بین‌الملل 18:24 - 18 آذر 1397
شماری از سیاستمداران آلمان و نمایندگان برخی از احزاب سیاسی این کشور به فعالیت‌های اتحادیه ترکی-اسلامی در امور مذهبی (دی‌تیب) با دیده تردید می‌نگرند و همین موضوع باعث شده که این دسته از سیاستمداران از وزارت کشور آلمان بخواهند تا بر فعالیت‌های این اتحادیه نظارت کند.

درخواست برای نظارت امنیتی بر اتحادیه ترکی-اسلامی آلمان

به گزارش ایسنا، اتحادیه ترکی-اسلامی بر فعالیت ۹۰۰ مسجد در آلمان نظارت دارد. گستره فعالیت این اتحادیه اما تنها به امور مذهبی محدود نمی‌شود. برخی این اتحادیه را بلندگوی تبلیغاتی و ارگان جاسوسی اردوغان در آلمان می‌دانند.

شماری از سیاستمداران آلمان و نمایندگان برخی از احزاب سیاسی این کشور به فعالیت‌های اتحادیه ترکی-اسلامی در امور مذهبی (دی‌تیب) با دیده تردید می‌نگرند. همین موضوع باعث شده که این دسته از سیاستمداران از وزارت کشور آلمان بخواهند تا بر فعالیت‌های این اتحادیه نظارت کند. موضوع بر سر سازگار بودن فعالیت این اتحادیه با قانون اساسی آلمان است.

روزنامه آلمانی ولت ام زونتاگ امروز (یک‌شنبه) از عقب‌نشینی وزارت کشور آلمان در رابطه با نظارت امنیتی بر فعالیت‌های این اتحادیه خبر داده است. به عبارت دیگر، وزارت کشور آلمان نظارت امنیتی بر فعالیت‌های این اتحادیه را در شرایط کنونی الزامی نمی‌بیند.

این روزنامه این موضوع را نشانه چرخش در رویکرد وزارت کشور آلمان در قبال اتحادیه ترکی-اسلامی ارزیابی کرده است.

دویچه وله گزارش داد، مسئولان وزارت کشور آلمان تصمیم گرفته‌اند در برخورد خود با اتحادیه یاد شده سیاست محتاطانه‌تری در پیش بگیرند. این در حالی است که سازمان اطلاعات آلمان در سال جاری فعالیت‌های مراکز این اتحادیه را موضوعی درخور بررسی و تحقیق ارزیابی کرده بود و حتی از نظارت امنیتی بر فعالیت‌های این اتحادیه سخن در بین بود.

هورست زهوفر، وزیر کشور آلمان که عضو حزب سوسیال مسیحی است، در ارتباط با تغییر رویکرد این وزارتخانه درباره فعالیت‌های اتحادیه یاد شده گفته است که موضوعات بس عاجل‌تری در برابر این وزارتخانه قرار دارد.

گفته می‌شود که هرگاه اتهام جاسوسی این اتحادیه مطرح باشد، آنگاه نظارت امنیتی بر فعالیت‌های این اتحادیه می‌تواند مطرح شود. بسیاری از مخالفان اردوغان بارها درباره فعالیت‌های جاسوسی اعضای این اتحادیه در آلمان گزارش داده‌اند.

اتهام جاسوسی و خبرچینی درباره مخالفان دولت اردوغان در ترکیه از زمان کودتای نافرجام ژوئیه ۲۰۱۶ شدت یافت.

اکثر واحدهای ایالتی سازمان اطلاعات آلمان با نظارت امنیتی بر فعالیت‌های اتحادیه ترکی-اسلامی مخالفت کرده‌اند. به باور آن‌ها، اعضای این اتحادیه را ناسیونالیست‌های ترک تشکیل می‌دهند، نه بنیادگرایان مذهبی.

این در حالی است که انتقادها به فعالیت‌های برخی اعضای این اتحادیه در آلمان شدت گرفته است. این انتقادها از جمله متوجه فعالیت‌های اعضای این اتحادیه علیه طرفداران جنبش گولن است. افزون بر آن، فعالیت‌های مراکز وابسته به این اتحادیه در ارتباط با کردهای ساکن آلمان نیز به این انتقادها موضوعیت بیشتری بخشیده است.

امامان جماعت ۹۰۰ مسجدی که در حیطه نظارت اتحادیه ترکی-اسلامی فعالیت می‌کنند، مستقیما توسط مرکز مذهبی و دولتی «دیانت» در آنکارا انتخاب و به آلمان اعزام می‌شوند. همین موضوع، از ارتباط بین این اتحادیه و دولت اردوغان در ترکیه نشان دارد.

بر اساس اظهارات سخنگوی وزارت کشور آلمان، تصمیم نهایی درباره رویکرد دولت آلمان در قبال این اتحادیه هنوز اتخاذ نشده است. این در حالی است که میشائل فریزر، از کارشناسان سیاست داخلی آلمان از حزب سوسیال مسیحی بر این باور است که فعالیت‌های مراکز وابسته به این اتحادیه مشکوک است و باید توسط سازمان امنیت آلمان با دقت کنترل و نظارت شود.

میشائل فریزر از جمله به تبلیغات رادیکال و گرایش‌های سلفی‌گری در بین امامان جماعت وابسته به این اتحادیه اشاره کرده است. این در حالی است که برخی دیگر از سیاستمداران آلمان نگاه دیگری به فعالیت‌های این اتحادیه دارند.

به عنوان نمونه بوریس پیستوریوس، وزیر داخلی ایالت نیدرزاکسن آلمان از حزب سوسیال دموکرات بر این باور است که حفظ کانال‌های دیالوگ و گفت‌وگو با این اتحادیه برای آلمان بسیار مهم است. به باور او، طرح نظارت امنیتی فعالیت‌های این اتحادیه نمی‌تواند کمکی برای گسترش گفت‌وگو و دیالوگ با اعضای این اتحادیه باشد.

انتهای پیام


9995248
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار بین‌الملل

بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نماینده جمهوری خواه آمریکا گفت: با توجه به واقعیت‌های حاکم و عدم امکان بازگشت کریمه به اوکراین، زمان آغاز مذاکرات صلح فرا رسیده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» نیرو‌های آلمانی اعلام کردند یک ناو آلمانی امروز شنبه ماموریت خود را در دریای سرخ به پایان رسانده و این دریا را ترک کرده است.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» جنبش حماس درگیری در عراق را محکوم کرد و آمریکا را مقصر آن دانست.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» تارنمای شبکه خبری «سی ان ان» در تحلیلی با اشاره به پاسخ تنبیهی ایران به حمله اسرائیل به کنسولگری این کشور در دمشق تاکید کرد: آمریکا کاملا متوجه شد که از این پس، پیش‌بینی اینکه ایران چگونه به تحریکات محسوس طرف مقابل پاسخ می‌دهد، دشوارتر از ه...
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» پس از دستگیری دانشجویان فعال حامی حقوق مردم فلسطین در دانشگاه کلمبیای آمریکا، دانشجویان در سایر دانشگاه‌های این کشور با آن‌ها اعلام همبستگی کردند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» کشور آفریقایی چاد می‌خواهد نیرو‌های آمریکایی را به واسطه توافق با نیجر از این کشور خارج کند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» هزاران تن از فلسطینیان درپی حمله قریب الوقوع ارتش صهیونیستی به رفح، مجدد آواره شده و به سمت شمال غزه در حال حرکتند.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» سنای آمریکا لایحه‌ای را برای تمدید اعتبار برنامه برای شنود مکالمات تلفنی و مشاهده مکاتبات الکترونیکی برای شهروندان کشور‌های دیگر تصویب کرد.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» در پی برگزاری نشست کمیته عربستان و پاکستان ابعاد همکاری در حوزه نظامی و تحقیق و توسعه دفاعی دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بین‌الملل
«باشگاه خبرنگاران» برخی رسانه‌ها از گمان زنی دفتر سیاسی حماس برای تغییر احتمالی مقر خود از قطر به کشور دیگری خبر دادند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است