مناقشه روغن پالم در حالی موجب رویگردانی مردم از محصولات لبنی پرچرب و زیان تولیدکنندگان شده است که تازهترین خبرها از توافق صنایع لبنی و سازمان استاندارد با سازمان غذا و دارو برای استفاده از چربی طبیعی موجود در شیر و چربی حیوانی در اقلامی که پیش از این با روغن پالم تولید و عرضه میشد حکایت دارد. گرچه وزارت بهداشت و سازمان استاندارد با تأیید این بررسیها بر عدمتدوین و ابلاغ استاندارد جدیدی برای تولید و عرضه لبنیات تأکید میکنند.
دبیر انجمن صنفی صنایع لبنی با بیان اینکه مقرر شده تا از ابتدای مهرماه در تولیدات لبنی به جای استفاده از روغن پالم از چربی طبیعی موجود در شیر و چربی حیوانی استفاده شود به ایسنا گفت: استفاده از چربی حیوانی و چربی طبیعی موجود در شیر به این صورت است که بهعنوان مثال برای تولید شیر یا ماست پرچرب از خامه با 40درصد چربی البته با اندازه و دوزهای مشخص استفاده میشود.
- استاندارد جدیدی تدوین نشده است
درصورت شکلگیری این توافق هنوز منظور استفاده از چربی حیوانی در صنایع لبنی مشخص نیست؛ موضوعی که سازمان ملی استاندارد نیز با اظهار بیاطلاعی از آن به خبرنگار ما اعلام کرد، گرچه توافقی با وزارت بهداشت برای جایگزینی چربی حیوانی به جای روغن پالم صورت گرفته اما هنوز استانداردهای جدیدی به این منظور تدوین نشده و در حال تجدید نظر در استانداردهای قبلی تولید و عرضه لبنیات هستیم.
بنابر اعلام این سازمان هنوز استاندارد جدیدی برای تولید لبنیات به کارخانههای لبنی ابلاغ نشده و تغییر جدیدی در تولید اقلام لبنی شکل نگرفته است بلکه نظارت بر تولید این اقلام نسبت به قبل افزایش یافته است. استاندارد محصولات لبنی باید در ترکیبات تولید رعایت و در آزمایشگاهها مشخص شود و در بررسیهای قبلی نیز تنها وجود روغن پالم در یک نوع شیر پرچرب محرز شده است.معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت نیز با خودداری از تأیید یا رد توافق برای استفاده از چربی حیوانی در تولید لبنیات به خبرنگار ما اعلام کرد، که این موضوع نیازمند توضیح مفصل و بیشتری است که در روزهای آینده ارائه خواهد شد.
4742077