مایع، مَذی گفته می شود و پاک است این مایع معمولا شفاف است (مانند سفیده تخم مرغ خام)



البته باید دانست در هر صورت اینکه یک مرد یا پسر، خودش را تحریک کند(چه استمنا باشد چه نباشد) کار حرامی انجام داده و گناه است. برخی از زنها و دخترها فکر می کنند که اسشتها کرده اند در حالیکه استشها نکرده اند.





در زنان و دختران زمانی می گویند اسشتها صورت گرفته که با خود، کاری کند که به اوج لذت جنسی برسد در این زمان مایعی که از او خارج می شود منی نامیده می شود منی در زنان و دختران بر خلاف مردان و پسران ، همراه با جهش نیست



بنابر این اگر دختر یا زنی، خود را تحریک کند وحتی مایعی از او خارج شود اما به اوج لذت جنسی نرسد نه استشها صورت گرفته است و نه مایعی که از او خارج شده نجس و منی می باشد



البته باید دانست در هر صورت اینکه یک زن یا دختر، خودش را تحریک کند(چه استشها باشد چه نباشد) کار حرامی انجام داده و گناه است.





«استمنا» یا «خودارضایی» یکی از راه‏های انحرافی در ارضای میل جنسی است که نسل جوان را در معرض آسیب‏های جدی قرار میدهد. از همین رو میتوان آن را نوعی انحراف جنسی یا بیماری نامید که با جدیت باید در درمان آن کوشید. آسیب‏ های ناشی از خودارضایی به گونه‏ های مختلفی تقسیم‏ پذیر است که به اختصار به برخی از آنها اشاره میشود:



 



آسیب‏ های جسمانی



یکی از روش‏های شناخت پیشرفت بیماریها در پزشکی، مرحله‏بندی (staging) علایم بیماری است. براین اساس، برحسب عوارض ایجاد شده در بیمار مبتلا به خودارضایی، سه مرحله (stage) بیان شده است:(masturbation.www.herballove.com /library /resource overmas/stage.asp/ Stages of excessive)



 



1. مرحله مشکل ساز (Problematic)



در افرادی که مدتی است گرفتار خودارضایی شده اند، زودرس ترین عوارض ناشیاز خودارضایی عبارت است از:



الف. خستگی و کوفتگی (Fatigues/Tiredness)،



ب. عدم تمرکز حواس (Lack of concentration)،



ج. ضعف حافظه (Poor memory)،



د. استرس و اضطراب (Stress/Anxiety).



 



2. مرحله گرفتاری شدید (Severe)



بروز علایم زیر در فرد گرفتار، نشان دهنده آن است که شدت ابتلای وی یا مدت آن بیش از مرحله اول است و در نتیجه عوارض شدیدتری ظاهر شده است:



الف. خستگی و کوفتگی (Fatigues/Tiredness)،



ب. نوسان خلق یا تغییرات سریع خلقی (Mood swings)،



ج. حساسیت بیش از حد و زودرنجی ( Irritability)،



د. کمردرد (Lower back pain)،



ه. نازک شدن موها (Thinning hair)،



و. ناتوانی جنسی زودرس در جوانی (Youth impotence)،



ز. بیخوابی یا بدخوابی و مشکلات مشابه (Insomnia/Sleep problem).



 



3. مرحله گرفتاری بسیار شدید یا حالت اعتیاد (Addictive)



الف. خستگی و کوفتگی (Fatigues/Tiredness)،



ب. ریزش شدید موها (Severe hair loss)،



ج. تارشدن دید چشم‏ها (Blurred vision)،



د. وز وز گوش (Buzzing in the ears)،



ه. انزال زودرس و غیرارادی یا خروج منی به صورت قطره قطره ( prematurelyEjaculation)،



و. درد کشاله ران و ناحیه تناسلی (Groin/Testicular pain)،



ز. دردهای قولنجی در ناحیه لگن و استخوان دنبالچه ( the pelvic cavity or tail bonePain or cramps in).



 



نحوه پیدایش عوارض‏



در دانش پزشکی، روند پیدایش علایم یک بیماری و چگونگی بروز عوارض و نشانه‏ های کلینیکی، در شناخت هر چه بیشتر یک بیماری بسیار مهم است و میتواند پزشک را در تشخیص و درمان بهتر بیماری و مریض را در پیشگیری کمک کند. به این دلیل مناسب است درباره نحوه پیدایش برخی از عوارض خود ارضایی که در به آن اشاره شد بیشتر به آن توضیح داده شود تا خواننده عزیز با روند پیدایش این عوارض، یا به اصطلاح پاتوفیزیولوژی (Pathophysiology) آن آشنا شود.



 



1. خستگی و کوفتگی:



انقباض شدید و یک مرتبه تمام عضلات بدن در جریان انزال (ارگاسم یا اوج لذت جنسی)، باعث مصرف سریع مواد غذایی ذخیره شده در عضلات و به طور عمده کاهش گلیکوژن (ماده اصلی لازم برای تولید انرژی عضلانی) میشود. خستگی عضلانی تقریبا با سرعت تهی شدن عضلات از گلیکوژن رابطه مستقیم دارد و هرچه این سرعت بیشتر باشد، خستگی بیشتر است ‏فیزیولوژی گایتون، ترجمه دکتر فرخ شادان، تجدید نظر هفتم، 1986 (تهران: چهر، 1365)، ج 1، ص 313.. در خودارضایی، به علت انقباض‏ های مکرر عضلات بدن، ذخایر گلیکوژن عضلات به سرعت تمام میشود و خستگی و کوفتگی همیشه از عوارض بدیهی آن است.



 



2. ریزش مو:



خودارضایی به تدریج با تغییرات هورمونی و شیمیایی که در بدن ایجاد میکند، باعث افزایش هورمون جنسی مردانه؛ یعنی، تستوسترون به دی هیدرو تستوسترون (DHT=Dihydrotestosterone) میشود که از عواقب بالا بودن ماده DHTدر خون، ریزش موها و تاسی و بزرگ شدن پروستات و عوارض ناشی از آن در پیری است. Herballove.com.



 



3. تحریک بیش از حد سیستم عصبی



خود ارضایی مکرر باعث تحریک بیش از حد سیستم عصبی پاراسمپاتیک و افزایش تخلیه اَسِتیل کولین (Acetyle Choline) از انتهای این رشته ها در مغز میگردد که این خود باعث پاره‏ای از عوارض جسمانی و روانی، چون حواس‏پرتی (Absentmilndedness)، کمی حافظه (Memory)، عدم تمرکز حواس، سیاهی رفتن چشم و در نهایت تاری دید میشود. تمام این علامت‏ها ناشی از تغییر تعادل میزان مواد شیمیایی موجود در مغز است که بین سلول‏های عصبی رد و بدل میشود و انتقال پیام‏های مختلف را بر عهده دارد. 4_men.org.



برخی نیز بر این عقیده‏اند که علت بروز اختلالات مغزی (مانند حواس پرتی، عدم تمرکز حواس و کاهش حافظه) ناشی از ظرفیت عظیمی از انرژی بدن است که در هر بار انزال، تخلیه شده و هدر میرود؛ زیرا مایع منی حاوی مقدار بسیار زیادی DNA(هسته 400-300، اسپرمی که در هر انزال خارج میشود)، RNAآنزیم‏ها، پروتئین‏ها، مواد قندی، لسیتین (Lecithin)، کلسیم، فسفر، نمک‏های بیولوژیک، تستوسترون و... است. این ذخایر عظیم انرژی - که باید در بدن برای رشد و تقویت بخش‏های مختلف مورد استفاده قرار گیرد - بیهوده و به طور مکرر از بدن خارج میشود و هر کدام عوارضی را به دنبال میآورند.



برای مثال از آنجا که سلول‏های خونی و پلاکت‏ها در مغز استخوان‏ها تولید میشود و به تکامل نهایی میرسد و برای تولید آنها نیز انرژی بسیار زیادی مورد نیاز است؛ در افراد گرفتار خودارضایی، تکامل مغز استخوان و در نتیجه تولید سلول‏های خونی با مشکل مواجه شده و منشأ کم خونی، ضعف و خستگی در این افراد است. نیز دفع فسفر و لیستین بیش از حد از طریق انزال‏های مکرر، باعث کاهش ذخایر این مواد میشود که مواد حیاتی برای سلامتی سلول‏های عصبی هستند و در نتیجه اختلال عملکرد سیستم عصبی، مانند حواس پرتی، عدم تمرکز حواس و... بروز خواهد کرد. www.anael.org.



 



2. آسیب‏های روحی و روانی



ضعف حافظه و حواس‏پرتی، اضطراب، منزوی شدن و گوشه‏گیری، افسردگی، بینشاطی و لذت نبردن از زندگی، پرخاشگری، بداخلاقی و تندخویی، کسالت دائمی و ضعف اراده، احساس حقارت، عدم اعتماد به نفس، احساس گناه و عذاب وجدان بروندادهای روانی و روحی خودارضایی است. شرح پاره‏ای از این موارد در مباحث گذشته روشن شد.



 



3. آسیب‏های اجتماعی



ناسازگاری خانوادگی، بیمیل شدن به همسر و ازدواج، ناتوانی در ارتباط با جنس مخالف و همسر، احساس طرد شدن، از بین رفتن عزّت، پاکی، شرافت و جایگاه اجتماعی، دیر ازدواج کردن و لذت نبردن از زندگی مشترک‏ جهت آگاهی بیشتر نگا: قائمی، علی، خانواده و مسائل جنسی کودکان، (تهران: انتشارات انجمن اولیا و مربیان جمهوری اسلامی ایران، چاپ دهم، 1376)..



 



4. آسیب‏های معنوی و اخروی



هیچ یک از آسیب‏های پیش گفته، به اهمیت آسیب‏های معنوی نیست؛ زیرا آسیب‏های معنوی، جان و دل و به عبارت دیگر کنه حقیقت وجود آدمی را تباه میسازد. خودارضایی از نظر دین یک گناه است و به تعبیر قرآن زنگار بر دل مینهد: «کَلاَّ بَلْ رانَ عَلی قُلُوبِهِمْ ما کانُوا یَکْسِبُونَ»؛ «چنین مباد! بلکه اعمال (ناشایست) دل‏های آنان را زنگار زده است».مطففین (83)، آیه 24.



زنگ یا زنگار در اشیای مادی، همان چیزی است که روی فلزات و اشیای قیمتی مینشیند و معمولاً نشانه پوسیدن و از بین رفتنِ شفافیت و درخشندگی آن و در نهایت ضایع شدن و از بین رفتن آن است.



علامه طباطبایی در تفسیر المیزان ‏میفرماید: از آیه شریفه سه نکته استفاده میشود:



1. اعمال زشت، نقش و صورتی به نفس و روح انسان میدهند؛



2. این نقش و صورت خاص، مانع آن است که نفس آدمی حق و حقیقت را درک کند؛



3. نفس آدمی به حسب طبع اولیه‏اش صفا و جلایی دارد که با داشتن آن، حق را آن طور که هست درک میکند. طباطبایی، سید محمد حسین، ترجمه تفسیر المیزان، ترجمه سید محمد باقر موسوی همدانی، (تلخیص)، (قم: دفتر انتشارات اسلامی، بیچا، بیتا)، ج 20، ص 385.



همچنین آسیب‏های معنوی جهان گذران را در مینوردد و اگر اصلاح نگردد، حیات جاودان آدمی را در معرض تباهی و شوربختی قرار میدهد. از این رو نصوص دینی نسبت به آن هشدارهای لازم را داده ‏اند. پیامبر اکرم ‏صلی الله علیه وآله وسلم در این باره میفرماید: «ناکح الکف ملعون»؛«ملعون است کسی که خودارضایی کند» ری شهری، محمد، میزان الحکمة، ج 12، ص 5654..



امام صادق‏ علیه السلام نیز میفرماید: «با سه گروه خداوند در روز قیامت سخن نمیگوید و پاکشان نمیخواند و عذابی دردناک دارند، که یکی از آن  خودارضایی کننده  ها هستند. »

همان، ح 19049..



در روایات دیگری امام صادق‏ علیه السلام خودارضایی را گناه عظیم و مورد نهی الهی معرفی فرموده است‏ همان، ح 19050..

 

 


5458274
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها
صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است