فرهنگی‌هنری 07:00 - 05 خرداد 1394
یک عکاس در تجربه‌هایی متفاوت، آثارش از فضای شهر را با عکس‌های رادیوگرافی ترکیب و نمایشگاهی از آن‌ها برپا کرده است.

درهم‌آمیختگی شهر با بدن انسان

نیلوفر تقی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار بخش هنرهای تجسمی ایسنا، درباره‌ی برگزاری دومین نمایشگاه انفرادی عکس‌هایش با عنوان «کالبد اثیری» اظهار کرد: 18 عکس با موضوع شهر و برهم‌آمیختگی آن با انسان در این نمایشگاه روی دیوار رفته است. در این عکس‌ها نماهایی از شهر با عکس‌های رادیوگرافی و با تکنیک سوپر ایمپوز ترکیب شده و تصاویر متفاوتی را به‌وجود آورده‌اند.

او ادامه داد: من از سال 87 که در دانشگاه مشغول به تحصیل شدم، دوربین همراهم بوده و از مسیرهایی که از آن عبور می‌کردم عکس می‌گرفتم. وقتی در دوره‌ای از زندگی‌ام بیمار شدم، احساس کردم می‌توانم با ترکیب این عکس‌ها و عکس‌های رادیوگرافی برای روند بهبودی‌ام استفاده کنم. کار روی این مجموعه از سال 89 تا 93 طول کشید و از لحاظ روحی در بهبود بیماری‌ام نقش مهمی داشت. ثبت هویت شهر در قالب عکس تسکین‌دهنده است، مانند واکسنی که باعث تحریک بدن برای تولید پادزهر می‌شود.

این عکاس درباره‌ی برخورد مخاطبان با فضای نمایشگاه عکس‌هایش، اظهار کرد: در روز افتتاحیه، بخشی از مخاطبانی که برای دیدن آثار آمده بودند، به هنر ربطی نداشتند و با دیدن پوستر نمایشگاه کنجکاو شده بودند تا عکس‌ها را ببینند. هدف من هم این بود که این عکس‌ها بدون موضوع یا پیچیدگی خاصی با مخاطب ارتباط برقرار کنند و آنچه به‌عنوان یک تجربه شخصی برای من بود، به یک خاطره‌ی جمعی تبدیل شود.

نمایشگاه «کالبد اثیری»

تقی‌پور درباره‌ی سابقه‌ی فعالیت‌های عکاسی و هنری‌اش نیز توضیح داد: پیش از این، یک نمایشگاه انفرادی دیگر با موضوع طبیعت آبستره برگزار کرده بودم. انتخاب موضوع برای مجموعه‌هایم به دغدغه‌هایی که در هر دوره برایم به‌وجود می‌آید، بستگی دارد.

نیلوفر تقی‌پور متولد سال 1368 و دانش‌آموخته رشته عکاسی در دانشگاه هنر تهران است. او در پنج نمایشگاه گروهی شرکت کرده و در سال ۱۳۹۱ به‌عنوان منتخب و برگزیده نخست در دومین فستیوال پرتره‌سازی معرفی شد.

نمایشگاه «کالبد اثیری» از اول تا 12 خردادماه در گالری «آتبین» به نشانی خیابان ولی‌عصر، قبل از چهارراه پارک‌وی، کوچه خاکزاد، شماره 42 میزبان علاقه‌مندان است.

انتهای پیام


6444334
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه بنا‌های تاریخی ایران به مناسبت روز جهانی بنا‌های تاریخی در عمارت مسعودیه گشایش یافت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: سندتحول، میثاق‌نامه دوره مدیریتی جدید است و با قاطعیت دنبال خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران»  تولید و رونق تاریخ شفاهی در دهه اخیر، اتفاق مبارکی است که باید آن را با فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد سینما گفت: اکبر خواجوی با «پدرسالار» و اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شدند و همانطور که پدر سالار را زندگی کردیم، با عروسک هم زندگی می‌کنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش نخست یادداشت کوتاهی از محمّدکاظم کاظمی، شاعر اهل افغانستان درباره هم‌وطن خویش، مهران پوپل آمده و در ادامه، چند شعر از پوپل، پدیده شعر افغانستان را مرور خواهیم کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلد هفتم مجموعه کتاب «طعم شیرین خدا» به قلم محسن عبّاسی ولدی به شکر عملی و رابطه قناعت و شکر خدا می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نورالدین خانزاده در فضل جدید سریال «نون‌.خ» روایت متفاوتی از مجموعه مختارنامه را مطرح کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» روز ۱۸ آوریل (۳۰ فروردین) از سوی شورای بین‌المللی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی به عنوان «روز جهانی بنا‌ها و محوطه‌های تاریخی» گرامی داشته می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حجت‌الاسلام قائمی‌نیا گفت: باید اطلاعاتی که از هوش مصنوعی به دست می‌آید، اعتبارسنجی شود. چون اطلاعات درست و نادرست در این فضا زیاد است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک کارشناس مذهبی با اشاره به سالگرد تخریب قبور بقیع درمورد دلایل این اتفاق توضیحاتی داد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است