علمی فناوری 12:15 - 04 تیر 1397
کاوشگر "فرصت" (Opportunity) ناسا هفته‌های بسیار دشواری را سپری کرده‌است، زیرا از تاریخ ۳۰ می ۲۰۱۸ طوفان شن نسبتا بزرگ در سطح مریخ آغاز شد که درست در مسیر این کاوشگر قرار داشت و از آن تاریخ تا به امروز این طوفان تنها بزرگتر و شدید‌تر شده‌است.

براساس گزارش ساینس الرت، وسعت این طوفان در 12 ژوئن به 35 میلیون کیلومتر مربع رسید و این یعنی یک چهارم کل سیاره مریخ. ناسا اوایل این هفته تایید کرد که این طوفان عظیم اکنون دورتادور سیاره را فراگرفته و به طوفانی جهانی در مریخ تبدیل شده‌است و هیچ نشانه‌ای از کاهش شدت آن در دست نیست.

به محض آغاز طوفان، کاوشگر فرصت که منبع انرژی آن نور خورشید است، خود را در وضعیت کم‌مصرف قرار داد تا بتواند بدون جضور نور خورشید فعالیت خود را حفظ کند. کاوشگر دیگر حاضر در مریخ،‌کنجکاوی، انرژی خود را از محل باطری‌های اتمی تامین می‌کند از این رو همچنان فعالیت خود را ادامه می‌دهد و درحال بررسی تاثیرات طوفان شن در آنسوی سیاره مریخ است.

درصورتی که کاوشگر فرصت هنوز به اندازه‌کافی انرژی داشته باشد، از آن برای گرم نگه داشتن سیستم‌های داخلی‌اش استفاده خواهد کرد و برق مورد نیاز ساعت ماموریت را تامین خواهد کرد تا کنترل سطح انرژی کاوشگر تحت کنترل باقی بماند. در عین حال اگرچه توفان مانع از آن می‌شود که باتری‌های خورشیدی کاوشگر شارژ شوند،‌اما شن‌های جاذب گرما می‌توانند دمای اطراف کاوشگر را ثابت نگه دارند.

گزارش جدید ناسا حاکی از آن است که هیچ سیگنال جدیدی از این کاوشگر دریافت نشده‌است، اگرچه بررسی روند بقای طولانی‌مدت کاوشگر در شرایط آب و هوایی نامساعد سیاره نشان می‌دهد باتری‌ها و تجهیزات الکترونیک کاوشگر دمای مورد نیاز برای فعال بودن خود را نگه می‌دارند.

کاوشگر فرصت در سال 2007 نیز طوفانی بسیار بزرگتر را تجربه کرده‌است، در آن سال برای یک ماه مجموعه‌ای از طوفان‌های شن سیاره مریخ را درنوردید و باعث شد کاوشگر اسپیریت، که اکنون غیرفعال است، وارد حالت کم‌مصرف شود.


9822138
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان از اولین تولید دستگاه همودیالیز با ظرفیت تولید دو هزار دستگاه در سال برای اولین بار در غرب آسیا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک مدعی است که فضاپیمای Starship شرکت او در نهایت قادر خواهد بود تا انسان را به مریخ ببرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» درحالی‌که دست انسان ابزاری باورنکردنی با قابلیت‌های فراوان است، می‌تواند نقش مهمی در انتقال بیماری‌ها داشته باشد و به تهدیدی مرگبار تبدیل شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است