علمی فناوری 02:57 - 01 مرداد 1398
در گفت‌وگو با ایسنا عنوان شد
دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری با اشاره به کنسرسیومی متشکل از دانشگاه‌ها برای طراحی ۳ نوع ماهواره، گفت: در این کنسرسیوم دانشگاه‌های صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، خواجه نصیر و مالک اشتر برای طراحی ۳ ماهواره استاندارد حضور دارند.

حضور ۵ دانشگاه کشور در کنسرسیوم طراحی و ساخت ۳ ماهواره استاندارد

دکتر منوچهر منطقی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته به منظور ایجاد بستر توسعه ماهواره‌های عملیاتی مدار پایین، اقدام به برنامه‌ریزی برای توسعه سه پلتفرم ماهواره ملی کرده است، اظهار کرد: بر اساس مطالعاتی که ما در دنیا بر روی پروژه‌های طراحی و ساخت ماهواره انجام دادیم، مشاهده کردیم که ماهواره‌های کوچکی که توسط دانشگاه‌ها و یا شرکت‌ها طراحی می‌شوند، بر اساس شاخص‌ها و استانداردهای خاصی هستند.

وی ادامه داد: نتایج این مطالعات نشان داد که بیشترین ماهواره‌هایی که در دنیا ساخته می‌شوند، در محدوده‌های ۱۰ تا ۱۵ کیلوگرم، ماهواره‌هایی که در قالب منظومه ماهواره‌ای تعریف می‌شوند، بین ۵۰ تا ۷۰ کیلوگرم و ماهواره‌هایی که ماندگاری آنها در مدار بیشتر باشد و دارای کاربردهای بیشتری هستند، در محدوده وزنی ۱۲۰ تا ۱۵۰ کیلوگرم قرار دارند.

منطقی با تاکید بر اینکه این مطالعه از سوی محققانی که در طراحی ماهواره فعال هستند، اجرایی شده است، خاطر نشان کرد: بر این اساس برای طراحی و ساخت ماهواره پلتفرم "ایران‌باس ۱۵" را تعریف کردیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی، پلتفرم ایران باس ۱۵ را استانداردی برای طراحی و ساخت ماهواره توصیف کرد و یادآور شد: استفاده از این پلتفرم‌ها، کاهش هزینه‌های ساخت ماهواره را به همراه دارد. پلتفرم‌ها یک مفهوم پیشرفته است که در حال حاضر در مجموعه‌های معتبر فضایی دنیا که فناوری ماهواره را به کشورهای دیگر می‌فروشند، ۳ تا ۵ پلتفرم را مد نظر قرار داده‌اند.

منطقی خاطر نشان کرد: در حوزه هماهنگی برای توسعه صنعت فضایی کشور، پلتفرم "ایران باس" ۱۵۰، ۷۰ و ۱۵ کیلوگرمی، مطالعه یکپارچه‌سازی ایستگاه زمینی و مطالعه یکپارچه‌سازی آزمایشگاه AIT تهیه شده است.

وی از ایجاد کنسرسیومی از دانشگاه‌های کشور برای طراحی و ساخت ۳ ماهواره استاندارد در قالب پروژه "پروژه ایران باس ۱۵" خبر داد و یادآور شد: این پروژه یک پلتفرم ماهواره ۱۵ کیلوگرمی با محموله تصویربرداری (رزولوشن ۵ متر) است و توسط کنسرسیومی از دو دانشگاه "صنعتی شریف" و "صنعتی مالک اشتر" در حال انجام است. در این پروژه طراحی مفهومی و اولیه انجام‌ شده و در حال حاضر در مرحله طراحی تفصیلی است.

وی پروژه ایران باس ۷۰ را پروژه دیگری دانست که شامل پلتفرم ماهواره ۷۰ کیلوگرمی با محموله تصویربرداری (رزولوشن ۵ متر) است که توسط کنسرسیومی از دانشگاه‌های "صنعتی امیرکبیر" و "خواجه‌ نصیرالدین طوسی" در حال انجام است.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، اضافه کرد: پروژه "ایران باس ۱۵۰" پلتفرم ماهواره ۱۵۰ کیلوگرمی با محموله تصویربرداری (رزولوشن یک تا ۲ متر) است که از سوی دانشگاه علم و صنعت در حال انجام است.

به گفته وی در برخی از پروژه‌های فضایی که تعریف شده، قرار است از این پلتفرم‌ها استفاده شود تا پروژه‌ها بر اساس پلتفرم‌های استاندارد اجرایی شود.

منطقی، استانداردهای ماهواره‌ها را شامل استانداردهای "عملیاتی" و "حرفه‌ای" دانست و یادآور شد: همه ماهواره‌های‌ ساخته شده دارای استانداردهای عملیاتی بودند، ولی زمانی که به بلوغ صنعتی رسیدیم و می‌خواستیم وارد دنیای رقابتی شویم، نیازمند استانداردهای حرفه‌ای هستیم.

انتهای پیام


10185979
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از عملیاتی شدن واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور تا ۱۰ روز آینده خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت مراکز سراج توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: فروش اینترنتی دارو در دنیا انجام می‌شود اما برای اجرای این طرح باید مطالعات دقیقی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر «داود یونسیان» را به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است