علمی فناوری 09:56 - 28 شهریور 1397
از دیدن این عکس تعجب نکنید. فضانوردانی که دست ها را بالا برده اند احیانا تسلیم نشده‌اند! آنها کارمندان موسسه‌ای هستند که لباس های فضایی را برای سفر فضانوردان آپولو می‌ساخت.

دشواری‌های آزمایش لباس فضایی

به گزارش ایسنا، بدون شک لباس‌های فضایی نقش مهمی در ماموریت‌های مداری دارند. بجز پرواز وسخد-1 و چند ماموریت اولیه ناوهای سایوز در تمامی سفرها, فضانوردان لباس‌های ویژه‌ای می پوشند تا دچار مشکل نشوند. البته این لباس‌ها مدل و انواع مختلفی دارد و بستگی به نوع سفینه و ماموریت فضانوردان متفاوت است.

در جریان ماموریت آپولو در طراحی و ساخت لباس‌ها باید مسایل مختلفی مورد توجه قرار می‌گرفت. فضانوردان زمان زیادی را باید در این لباس‌ها طی می‌کردند چه در جریان پرتاب, چه در جریان راه رفت و برگشت به ماه و از همه مهمتر در زمان فعالیت در سطح ماه. به همین دلیل لباس باید در عین اینکه راحت می‌بود و اجازه فعالیت‌های مختلف را به او می‌داد آیا امنیت وی را هم تامین می‌کرد؟

فضانوردانی که باید بر سطح ماه  فعالیت می‌داشتند در معرض خلاء, ریز شهاب سنگ‌ها حدود 270 درجه اختلاف سرما و گرما و تشعشات مضر بودند و این لباس‌ها تنها وسیله محافظت از آنان به شمار می‌رفتند به همین دلیل از 21 لایه مختلف ساخته می‌شدند. اما آنچه مربوط به این عکس‌ها می‌شود میزان راحتی لباس‌ها, امکان تحرک و مقدار آزادی فضانوردان برای انجام حرکات و فعالیت های مختلف است.

جدول‌بندی پشت سر فضانورد اجازه می‌دهد کارشناسان مشکلات هر نقطه لباس را پیدا کنند و برای حل آن چاره‌ای بیندیشند. همین چاره اندیشی‌ها باعث شد لباس‌های فضانوردان آپولو توانایی‌های بیشتری پیدا کند و آنان از مشکلات پیش‌بینی نشده در ماه مثل زمین خوردن نترسند. طبیعی بود همانطور که ما در لباس‌های سنگین زمستانی تحرک کمتری داریم، آنها هم در این لباس چند لایه نتوانند تحرک لازم را داشته و حرکات شان کند شود اما طراحان لباس آپولو توانستند آن را طوری بسازند که فضانورد نه تنها از عهده تمام وظایف محوله برآمد بلکه بطور مثال یکی از فضانوردان در جریان سفر آپولو15 بعد از به زمین خوردن توانست برخیزد و به کارش ادامه دهد.

انتهای پیام


9912547
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است