علمی فناوری 14:49 - 30 مهر 1396
توسط عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات؛
زخم پوش های نانو لیفی با هدف ترمیم زخم های دیابتی توسط عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات طراحی و ساخته شد.

زخم‌ پوش‌های نانو لیفی برای ترمیم زخم های دیابتی ساخته شد

به گزارش مهر به نقل از واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد، طرح عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات با عنوان «ساخت زخم پوش های نانولیفی بر پایه کیتوسان-پلی کاپرولاکتون با هدف ترمیم زخم های دیابتی» از سوی ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری به عنوان یکی از ۵ طرح برتر در کسب ‌وکارهای سرمایه‌گذاری نانو در فن‌بازار نانوالیاف انتخاب و در کنفرانس بین المللی نانوفایبر ICNF۲۰۱۷ تقدیر شد.

عادله قلی پور کنعانی عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات، هدف از ارائه طرح ساخت جایگزین های موقت پوستی با استفاده از پوشش های نانولیفی بر پایه کیتوسان-پلی کاپرولاکتون را دست یابی به پوششی کارآمد در ترمیم انواع زخم های پوستی عنوان کرد.

وی افزود: در این طرح سعی شده تا بااستفاده از تکنولوژی نانو، پوششی را ایجاد کنیم که از نظر ساختار فیبریلی بسیار شبیه به ساختار پوست طبیعی باشد.

این محقق تاکید کرد: زخم پوش نانولیفی ساخته شده در این طرح پس از انواع آزمون های فیزیکی، مرفولوژیکی، بیولوژیک (ضدمیکروب بودن، سلول سازگاری و ...) بر روی نمونه های حیوانی در ترمیم انواع زخم های پوستی برشی تمام عمق، سوختگی درجه سه و دیابتی آزمایش شد.

قلی پور گفت: پس از آزمایش این طرح بر روی نمونه های حیوانی به نتایج ترمیمی رضایت بخشی دست یافتیم.

وی ادامه داد: مهمترین وجه تمایز در این طرح، طراحی بسیار دقیق و مهندسی شده داربست نانولیفی است که ساختار فیبریلی بافت پوست طبیعی را که شامل فیبریل های نانومتری و میکرومتری به صورت توام با یکدیگر است را به صورت کامل شبیه سازی می کند.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات اظهار داشت: مواد اولیه مورد استفاده در داربست این طرح شباهت زیادی به گلوکوزآمینوگلایکان های موجود در بافت طبیعی بدن دارد.

قلی پور عنوان کرد: این امر موجب می شود تا افزایش مهاجرت سلولی و همچنین اکسیژن رسانی لازم به سطح زخم ایجاد شود.

وی عنوان کرد: این طرح موجب کاهش عفونت زخم های دیابتی و سرعت در ترمیم زخم های دیابتی که یکی از معضلات آن نوروپاتی یا درگیری رگ های خونی و عدم خونرسانی کافی به سطح زخم و تاخیر در ترمیم زخم است، خواهد شد.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات با اشاره به همکاری سید هژیر بهرامی استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این طرح تصریح کرد: تجاری سازی این طرح و همچنین ساخت داربست های نانولیفی توسط پلیمرهای طبیعی و بومی ایران از جمله برنامه هایی است که در نظر دارم.

عادله قلی پور کنعانی دانش آموخته دکتری و فوق دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و همچنین دانش آموخته فوق دکتری دانشگاه علوم پزشکی ایران  است که در حال حاضر به عنوان عضو هیات علمی گروه مهندسی نساجی دانشکده فنی و مهندسی واحد علوم و تحقیقات مشغول به فعالیت است.

وی تاکنون بیش از ۳۰ مقاله در مجلات معتبر با نمایه آی اس آی، مجلات علمی و پژوهشی و کنفرانس های معتبر ملی و بین المللی به چاپ رسانده است.

زمینه اصلی فعالیت وی تولید نانوالیاف از پلیمرهای طبیعی و سنتزی زیست سازگار برای کاربردهای پزشکی مانند ترمیم زخم، ترمیم بافت های آسیب دیده استخوانی و غضروفی است که در این زمینه تحقیقاتی تاکنون ۷ اختراع به ثبت رسانده است.

وی، همچنین کتابی با عنوان «نانوالیاف در پزشکی بازساختی و مهندسی بافت» با همکاری عادله قلی پور کنعانی منتشر شده است.


9492415
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: طرح مدرسه مجازی بزرگسالان در راستای کاهش تنوع مدارس در حال تدوین است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون اروپا اعلام کرد که به پلتفرم اجتماعی تیک‌تاک ۲۴ ساعت فرصت داد تا ارزیابی مخاطرات برنامه جدید خود، تیک‌تاک لایت را ارائه دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی تصادف شدید دو خودرو در اتوبان تهران-قم، کارشناسان اورژانس استان تهران فقط در ۱۴ دقیقه خود را با بالگرد به محل حادثه رساندند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ظاهراً پس از دریافت آخرین به‌روزرسانی نرم‌افزاری، یک خط باریک سبز رنگ روی نمایشگر گوشی‌های سری گلکسی S21 سامسونگ نمایان می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آزمایشگاه‌ها خط مقدم در تشخیص بیماری‌ها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: تقلب سازمان یافته در آزمون سراسری سال گذشته رخ نداده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است