علمی فناوری 19:13 - 06 تیر 1395
یکی از بنیادهای غیر انتفاعی در هلند نمونه‌ی اولیه‌ی یک سد شناور پلاستیکی را برای یکی از بلندپروازانه‌ترین پروژه‌های پاک‌سازی دریا به آب انداخته است.

مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: یکی از بنیادهای غیر انتفاعی در هلند نمونه‌ی اولیه‌ی یک سد شناور پلاستیکی را برای یکی از بلندپروازانه‌ترین پروژه‌های پاک‌سازی دریا به آب انداخته است. این سد Boomy McBoomface نام دارد. ایده‌ی این پروژه این است که یک سد شناور تکه‌های مختلف پلاستیکی را مثل بطری، کیسه‌ها پلاستیکی، تورهای ماهیگیری و دیگر زباله‌هایی که در اقیانوس شناور هستند جمع کند و گیر بیندازد. اگر این سد بسیار طویل به آب انداخته شود، دیگر نیازی نیست که تعداد زیادی قایق وارد دریا شوند و این زباله‌ها را جمع‌آوری کنند.



ابداع روشی برای جمع‌آوری زباله‌ اقیانوس‌ها



حداقل ۲۴۴۰۰۰ تن زباله‌ی پلاستیکی شناور در اقیانوس‌ها وجود دارد؛ بعضی از برآوردهای انجام شده، نشان می‌دهد که احتمالا از دهه‌ی ۷۰ میلادی ۹ میلیون تن زباله‌ی پلاستیکی وارد اقیانوس‌ها شده است. گرداب‌های عظیمی از پلاستیک در میانه‌های اقیانوس آرام در گردش هستند، اما حالا پروژه‌ی پاک‌سازی اقیانوس آنها را هدف قرار داده است.



هدف این پروژه این است که یک سد V شکل به طول یک کیلومتر در وسط اقیانوس آرام نصب شود. این سد پلاستیک‌هایی را که به آن گیر می‌کنند، جمع‌آوری می‌کند. سپس این زباله‌ها به سمت نوک V هل داده می‌شوند تا خس و خاشاک آنها جمع شود و برای بازیافت فرستاده شود.



این ایده هنوز امتحان‌اش را پس نداده و هزینه‌ی زیادی هم دارد. در سال ۲۰۱۴ مطالعه‌ای برای امکان‌سنجی این پروژه انجام شد. در این مطالعه برآورد شد که چنین سدی می‌تواند در تنها ۱۰ سال تقریبا نصف پلاستیک گرداب‌ها را پاک‌سازی کند، اما هزینه‌ی آن تقریبا ۳۰۰ میلیون پوند می‌شود.



همچنین معلوم نیست که این روش تا چه حد موثر و کارآمد خواهد بود. این سد فقط زباله‌هایی را می‌تواند جمع‌آوری کند که در سطح آب قرار دارند، اما ما هنوز نمی‌دانیم که چه میزان از پلاستیک‌هایی در اقیانوس‌ها قرار دارند، روی آب معلق هستند.

7991930
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان فضایی گفت: در داخل کپسول زیستی مناسب برای پرتاب انسان باید شرایط زیستی فراهم باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه نوبت اول آزمون سراسری در نیمه مرداد اعلام می شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت OpenAI فناوری Voice Engine خود را جمعه گذشته رونمایی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان چینی آزمایشی ابداع کرده‌اند که سه نوع سرطان را تنها با یک قطره خون خشک شده و در عرض چند دقیقه تشخیص می‌دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی و همچنین گروه آزمایشی علوم انسانی راس ساعت ۸ صبح شروع شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است