علمی فناوری 09:34 - 26 شهریور 1393
محققان دانشگاه کارولینای شمالی به چگونگی عملکرد دقیق ساعت بدن پی برده‌اند و این موفقیت به مبارزه آن‌ها علیه سرطان کمک خواهد کرد.

کشف عملکرد دقیق ساعت شبانه‌روزی برای کمک به درمان سرطان و پرواززدگی

به گزارش سرویس پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بر اساس مطالعه جدید، دو ژن Period و Cryptochrome طی 24 ساعت و در تمامی فصل‌ها، ساعت‌های شبانه‌روزی سلول‌های سراسر بدن را در ریتم و زمان مناسب نگه می‌دارند.

این یافته‌ها دارای مضامینی مهم جهت تولید دارو برای درمان بیماری‌هایی مانند سرطان و دیابت و همچنین شرایطی مانند سندروم متابولیک، بی‌خوابی، اختلال موثر فصلی، پرواززدگی و چاقی مفرط هستند.

در تمامی سلول‌های انسانی چهار ژن Cryptochrome، Period، CLOCK و BMAL1 وجود دارند که برای کنترل تغییرات چرخه‌ای در فیزیولوژی بدن مانند فشار خون، دمای بدن و چرخه‌های استراحت و خواب با یکدیگر همکاری می‌کنند.

دانشمندان پیش‌تر دریافته‌ بودند ژن‌های CLOCK و BMAL1 برای آغاز کار ساعت شبانه‌روی همکاری دارند و به بسیاری از ژن‌های دیگر متصل می‌شوند و آن‌ها را برای بیان پروتئین‌ها فعال می‌کنند. این امر به سلول‌ها (مانند سلول‌های مغزی) امکان می‌دهد در آغاز روز به گونه‌ای که بدن به آن‌ها نیاز دارد، رفتار کنند.

این دو ژن به ویژه به دو ژن Period و Cryptochrome متصل‌ می‌شوند و آن‌ها را برای بیان پروتئین‌ها فعال می‌کنند که پس از تحمل چندین تغییر، این پروتئین‌ها زوال فعالیت CLOCK و BMAL1 را موجب می‌شوند. پس از آن، فعالیت پروتئین‌های Cryptochrome و Period نیز کاهش می‌یابد و این امر به ساعت شبانه‌روزی امکان شروع دوباره می‌دهد.

دانشمندان هم‌اکنون به دنبال تولید داروهایی هستند که این پروتئین‌ها را غربالگری می‌کنند. آن‌ها برای کمک به کنترل و بهینه‌سازی درمان‌های سرطانی، باید از چگونگی عملکرد دقیق ساعت شبانه‌روزی بدن سر در می‌آوردند.

انتهای پیام


4742925
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فضانوردان قرار است تلسکوپ «نایسر» ناسا را طی یک پیاده‌روی فضایی در اواخر سال جاری تعمیر کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس فعلی سازمان سنجش گفت: رئیس جدید سازمان سنجش بعد از نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ معرفی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوشی‌های ردمی 13 5G و پوکو M7 پرو 5G محصولات اقتصادی جدید شیائومی هستند که احتمالاً با تغییرات جزئی نسبت به گذشته از راه می‌رسند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» این سیاه‌چاله ستاره‌ای کشف‌شده که «گایا BH۳» نام دارد، در فاصله ۲۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رییس آزمایشگاه مرجع سلامت وزارت بهداشت از اجرای سراسری طرح تکمیل شبکه آزمایشگاهی کشور در سال جاری خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ اصلاح شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی و توسعه مشارکت‌های مردمی گفت: طرح مدرسه مجازی بزرگسالان در راستای کاهش تنوع مدارس در حال تدوین است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کمیسیون اروپا اعلام کرد که به پلتفرم اجتماعی تیک‌تاک ۲۴ ساعت فرصت داد تا ارزیابی مخاطرات برنامه جدید خود، تیک‌تاک لایت را ارائه دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در پی تصادف شدید دو خودرو در اتوبان تهران-قم، کارشناسان اورژانس استان تهران فقط در ۱۴ دقیقه خود را با بالگرد به محل حادثه رساندند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است