اجتماعی 13:47 - 06 آبان 1395
یکی از مراجع تقلید گفت: یکی از وظایف دولت این است که برای حفظ میراث فرهنگی سرمایه‌گذاری و تلاش کند.

انتقاد از تغییر سبک زندگی
به گزارش فرهنگ نیوز، آیت‌الله العظمی سید محمد علی علوی گرگانی ظهر پنجشنبه در دیدار اعضای کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان قم با اشاره وظیفه دولت در حفظ میراث فرهنگی کشور اظهار داشت: میراث و آثاری که گذشتگان ما از خود به جا گذاشته‌اند نباید از بین برود و دولت باید برای این موضوع هزینه کند.
 
وی با اشاره به آثاری در اصفهان و دیگر شهرهای کشور که از بین رفته، افزود: این آثار نشان می‌داد که گذشتگان ما چه عقل و علمی داشته‌اند و ببیننده را به حیرت وامی‌داشت.
 
این مرجع تقلید اظهار کرد: هدف گردشگری هم باید این باشد که قدرت گذشتگان ما و هنر و علم آنها را به مردم جهان بشناساند.
 
وی معتقد است این هدف معنوی یعنی شناساندن مردم گذشته و عقل و هنر آنها از جنبه‌های مادی گردشگری مفیدتر و سازنده‌تر است.
 
آیت‌الله علوی گرگانی با اشاره به اینکه بی‌توجهی به میراث فرهنگی موجب از بین رفتن برخی از آثار تاریخی شده اظهار کرد: هر کاری که موجب حفظ این آثار شود، ارزشمند است.
 
تغییر سبک زندگی مردم
 
وی همچنین با اشاره به تغییر سبک زندگی مردم در روزگار جدید گفت: تقلید از غربی‌ها تمام شئونات زندگی ما را تحت تأثیر قرار داده است و از این تقلید از غرب، جز ضرر و زیان چیزی به دست نیاورده‌ایم.
 
این استاد سطوح عالی حوزه با اشاره به اینکه در گذشته محله‌ها منسجم بود و همسایه‌ها از یکدیگر با خبر بودند، گفت: در زندگی امروز همسایه سال‌ها از همسایه‌اش بی‌خبر است که این موضوع از غرب وارد فرهنگ ما شده است.
 
وی معتقد است تغییراتی که در سال‌های اخیر در معماری و شهرسازی کشورمان ایجاد شده بر زندگی اجتماعی و روابط خانوادگی و فامیلی هم اثر گذاشته و همه را به سوی یک زندگی تقلیدی از غرب پیش برده است.
 
در ابتدای این دیدار عیسی رضایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم از برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان قم در سی ام دی ماه گفت.
 
وی با اشاره به اینکه این کنگره تا کنون سه دوره در شهر بم برگزار شده ابراز داشت: برای برگزاری دوره چهارم قرار بر این شد که ابتدا کنگره‌های استانی برگزار شود تا کنگره اصلی از برگزیده مطالب کنگره های استانی استفاده کند.
 
تعارض آپارتمان‌سازی و شهرسازی اسلامی
 
مصطفی سعادت طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم و یکی از اعضای هیئت علمی کنگره هم با اشاره به ویژگی‌های معماری و شهرسازی گذشته قم گفت: در گذشته معماری و شهرسازی روالی منطقی داشت چرا که بر اساس نیاز و رعایت حقوق همسایه شکل می‌گرفت که چنین شهرسازی می‌تواند شهرسازی اسلامی نام داشته باشد.
 
وی افزود: در روزگاران اخیر از شهرسازی اسلامی فاصله گرفته‌ایم و حقوق همسایه‌ها در خانه‌سازی ما رعایت نمی‌شود که نمونه‌اش رواج آپارتمان‌سازی است.
 
رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای اسلامی شهر قم معقتد است وقتی صحبت از منفعت مالی به میان بیاید، بسیاری از اصول و ارزش‌ها زیر سوال خواهد رفت و در شهرسازی امروز این اتفاق افتاده است.
 
سعادت طلب با اشاره به برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی قم اظهار داشت: برای حل مشکلات شهرسازی امروز باید به گذشته رجوع کنیم و هویت قبلی خود را بشناسیم تا بتوانیم آن را مبنای عمل قرار دهیم.
 
رواج الگوهای غربی در شهرسازی و معماری
 
سید مجید فارغیان قمی، عضو دیگر هیئت علمی این کنگره هم با اشاره به اینکه در گذشته معماری و شهرسازی جامعه از داخل جامعه و نیازها الهام می‌گرفت و رشد می‌کرد ابراز داشت: از زمانی که پای الگوهای غربی به خانه‌سازی باز شد، بسیاری از ارزش‌های گذشته معماری و شهرسازی از بین رفت.
 
وی با اشاره به اینکه خانه ایرانی که امروز ساخته می‌شود با سبک زندگی یک ایرانی مسلمان تطابق ندارد، گفت: امروز حتی در پردیسان خانه‌هایی که برای طلاب ساخته می‌شود، آپارتمانی است که با سبک زندگی یک مسلمان معتقد همخوانی ندارد.
 
شبنم فاطمی، دبیر علمی این کنگره هم با اشاره به اهمیت شناخت تاریخ اظهار داشت: شناخت تاریخ می‌تواند چراغ راه آینده برای ما باشد.
 
وی افزود: دبیرخانه کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان قم در نظر دارد دانش‌نامه تاریخ معماری قم را تدوین کند که این موضوع می‌تواند برای محققان کمک مفیدی باشد چرا که تاریخ قم به صورت پراکنده در مکتوبات آمده و مجموعه‌ای برای رجوع به آن وجود ندارد.
 
وی به برگزاری نمایشگاهی دائمی برای زائران در مجاورت حرم مطهر اشاره کرد و گفت: در این نمایشگاه سه موضوع علمای قم، بقاع متبرکه و بناهای ارزشمند تاریخی به زائران شناسانده می‌شود.

8249684
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اجتماعی

اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان حج و زیارت از واریز ارز مورد نیاز حج تمتع۱۴۰۳ از سوی بانک مرکزی به حساب این سازمان خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل مدیریت بحران استان تهران با اشاره به سیلاب‌های بهاری اخیر که در برخی از استان‌های کشور به وقوع پیوسته است، گفت: درس آموخته‌های این مخاطره، در مدیریت بهتر بحران‌های احتمالی ناشی از آب در پایتخت استفاده می‌شود.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان سازمان تأمین‌اجتماعی از پرداخت ۲۲۰۰ میلیارد تومان دیگر از مطالبات مراکز دانشگاهی طرف قرارداد این سازمان در سراسر کشور خبر داد. علاوه بر این پرداخت، در هفته جاری نیز ۲۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات داروخانه‌ها، پزشکان و مراکز طرف ق...
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» نشست مشترک معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران و پلیس راهور پایتخت برای بررسی مسائل مربوط به حمل و نقل پایتخت برگزار شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضاییه از برگزاری آزمون استخدامی شورا‌های حل اختلاف در سال جاری خبر داد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس پلیس آگاهی گفت: همکاران من در پایگاه یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ به تازگی موفق به کشف پرونده اذیت و آزار و اخاذی از زنان شدند که نقطه شروع آن شبکه اجتماعی اینستاگرام بوده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر کشور از پروژه شهید بروجردی در منطقه ۱۸ بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت آن قرار گرفت.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» همزمان با هفته زمین پاک پویش فرهنگی «زنده‌باد درخت» در فضای تبلیغات شهری تهران اجرا شد.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» معاون استاندار تهران گفت: میزان خودکفایی تولید مرغ در استان تهران از ۴ درصد به ۱۲ درصد رسیده است.
اجتماعی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل بنیاد حیات و معاون کمیته امداد از برنامه کمیته‌امداد برای ایجاد ۳۰۰ هزار طرح اشتغال در سال ۱۴۰۳ خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است