علمی فناوری 01:03 - 01 دی 1393
محققان آمریکایی در تحقیقات خود بر روی صدها زن میانسال دریافته‌اند، صرف زمان طولانی‌تر برای پخت غذا با بروز علائم مرتبط با سکته و بیماری‌های قلبی در ارتباط است.

تأثیر آشپزی طولانی مدت در بروز سکته و بیماری‌های قلبی

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، پخت و پز غذا برخلاف تصورات قبلی، چندان هم برای سلامتی مفید نیست و حتی می‌تواند با عوارض جدی نیز همراه باشد.

محققان دانشگاه راش در شیکاگو در تحقیقات 14 ساله خود دریافته‌اند، زنان هرچه زمان بیشتری را برای آماده کردن غذا صرف کنند، با مشکلات سلامتی بیشتری مواجه خواهند شد؛ این نتایج با پیام‌های بهداشتی که مردم را به استفاده از غذاهای خانگی به جای مصرف غذاهای آماده تشویق می‌کنند، در تضاد است.

محققان عنوان می‌کنند که غذاهای خانگی صرفا بدلیل پخته شدن در خانه نمی‌توانند سالم باشند، چراکه سرآشپزهای خانگی در اغلب موارد از مواد ناسالم مانند کره و نمک بیش از اندازه استفاده می‌کنند.

در این تحقیق، داده‌های جمع‌آوری شده از دو هزار و 755 زن در دهه های 40، 50 و 60 طی مدت 14 سال مورد بررسی دقیق قرار گرفت.

این اطلاعات شامل مدت زمان صرف شده برای پخت غذا و نتایج سالانه آزمایش پزشکی برای سندرم متابولیک بود؛ افرادی که از پنج عامل خطر دارای سه عامل باشند، در معرض خطر بالای ابتلا به بیماری های قلبی و سکته قرار دارند و علائم هشداردهنده شامل فشار خون بالا، کلسترول بالا و چاقی هستند.

زنانی که مدت زمان زیادی را برای پخت و پز غذا صرف می‌کنند، بیشتر در معرض سندرم متابولیک قرار دارند؛ برعکس زنانی که زمان کمتری را برای پخت غذا صرف می‌کنند، با مشکلات سلامت کمتری مواجه می‌شوند.

به گفته محققان، در طی سه تا چهار دهه گذشته نسبت مواد غذایی که در خانه آماده می‌شود، کاهش یافته و شیوع چاقی افزایش پیدا کرده است؛ به همین علت محققان توصیه می‌کنند که افراد به جای استفاده از غذاهای آماده و فست فود از غذاهای خانگی استفاده کنند تا از اپیدمی چاقی و عوامل خطر بیماری‌های قلبی و دیابت بکاهند.

با این حال نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که صرف زمان زیاد برای پخت غذا در خانه نیز به افزایش عوامل خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و دیابت کمک می‌کند؛ درحقیقت مدت زمان صرف شده برای پخت غذا با خطر ابتلا به بیماری قلبی و سکته در ارتباط است.

انتهای پیام


5461860
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نیک فرجام گفت: سیستم هوشمند گلخانه مستقل در مناطق مختلف گلخانه و یا به صورت یکپارچه با سیستم مرکزی جهت پایش و کنترل پارامترهای مختلف به کار گرفته می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت مایکروسافت قابلیت جدیدی را تحت عنوان ترجمه هوشمند پیام‌ها در مکالمات Microsoft Teams معرفی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است