علمی فناوری 16:52 - 30 دی 1399
یک مطالعه جدید روی میمون‌هایی که در اندونزی از گردشگران دزدی می‌کنند و اشیاء دزدیده شده را در ازای غذا پس می‌دهند، نشان داده است که گویا این میمون‌ها ارزش اشیاء مختلف را حدس می‌زنند، چرا که به تازگی اشیاء باارزش‌تر را برای دریافت غذای بهتر می‌دزدند.

میمون‌ها متوجه ارزش اشیاء می‌شوند!

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، معبد اولوواتو در جزیره بالی اندونزی محل زندگی میمون‌های ماکاک دم‌دراز موسوم به "Macaca fascicularis" است که به ذکاوت ذاتی و چیره‌دستی در دزدی از جیب گردشگران معروف هستند.

این دسته از میمون‌های خلافکار از سالها پیش مشهور شده‌اند. آنها از گردشگران دزدی می‌کنند و شیء دزدیده شده را نزد خود نگه می‌دارند تا در ازای آن غذا بگیرند. این در حالی است که یک مطالعه جدید نشان داده است که برخی از این میمون‌ها عمدا وسایل گرانقیمت را می‌دزدند تا از صاحبان آنها غذای بهتری طلب کنند.

تیمی از محققان دانشگاه "لتبریج" کانادا و دانشگاه "اودایانا" در اندونزی ۲۷۳ روز را در معبد مذکور در جزیره بالی گذراندند و بیش از ۲۰۰۰ تعامل بین میمون‌ها و گردشگران را ثبت کردند که نشان می‌دهد برخی از میمون‌ها فرآیندهای تصمیم‌گیری اقتصادی بی‌سابقه‌ای دارند.

پیش از این دیده شده بود که میمون‌ها به اقلام غیرغذایی مانند ظروف پلاستیکی اهمیت زیادی می‌دهند و برای آنها ارزش قائل هستند و می‌توانند یاد بگیرند که چنین مواردی را می‌توان با غذا مبادله کرد. به همین دلیل در این مطالعه میمون‌های آزاد در اطراف معبد هندوها مورد کاوش قرار گرفتند.

در این مطالعه بررسی شد که آیا میمون‌ها از اشیای مسروقه به عنوان وسیله‌ای برای مبادله و تهیه غذا استفاده می‌کنند یا خیر. محققان همچنین بررسی کردند که آیا آنها در سرقت از گردشگران میان اشیاء مختلف تبعیض قائل می‌شوند یا خیر.

در حالی که چنین رفتاری تاکنون هرگز در حیوانات دیده نشده است، محققان گمان کردند که شاید زندگی میمون‌ها با انسان و مشاهده نحوه برخورد انسان‌ها با متعلقات‌شان ممکن است چنین رفتاری را به میمون‌ها القا کرده باشد.

محققان، دزدی‌های این میمون‌ها را با توجه به سن، درجه موفقیت و اینکه آیا میمون‌ها از وسایل مسروقه به عنوان یک ابزار برای مبادله استفاده می‌کنند یا نه، بررسی کردند.

این مشاهدات و تجزیه و تحلیل آنها نشان داد که میمون‌ها رفتار مبادله و معامله پایاپای را احتمالا در سنین جوانی می‌آموزند و احتمال موفقیت آنها با افزایش سن و تجارب آنها افزایش می‌یابد.

محققان همچنین اقدام به صحنه‌سازی و فراهم کردن امکان سرقت برای میمون‌ها کردند تا توانایی و انتخاب آنها در دزدیدن اشیاء باارزش و گرانقیمت را مشاهده کنند.

نتایج نشان داد که میمون‌های پیر در شناسایی و سرقت موارد با ارزش بهتر عمل می‌کنند. جالب اینکه آنها همچنین پیشنهادات ناچیز و غذاهای کم و ساده را رد کرده و معاملات بزرگتری را طلب می‌کنند.

میمون‌های مسن پس از سرقت کالایی مانند موبایل که بیشترین ارزش را برای بازدید کننده داشت، آن را نگه می‌دارند تا زمانی که غذایی را که فکر می‌کنند با ارزش کالای مسروقه متناسب است، دریافت کنند.

محققان می‌گویند تحقیقات تجربی بیشتر روی ماکاک‌های معبد اولوواتو می‌تواند مقایسه بین تصمیم‌گیری اقتصادی و استفاده از ابزار نمادین را از منظر فرگشت(تکامل) بیشتر مرتبط کند و در نهایت ممکن است به درک بهتری از ریشه سیستم‌های پولی در انسان منجر شود.

این مطالعه در مجله Royal Society منتشر شده است.

انتهای پیام


10911334
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است