اقتصادی 14:22 - 29 تیر 1396
وزیر نیرو:
وزیر نیرو با اشاره به اینکه از 200 هزار چاه غیر مجاز تنها موفق به انسداد فقط 34 هزار چاه شده‌ایم گفت:اگر از من در خصوص موفقیت‌ و عدم موفقیت وزارت نیرو سؤال شود از طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب را نام خواهم برد.

از برنامه انسداد چاه غیر مجاز عقب هستیم/عدم موفقیت وزارت نیرو در طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، حمید چیت چیان در جمع اعضای هیئت مدیره شرکت تابعه بخش آب، بر لزوم اصلاح نگرش‌ها نسبت به رسالت و نقش هیئت مدیره شرکت‌ها و تغییر رویکرد جدی از نگاه توسعه ای به سوی بخش حفاظت و بهره برداری منابع آب تاکید کرد.

وزیر نیرو اظهار داشت: به ثمر رسیدن طرح‌های آبی و دستیابی به دستاوردهای ملموس در چهارسال گذاشته بیانگر این موضوع است که بخش آب به درستی مدیریت شده است.

وی در همین زمینه با مقایسه عملکرد دولت‌ها در پیش و پس از انقلاب اسلامی اظهار داشت: در پیش از انقلاب میانگین تنظیم آب سالانه کشور، پانصد میلیون مترمکعب و از بدو انقلاب تا آغاز فعالیت دولت یازدهم 800 میلیون متر مکعب بود اما در دولت یازدهم با اجرای 37 سد موفق به تنظیم 5/4 میلیارد متر مکعب آب شدیم که میانگین سالانه آن بالغ بر یک میلیارد و 125 میلیون مترمکعب می‌شود و این موضوع حاکی از هوشمندی بخش آب کشور در اولویت بندی طرح‌ها، پیگیری و اجرای آن و دستیابی به نتایج ملموس بوده است که جای تشکر و قدردانی دارد.

چیت چیان در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم تصحیح نگاه‌ها بر نقش هیئت مدیره شرکت‌ها اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر اعضای هئیت مدیره زیر نظر مدیر عامل فعالیت می‌کنند در حالیکه بر اساس قانون و تجربه سایر کشورهای دنیا موضوع باید بر عکس باشد، چرا که این مدیر عامل است که توسط هیئت مدیره انتخاب و با مجوز آنان منصوب می‌شود.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود گفت: تصمیم گیری، برنامه ریزی و هدایت شرکت‌ها باید بر عهده هئیت مدیره باشد و مدیر عامل نماینده و عامل اجرای تصمیمات آنان، به عبارت دیگر اعضای هیات مدیره از لحاظ تخصصی و تجربی تمام تصمیمات را اتخاذ می‌کنند و برنامه ریزی اصلی را انجام می‌دهند و مدیر عامل باید اجرا کننده تصمیمات آنان باشد. این موضوع را دنیا تجربه کرده و به نتیجه رسیده است.

چیت‌چیان خطاب به اعضای حاضر درجلسه گفت: تصمیم گیری‌های مبتنی بر نگاه مهندسی و فنی محض اشتباه است و با توجه به لزوم تغییر نگاه مهندسی به سوی مشتری محوری، لازم نیست که اعضای هیئت مدیره تماماً مهندس باشند بلکه لازم است ترکیبی از مهندسان، حقوقدانان، جامعه شناسان و متخصصان علم مدیریت ساختار هئیت مدیره را تشکیل دهند و بی‌شک تصمیمات این هیئت مدیره در ارتقای شرکت‌ها اثر خواهد داشت.

وی در بخشی از سخنان خود اظهار داشت: محور قرار دادن طرح‌های توسعه تفکر صحیحی نیست، محور اصلی فعالیت‌های ما باید اجرای وظایف حاکمیتی باشد.

وزیر نیرو سپس به تفصیل در خصوص شش وظیفه اصلی شرکت‌های آب منطقه ای سخن گفت و با طرح این سؤال که اولین و اصلی‌ترین فعالیت شرکت‌های آب منطقه ای چیست؟ اذعان داشت: مدیریت و حفاظت منابع آب اولین وظیفه بخش آب کشور است و اعضای هئیت مدیره باید این موضوع را در دستورکار خود قرار دهند.

چیت‌چیان حفاظت از رودخانه‌ها را دومین وظیفه اصلی بخش آب دانست و گفت: حفاظت از وجب به وجب رودخانه‌ها امری جدی است و برای تحقق آن، هر رودخانه باید با داشتن یک مدیر پاسخگوی این تخلفات باشد.

وی با انتقاد از تجاوز به حریم رودخانه‌ها طی سال‌های گذشته گفت: این جرم‌ها از نوع جرم مشهود است که باید از همان ابتدا با آن برخورد می‌شد.

وزیر نیرو در ادامه اظهار داشت علاوه بر حفاظت از رودخانه‌ها پایش کیفی آن نیز بسیار مهم است و اگرچه انصافاً در دوره اخیر شرکت مدیریت منابع آب ایران و معاونت ستادی توجه ویژه به موضوع رودخانه‌ها داشته‌اند اما این توجه باید بیشتر شود.

چیت چیان گفت: اگر از من در خصوص موفقیت‌های وزارت نیرو سؤال کنند از طرح احیاء و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی نام خواهم برد و اگر از عدم موفقیت نیز سؤال کنند باز هم از این طرح نام خواهم برد؛ چرا که تاکنون از حداقل 200 هزار چاه غیر مجاز موفق به انسداد فقط 34 هزار چاه شده‌ایم که باید به آن سرعت ببخشیم.

چهارمین موضوع مورد نظر وزیر نیرو توجه به سیستم‌های اندازه گیری آب آن هم با استفاده از جدیدترین فن آوری های هوشمند و برخط بود و بر لزوم سرعت بخشیدن بر نصب این ابزارها تاکید کرد.

چیت چیان توجه به بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آب را که دارای ارزشی معادل 200 هزار میلیارد تومان است پنجمین محور بیانات خود قرار داد و با انتقاد از این موضوع که 80 درصد از وقت ما مدیران به موضوع توسعه صرف می‌شود، گفت: این سرمایه گذاری‌ها دیگر تکرار و انجام نخواهد شد و باید از این امانت بخوبی نگهداری و حفاظت کنیم.


9277878
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون برنامه ریزی و نظارت توسعه منابع آب و نیروی ایران گفت: فرصت مناسبی جهت واگذاری احداث برقابی به بخش خصوصی فراهم شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محورهای شمالی از جمله محور چالوس را شاهد هستیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی گفت: سه هشدار هواشناسی برای ورود سامانه بارشی جدید و وزش باد شدید در نواحی مختلف صادر شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: پرداخت تسهیلات ساخت ۵۵۰ میلیون تومانی بخش خصوصی و مردم را به سمت بازار مسکن هدایت می‌کند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان هواشناسی کشور راهکار‌هایی را برای جلوگیری از سرمازدگی ارائه داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان از افزایش وام خرید و ودیعه مسکن نخبگان خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» قیمت جهانی طلا امروز، پنجشنبه (۲۸ مارس) با افزایش بازده دلار و اوراق قرضه پس از اظهارنظر‌های یک مقام فدرال رزرو در مورد کاهش نرخ بهره کاهش یافت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» عضو انجمن انبوه سازان مسکن گفت: حضور پررنگ بخش خصوصی با تخصیص اراضی در بازار مسکن زمینه‌ساز خروج این بازار از رکود می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافری برای بازه زمانی ۱۸ تا ۳۱ فروردین، از امروز ۹ فروردین آغاز می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان هواشناسی از تدوام بارش‌ها تا دوشنبه در برخی از استان‌های کشور خبر داد و برای سه روز آینده وزش باد شدید در شرق کشور را پیش بینی کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است