استانی 10:08 - 06 مهر 1399
ایسنا/خراسان شمالی یکی از آروزهایش این بود که به عنوان اولین تولید کننده و پرورش دهنده اسب ترکمن در کشور شود و توانست با کوچک شمردن و پشت سر گذاشتن بسیاری از مشکلات در عمل به این هدف بزرگ خود برسد.

صاحب باشگاه"لهراسب" بالاخره به آرزویش رسید

فرزانه رحیمی توانسته تاکنون در دورافتاده ترین روستای در"یوقان برج" روستایی که خالی از سکنه است تاکنون ۴۷ سر اسب اصیل ترکمن را تربیت و پرورش دهد.

کار آنقدر رونق گرفته که حال از نقاط مختلف ایران برای آموزش تولید و پرورش اسب مسافتی خیلی طولانی را طی می کنند تا به آنجا برسند، هفته گذشته بود که فقط ۲۴ نفر از مشهد به آنجا آمده بودند تا به صورت اصولی با کار آشنا شوند و پس از کسب مهارت ها دوباره به زادگاه خود بازمی گردند و حال آنقدر سرش شلوغ شده که آرزویش میل کردن یک وعده نهار به تنهایی با همسرش است.

آیلین را بسیار دوست می دارد، دلیل اصلی علاقه اش به او فقط کسب مقام در جشنواره های زیبایی نیست بلکه او را از همان بدو تولد بزرگ کرده است و حالا پنج سال سن دارد.

آیلین زمانی که به دنیا آمد به سختی شیر مادرش را می خورد برای همین مجبور شدیم یک اسب مادیون را با ۲۰ راس بز عوض کنیم تا بتوانیم آیلین را با شیر بز سیر کنیم؛ این را فرزانه رحیمی بانوی اسب دار خراسان شمالی می گوید.

خانم رحیمی نام خواهر زاده خودش را که بسیار به او علاقه دارد بر روی اسب دوست داشتنی‌اش گذاشته است، او اکنون ۴۷ سر اسب اصیل ترکمن در یک روستای خالی از سکنه در روستای مرزی یوقان برج در شهرستان راز و جرگلان دارد.

اسب

نام باشگاه پرورش اسبش را لهراسب گذاشته است، لهراسبی که پشت آن کوهی از اراده، پشت کار و سخت کوشی خوابیده است.

خانم رحیمی از یک دوره نفس گیر در زندگی اش صحبت می کند، خودم و همسرم دختر عمو، پسر عمو بوده ایم و البته دختر و پسر خان.۲۰ سال پیش تصمیم گرفتیم تا کل دارایی خود را تبدیل به پول نقد کنیم و یک گاوداری صنعتی بسازیم در نتیجه با دارایی های خود در روستای یوقان برج گاوداری را ساختیم و با چک ۴۲۰ راس گوسفند را خریداری کردیم.

بعد از گذشت مدتی روز به روز قیمت گوسفند نزول پیدا می کرد و روزی شخصی آمد و پیشنهاد خرید گوسفندها را با قیمت مناسب و به صورت چکی به همسرم داد و از آنجاییکه پیشنهاد، پیشنهاد خوبی بود آن را قبول کردیم، غافل از اینکه شخص پیشنهاد دهنده کلاه بردار از آب درآمد و در آن زمان بدهی ۴۲۰ میلیون تومان بر روی دست ما گذاشت و رفت.

به صورت کاملا ناخواسته به سوی تولید و پرورش اسب اصیل ترکمن رفتیم، این را خانم رحیمی می گوید چراکه در سال های اول بعد از آن کلاهداری حسابی بدهکار بودیم، یکی دو سر اسب داشتیم که بعد از انجام کشش تعداد آن ها زیاد شدند و در ابتدا معتقد بودم که علوفه ای که به این اسب ها می دهیم فقط حرام کردن علوفه است تا اینکه روزی یکی از عکاس های یکی از خبرگزاری ها برای گرفتن عکس به این محل مراجعه کرد و بعد از منتشر شدن عکس های وی بود که زندگیمان زیر و رو شد.

از آن روز بود که مشتری برای فروش اسب پیدا و تولید و فروش اسب شروع شد و همچنین تعدادی از اسب ها را نیز در جشنواره زیبایی اسب شرکت دهیم که صاحب مقام می شدند در نتیجه از این طریق توانستیم تا سال ۹۶ آن بدهی ها را با زحمت های شبانه روزی در یک روستای دور افتاده خالی از سکنه پرداخت کنیم.

از همان سال ۹۶ تغییر کاربری هایی را در گاوداری صنعتی دادم و آن را تبدیل به مرکزی برای پرورش اسب دادم و اکنون دوست دارم و درصدد هستم تا باشگاه را از طریق زمین های پشتی آن، توسعه دهم و البته در حال حاضر باشگاه لهراسب اولین باشگاه در خراسان شمالی است که توانسته مجوز بهره برداری را دریافت کند.

اسب

رحیمی می گوید: از زمانی که شروع به پرورش اسب کردم یک شب خواب راحت نداشتم و روزها مشغول تر و خشک کردن اسب ها بودم تا توانستم تعداد زیادی اسب برای شرکت در مسابقات کورس، جشنواره های زیبایی تولید و به فروش برسانم تا اکنون به این مرحله برسم.

وی از آرزوی خود می گوید و ادامه می دهد: در شهرستان راز و جرگلان چندین خانواده در روستاهای یکه سعود، گز و ... در حال پرورش اسب اصیل ترکمن در اندازه زیاد هستند اما من تنها خانم در این منطقه و کشور هستم که توانسته ام این تعداد از اسب را تولید و پرورش دهم و یکی از آرزوهایم این است که نام من به عنوان اولین زن پرورش دهنده اسب ترکمن در کشور به ثبت برشد که در عمل به این مرحله رسیده ام .

علاوه بر آن طی این مدت موفق شده ام به تعداد زیادی از افراد نیز آموزش های مختلف همچون جیره غذایی اسب، نحوه تیمار کردن و ... مسائلی که در باشگاه ها خیلی به آن ها پرداخته نمی شود و فقط اسب دوانی را آموزش می دهند، به کارآموزان یاد دهم.

کار به جایی رسیده است که تعداد فراگیران آنقدر زیاد شده است که آن ها باید در ابتدا امر رزرو را انجام دهند و در گذشته نیز که خورد و خوراک آن ها نیز با خود ما بود تصمیم گرفته ام که فقط هزینه خورد و خوراک و اسکان که به ۲۰۰ هزار تومان می رسد را آن بگیریم و مابقی آموزش ها رایگان است.

نهار

کارآموزانی که به این باشگاه می آیند در کنار من و همسرم صبحانه، نهار و شام می خورند و در همان باشگاه اسکان دارند و حال یکی از آرزوهایم این است که به تنهایی یک وعده از نهار کنار همسرم میل کنم.

اینکه خودم در همیشه در باشگاه کنار اسب ها و کارآموزان هستم، یکی از علل موفقیتم است و از سوی دیگر حتی برای کمک کردن در امور باشگاه از دو خانم که آن ها نیز ترکمن هستند کمک گرفته ام.

وی در ارتباط با درآمدی که اسب ها نیز کسب کرده می گوید: خدارو شکر وضع خوب است و راضی هستم و حالا درآمد باشگاه و خانواده را از فروش اسب های تولید شده درمی آورم به طوریکه پارسال هشت سر اسب را به فروش رساندم و امسال با اوضاع کرونایی نیز توانستم یک کره مادیون پای مادر با قیمت ۲۰ میلیون تومان، یک کره مادیون ۱۳ ماهه را ۴۰ میلیون و یک سر اسب مادیون را با قیمت ۲۷ میلیون تومان به فروش برسانم.

رحیمی می افزاید: یک سری از مشتری هایم افرادی هستند که در این باشگاه آموزش می بینند و بعد از عزیمت به زادگاه خود تصمیم به خریدن اسب می کنند.

اسب

انتهای پیام


10735638
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار استانی

استانی
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های استانی مورخ چهارشنبه ۵ اردیبهشت را در گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان مشاهده کنید.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های استانی مورخ چهارشنبه ۵ اردیبهشت را در گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان مشاهده کنید.
استانی
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر صفحه نخست روزنامه‌های استانی مورخ چهارشنبه ۵ اردیبهشت را در گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان مشاهده کنید.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است