علمی فناوری 00:52 - 03 آذر 1393
نوعی خودروی فرمول یک کوچک‌تر از دانه شن، به اندازه‌ای ریز است که در بخش جلویی یک تیغ ریش‌تراشی که باریک‌تر از پرتو نور است، جا می‌شود.

ساخت خودروی «فرمول یک» کوچک‌تر از دانه شن

به گزارش سرویس فناوری ایسنا، کارشناسان با استفاده از میکروسکوپ اسکنر الکترونی مجهز به یک ستون الکترون و سوزن، این خودروی مینیاتوری را حکاکی کردند. نتیجه، تصویری به اندازه 250 در 700 میکرومتر (0.25 در 0.25 میلی‌متر) است. در مقایسه، قطر یک دانه شن متوسط حدود یک میلی‌متر است.

ابزار میکروسکوپ اسکنر الکترونی معمولا برای بررسی نمونه‌های آزمایشی در آزمایشگاه به کار می‌رود. این میکروسکوپ از یک پرتو الکترونی برای بررسی نمونه‌ها استفاده می‌کند و نسخه‌ای دیجیتالی از آن‌ها را بر روی صفحه خلق می‌کند. نسخه دیجیتالی، تصویری سه‌بعدی است که می‌توان آن را دستکاری کرد.

زمانی که پرتو الکترونی، شی را رهگیری می‌کند، به سطح برخورد کرده و الکترون‌های ثانویه را از این سطح به داخل الگوهای منحصر‌به‌فرد ارسال می‌کند. یک آشکارساز الکترونی ثانویه نیز این الکترون‌های منتشر شده را جذب می‌کند و بسته به تعداد آن‌ها، سطوح مختلف شفافیت موجود بر روی صفحه را ثبت می‌کند.

پس از آن می‌توان این الگوها و تصاویر را برای کسب آگاهی درباره توپوگرافی و ترکیب سطحی به کار برد. خود پرتو الکترون توسط یک میکروسکوپ کنترل می‌شود و ابزار میکروسکوپ الکترونی اسکن‌کننده نیز با استفاده از سیم‌پیچی اسکن‌کننده، میدان مغناطیسی خلق می‌کند.

کارشناسان با تغییردادن ولتاژ قادر به دستکاری شدت و مکان پرتو بودند و از این ولتاژ برای کنترل حرکت سوزن استفاده کردند.

دانشمندان علوم نانوی شرکت «ژیلت» واقع در ژنو با همکاری مک‌لارن مرسدس روی این پروژه فعالیت داشتند و آنچه بر روی تیغ حکاکی‌شده، در حقیقت یک خودروی مک‌لارن MP4-29 است. تیم علمی 25 تا 30 ساعت را برای امتحان طرح‌ها و اندازه‌ها جهت کسب نتیجه نهایی دقیق سپری کرد.

امضاهای رانندگان فرمول یک به نام‌های «جنسون باتون» و «کوین مگنوسن» نیز بر روی این سطح کنده‌کاری شدند.

شرکت مک‌لارن و ژیلت به دنبال کسب رکورد گینس در این زمینه هستند. ژیلت، اکنون رکورد کوچک‌ترین آگهی جهان را داراست که اندازه آن 100 میکرون اعلام شده و داخل یک مو کنده‌کاری شده است. این رکورد در سال 2011 به ثبت رسید و از فناوری مشابه آگهی جدید برای خلق آن استفاده شد.

انتهای پیام


5254123
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است