فرهنگی‌هنری 11:20 - 16 تیر 1394
دنیای پر فراز و نشیب موسیقی جهان در یک صد سال اخیر، با نام‌های بزرگی همراه شده است که برخی از آن‌ها، به واسطه دنیای محصور کننده موسیقی، به چهره‌هایی تاریخ ساز هم در دنیای موسیقی و هم در فرهنگ غرب مبدل شده‌اند.

 
 
 
 
برترین ها: تاریخچه موسیقی، به قرن‌ها پیش باز می‌گردد، از دوران پارینه سنگی و پاپیروس، تا امروز که عصر گوگل و گوشی‌های هوشمند و پهپادهای خورشیدی می‌باشد، صنعت موسیقی به عنوان بخش جدایی ناپذیری از زندگی بشر به شمار می‌آمده است. دنیای محصور کننده موسیقی، دنیای بدون مرز است که فراتر از مرزهای جغرافیایی، پیام‌های مختلفی را به مخاطبان خود در سراسر جهان می‌رساند. پیام‌هایی که بعضاً، هماره با محتوای عاشقانه و رمانتیک است و می‌تواند ترانه و صدا را، تبدیل به معجزه ای بزرگ برای نزدیک شدن انسان‌ها از فرهنگ‌ها و زبان‌های مختلف به هم کند. اکنون، صدها میلیون نفر از ساکنان کره خاکی ما، فارغ از ملیت و زبان و نژاد خود، بسیاری از آهنگ‌ها و ترانه‌های خوانندگان و موزیسین‌های شرق و غرب را شنیده یا بعضاً در یاد دارند. هر اندازه یک ترانه و یک موسیقی، بتواند مؤثر و مجذوب کننده دل‌ها و اذهان مخاطبان خود باشد، اثربخشی و ماندگاری طولانی مدتی را تجربه خواهد کرد.



از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



دنیای ترانه‌های موسیقی، دنیای جذاب و نوستالژیک است. خیلی‌ها ترانه "هتل کالیفرنیا" و موج بزرگی که ترانه‌های "مدرن تاکینگ" آلمانی در دنیای موسیقی دهه هشتاد و نود به راه انداختند، به خاطر دارند. ترانه‌هایی که اگر امروز، به کافه و رستوران‌های اروپا و امریکای قرن بیست و یکم نیز سر بزنید، احتمالاً این ترانه‌های خاطره انگیز را دوباره خواهید شنید.



آهنگ هتل کالیفرنیا (hotel California) که توسط گروه Eagles در سال 1977 در آمریکا منتشر شد و به دلیل قدرت جذاب آهنگ، ترانه و محتوای بی نظیرش، آتش به خرمن عاشقان دنیای موسیقی زد و این آهنگ را، به یکی از ماندگارترین آهنگ‌های قرن بیستم مبدل کرد، تنها مشتی نمونه خروار است. چند سال بعد از آن در سال 1984 میلادی، دیتر بوهلن و توماس آندرس آلمانی نیز در قالب گروه موسیقی مدرن تاکینگ (Modern Talking)، با ارائه ترانه‌های زیبا و جذابی چون: "تو قلب منی، تو روح منی" که به You’re My Heart, You’re My Soul معروف است و انتشار ترانه نوستالژیک Cheri, Cheri Lady، اروپای دهه نود را به تسخیر بلامنازع خود در آوردند.



 نشریه موسیقی معتبر رولینگ استونز امریکا rollingstones.com، نام آهنگ هتل کالیفرنیا و شمار دیگری از ترانه‌های ماندگار موسیقی را، در فهرست 500 اثر همیشه ماندگار تاریخ موسیقی درج کرده است. در این گزارش، نگاهی خواهیم داشت به شماری از ترانه‌های عاشقانه نوستالژیک دنیای موسیقی در چند دهه اخیر. قطعاً این فهرست، بخشی از صدها و بلکه هزاران اثر موسیقی ماندگاری است که می‌توان معرفی کرد و برای بسیاری از مخاطبان پرتال برترین‌ها، شاید شنیدنی و خواندنی باشد. با ما همراه باشید...





Modern Talking : مدرن تاکینگ، از آشناترین و نوستالژیک‌ترین ترانه‌های دو سه دهه اخیر، برای خیلی از علاقمندان موسیقی در ایران و جهان است. مدرن تاکینگ، همواره یادآور دو چهره است که ترانه‌های خاطره انگیزی چون You’re My Heart, You’re My Soul، شری شری لیدی و «Brother Louie، از به یاد ماندنی‌ترین ترانه‌های غربی عاشقانه برای علاقمندان موسیقی پاپ می‌باشد. آن دیتر بوهلن و توماس آندرس، توانستند در دهه هشتاد و نود میلادی، با ترانه‌های نوستالژیک و تأثیر گذار خود، موجی از مخاطبان موسیقی را در سراسر جهان با خود همراه کنند. برخی از ترانه‌های مشهور آن را در ادامه می‌خوانید و می‌شنوید.



از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه

 

Cheri, cheri lady

Going through a motion

Love is where you find it

Listen to your heart

Cheri, cheri lady

Living in devotion

It's always like the first time

Let me take a part

Cheri, cheri lady

Like there's no tomorrow

Take my heart - don't lose it

Listen to your heart

Cheri, cheri lady

To know you is to love you

If you call me baby I'll be always yours





You're my heart, you're my soul

I keep it shining everywhere I go

You're my heart, you're my soul

I'll be holding you forever

Stay with you together

You're my heart, you're my soul

Yeah, a feeling that our love will grow

You're my heart, you're my soul

That's the only thing I really know

My heart and soul!




Eagles : گروه ایگلز، دارای یک آهنگ عاشقانه بسیار مشهور به نام هتل کالیفرنیا می‌باشد که در فوریه 1977 منتشر شد و پس از سه دهه از انتشارش، همچنان یکی از نوستالژیک‌ترین ترانه‌های قرن بیستم به شمار می‌رود. ترانه ای‌ که شاید هم اکنون در کافی شاپ ها و رستوران‌های شهرهای مختلف ایران و جهان، آن را بشنوید.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



On a dark desert highway, cool wind in my hair

Warm smell of colitis, rising up through the air

Up ahead in the distance, I saw a shimmering light

My head grew heavy and my sight grew dim

I had to stop for the night

There she stood in the doorway

I heard the mission bell

And I was thinking to myself

This could be heaven or this could be hell

Then she lit up a candle and she showed me the way

There were voices down the corridor

I thought I heard them say



[Hook]



Welcome to the Hotel California

Such a lovely place

Such a lovely face

Plenty of room at the Hotel California

Any time of year

You can find it here




 Elvis Presley: الویس پریسلی که از اون با عنوان "سلطان راک اندرول" نام برده می‌شود، در طول زندگی 42 ساله خود از دهه چهل تا هفتاد میلادی، انقلابی را در عرصه صنعت موسیقی در امریکا و جهان بر پا کرد. انقلابی که پس از مرگش، با پدیده دیگری به نام مایکل جکسون "سلطان پاپ"، ادامه یافت.



 از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



 الویس، خواننده و هنرپیشه آمریکایی و یکی از موفق‌ترین شخصیت‌ها در هنر معاصر و موسیقی آمریکا در قرن بیستم است که ترانه‌هایش، همچنان ماندگار می باشد وی در دوران شکوفا شدن موسیقی سبک راک‌اند رول به ویژه در نیمه دوم دهه ۱۹۵۰ بر آن حکمرانی می‌کرد. الویس از سال ۱۹۵۶ به بعد با اجرای ۴۵ ترانه که از هرکدام از آن‌ها بیش از یک میلیون نسخه به فروش رفت و با بازی در ۳۳ فیلم سینمایی و حضور در برنامه‌های تلویزیونی و کنسرت‌ها موفقیت اقتصادی رکوردشکنی را کسب کرد و مرگ او در سن ۴۲ سالگی به محبوبیت وی در بین هوادارانش و به فروش موفق کارهای او خاتمه نبخشید. یکی از صدها ترانه عاشقانه به یاد ماندنی وی را می‌توان ترانه Love Me Tender دانست.



Love me tender,

love me dear,

tell me you are mine.

I’ll be yours through all the years

till the end of time




Andy Williams: اندی ویلیامز، از مشهورترین خواننده‌های امریکایی در قرن بیستم است. وی خواننده موسیقی پاپ بود و 42 آلبوم استودیویی در طول حیاتش منتشرکرد که با استقبال فراوان مخاطبان موسیقی همراه شد. یکی از ترانه‌های عاشقانه ویلیامز را می‌توان در ترانه داستان عشق یا Love Story جست وجو کرد که موسیقی متن فیلم داستان عشق نیز، معرفی شد.



 از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



Where do I begin

To tell the story of how great a love can be

The sweet love story that is older than the sea

The simple truth about the love she brings to me

Where do I start




Johnny Tillotson: جانی تیلوتسون، از دیگر ترانه سراها و خواننده‌هایی است که ترانه‌های عاشقانه به یادماندنیان در ذهن‌ها هست. آهنگ poetry in motion، که در دهه شصت، مشهور شد، یکی از ترانه‌های عاشقانه آن دوران را رقم زد.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



When I see my baby

What do I see

Poetry

Poetry in motion

Poetry in motion

Walkin' by my side

Her lovely locomotion

Keeps my eyes open wide

Poetry in motion

See her gentle sway

A wave out on the ocean

Could never move that way




Percy Sledge: پرسی اسلج، ترانه سرا و خواننده شهیر آمریکایی است که یکی از به یاد ماندنی‌ترین ترانه‌های عاشقانه‌اش، ترانه "وقتی که یک مرد، عاشق یک زن می‌شود" است. کارشناسان موزیک این آهنگ را به عنوان یکی از محبوب‌ترین ترانه‌های تاریخ موزیک سول انتخاب کرده‌اند.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



When a man loves a woman

He’ll spend his very last dime

Trying to hold on to what he needs

He’d give up all his comforts

And sleep out in the rain

If she said that’s the way it ought to be




The Flamingos: گروه موسیقی فلامینگو، از مشهورترین گروه‌های موسیقی تاریخ موسیقی راک اندرول است که در دهه شصت میلادی، انقلابی را در موسیقی امریکا و جهان ایجاد کرد. ترانه عاشقانه "من تنها، چشمانی برای تو دارم"، از محبوب‌ترین ترانه‌های این گروه موسیقی قلمداد شده است.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



You are here and so am I

Maybe millions of people go by

But they all disappear from view

And I only have eyes for you




Bryan Adams: برایان آدامز، از مشهورترین ترانه سراها و خواننده‌های کانادای می‌باشد که به خاطر ترانه عاشقانه "هر چیزی که انجام می‌دهم، برای تو انجام می‌دهم"، در دهه نود میلادی به شهرت جهانی رسید. این آهنگ 6 دقیقه ای، توسط کمپانی A&M رکوردز، منتشر شد.

    

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



Don`t tell me it`s not worth trying` for

You can`t tell me it`s not worth dying` for

You know it`s true

Everything I do – I do it for you




Evangelos Odysseas Papathanassiou: اِوَنجلوس اودیسئاس پاپاتاناسیو، آهنگساز و نوازندهٔ سبک الکترونیک، امبینت، نیو اِیج، پراگرسیو، جَز و پاپ راک است. او بیشتر به دلیل آهنگسازی موسیقی فیلم ارابه‌های آتش شناخته می‌شود که برنده جایزه اسکار سال ۱۹۸۱ شد، از دیگر کارهای برجستهٔ او ساخت موسیقی فیلم‌های بلید رانر، ۱۴۹۲: فتح بهشت و اسکندر است.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



اونجلوس دورهٔ حرفه‌ای موسیقی خود را با همکاری در گروه‌های موسیقی دههٔ ۱۹۶۰ مانند Aphrodite's Child آغاز کرد. از میانه‌های دهه ۱۹۷۰ به ساخت موسیقی برای چند مستند دربارهٔ جانوران و طبیعت روی آورد که موفقیت این کارهای او سبب شد تا به موسیقی فیلم علاقهٔ بیشتری نشان دهد. در اوایل دههٔ ۸۰ میلادی اونجلوس به عنوان یک پروژهٔ جانبی، به همراه جان اندرسون، خوانندهٔ گروه پراگرسیو راک انگلیسی یس، چند آلبوم را تحت عنوان جان و اونجلوس عرضه کرد. در سال ۱۹۸۱ جایزه اسکار برای موسیقی فیلم ارابه‌های آتش را به عنوان آهنگساز آن فیلم دریافت کرد. تک‌آهنگ «ارابه‌های آتش» که برای آلبوم موسیقی این فیلم عرضه شد توانست تا جایگاه نخست ۱۰۰ آهنگ داغ بیلبورد بالا بیاید، همچنین از این تک‌آهنگ در مسابقه‌های المپیک ۲۰۱۲ لندن و در هنگام اهدای مدال استفاده شد.

ترانه عاشقانه بی کلام Love Theme، از ماندگارترین آثار استاد اونجلوس است.




Kitarou: ماسانوری تاکاهشی، که امروزه در دنیای موسیقی با نام کیتارو مشهور است، آهنگ ساز و نوازنده ژاپنی می‌باشد که در سازهایی چون کی بورد، گیتار، بیس، فلوت و پرکاشن، تبحر دارد. رأی ساخت موسیقی سریال مستند «جاده ابریشم» به سراغ او می‌آید. نمایش این مستند و انتشار آلبوم آن، موجی از شهرت و محبوبیت بین‌المللی را به همراه دارد که در نهایت منجر به بردن جایزه گرمی و جایزه گلدن گلوب و ساخت موسیقی فیلم «بهشت و زمین» برای الیور استون کارگردان آمریکایی می‌شود. وی تاکنون ۳۰ آلبوم منتشر کرده که بسیاری از آن‌ها جزو پرفروش‌ترین‌ها بوده‌اند. برای مثال از آلبوم «روشنی یک روح» تاکنون تنها در آمریکا حدود ۲ میلیون نسخه به فروش رفته است. او اکثر آثارش را در استودیو شخصی‌اش در یکی از کوهپایه‌های ژاپن ساخته، نواخته و ضبط کرده است. ترانه "بانوری رویاها"، یکی از ترانه‌های عاشقانه کیتارو را تشکیل می‌دهد.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



Save me a place

In the heart of your hearts

When you think of love

Never forsake me

Wanting and dreaming you

Each time I think of you

Lying naked beside me

Only a Lady of Dreams

She will bring magic

To sing to your heartstrings

Only a Lady of Dreams

Come alive - you are all

That I desire!!




AL Green: آلبرت آل گرین، خواننده و گیتاریست آمریکایی است که در دهه هفتاد مشهور شد. اوج محبوبیت گرین در طول دهه ۷۰ به خاطر ترانه‌های برتر سبک سول آن زمان شامل آهنگ‌هایی نظیر Let's Stay Together، Tired Of Being Alone، Love and Happiness و I'm Still In Love With You است. او طبق نظر سنجی ۱۰۰ خواننده برتر مجله رولینگ استون رتبه ۶۶ را کسب کرده است و همچنین به تالار مشاهیر راک‌اند رول در سال ۱۹۹۵ راه یافته است. تا به حال بیش از ۲۰ میلیون نسخه از آثار گرین به فروش رفته است. ترانه مشهور "اجازه بده با هم بمانیم"، از ترانه‌های عاشقانه به یادماندنی این خواننده امریکایی به شمار می‌رود.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



', I'm so in love with you

Whatever you want to do

Is alright with me

Cause you make me feel, so brand new

And I want to spend my life with you



Let me say that since, baby, since we've been together

Loving you forever is what I need

Oh let me be the one you come running to

I'll never be untrue



Oh baby let's, let's stay together

Lovin' you whether

Whether times are good or bad, happy or sad, alright, oh yeah

Whether times are good or bad, happy or sad




Lady GAGA: استفانی جوآن آنجلینا جرمنوتا، مشهور به لیدی گاگا، یکی از مطرح‌ترین خوانندگان زن دنیای موسیقی پاپ به شمار می‌رود که در زمینه ترانه سرایی و آهنگسازی نیز فعالیت دارد. وی نام مستعار خود را از ترانهٔ معروف گروه کویین به نام Radio Ga Ga الهام گرفته است مجلهٔ TIME، لیدی گاگا را یکی از ۱۰۰ شخصیت تأثیرگذار سال ۲۰۱۰ ذکر کرده است. از مشهورترین ترانه‌های عاشقانه این خواننده را می‌توان به ترانه "رمانتیک بد" مرتبط دانست که در اکتبر 2009 میلادی منتشر شد که از آلبوم هیولای ایشان بود. این ترانه عاشقانه، تا کنون جوایز زیادی را نصیب لیدی گاگا در جشنواره‌های معتبر موسیقی و تلویزیونی جهان کرده است. این ترانه به دلیل موسیقی و متن خلاقش، با استقبال گسترده ای در کشورهای غربی همراه شده است.

 

از مدرن تاکینگ تا لیدی گاگا با ترانه‌های عاشقانه



Caught in a bad romance

Ra Ra-ah-ah-ah

Roma Roma-ma

Gaga, "Oh la-la"

Want your bad romance



[Verse 1]

I want your ugly

I want your disease

I want your everything

As long as it’s free

I want your love

Love, love, love

I want your love

I want you drama

The touch of your hand

I want your leather-studded kiss in the sand

I want your love

Love, love, love

I want your love


6710250
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کتاب فروشی‌ها برای حضور در بخش مجازی سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ۵ اردیبهشت مهلت دارند در سامانه «بازار کتاب» ثبت نام کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» عضو دفتر پاسداشت زبان فارسی گفت: یکی از ویژگی‌های گلستان بهره‌مندی از زبان نثر و نظم است که در گذشته به هر سوادآموزی گلستان سعدی را می‌دادند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سی‌ویک نویسنده و مترجم در حمایت از غزه آثار خود را از جوایز سال ۲۰۲۴ «انجمن قلم آمریکا» خارج کردند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک تابلو نقاشی ربوده‌شده از «سالواتور روزا» پس از ۴ سال به گالری «دانشگاه آکسفورد» بازگردانده شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» بر اساس اعلام دبیرخانه هشتمین جشنواره ملی رسانه و طنز، مهلت ارسال آثار به این دوره از جشنواره تا ظهر فردا یکشنبه ۲ اردیبهشت تمدید شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جشنواره فیلم کن از پوستر رسمی هفتاد و هفتمین دوره خود در سال۲۰۲۴ رونمایی کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» طی سی روز، بیش از ۴۶۹۰ ساعت از سوی کاربران کتابخانه‌های عمومی به طرح بهار در بهار اختصاص یافت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه‌ای از مستند‌های تک قسمتی یا مجموعه مستند با موضوعات اجتماعی، فرهنگ مقاومت و تاریخی در این هفته از شبکه افق سیما پخش می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جامعه صنفی تهیه‌کنندگان علیه برخی سینمادارانی که بیشتر از قدرالسهم توافقی، عایدی دارند، بیانیه‌ای صادر کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مستند «ایستاده با گرگ» نامزد دریافت جایزه جشنواره محیط زیستی آسیا CMS VATAVARAN در سال ۲۰۲۴ در دهلی نو هند شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است