علمی فناوری 09:27 - 29 دی 1397
خبرگزاری ریانووستی به نقل از یک منبع موثق در صنایع موشکی و فضایی روسیه اعلام کرد سازمان فضانوردی روسیه(روسکاسموس) وضعیت تغییرات فنی ناو کیهانی سایوز برای پرواز به ماه که قرار است با سفارش ناسا ساخته شود را تبیین کرد.

"انرگیا" به زودی طرح ناو کیهانی سایوز ویژه پرواز به ماه را ارائه می‌دهد

به گزارش ایسنا؛ این منبع گفته است: "شرکت توسعه فناوری‌های موشکی و فضایی انرگیا طی چند روز آینده، طرح یک نسخه از ناو کیهانی سایوز  برای پرواز به ماه و تمامی محاسبات فنی لازم را به مسئولان روسکاسموس ارائه خواهد داد."

بنا به گفته این منبع، جهت پرواز به ماه، لازم است سامانه حفاظت حرارتی جدیدی برای سایوز طراحی و ساخته شود زیرا ناوی که از ماه به طرف زمین می‌آید سرعتی بیشتر از سفینه‌هایی دارد که در مدار زمین می‌چرخند، به همین دلیل، زمانی که یک سفینه از فاصله‌های دور از جمله ماه به زمین بر می‌گردد سرعتی دارد که آن را سرعت دوم کیهانی می‌گویند، طبیعتا این سفینه باید سپر محافظ حرارتی خاص همین سرعت را باید داشته باشد. همچنین لازم است کارشناسان مهندسی انرگیا، سیستم‌های تامین برق جدید، ارتباطات و سامانه‌های زیستی نسخه مهنورد سایوز را توسعه دهند.

از آنجا که سفینه سایوز در اصل برای سفر به ماه ساخته شده بود، با داشتن بخش مداری، در پرواز مستقل، توانایی‌های لازم برای زیست دو نفر تا 21 روز و سه نفر تا 15 روز را دارد و سرنشینان آن از آسودگی بیشتری حتی نسبت به سفینه آپولو برخوردار هستند، زیرا بخش مداری می‌تواند به راحتی هم به عنوان محلی برای خواب و استراحت یک تا دو نفر بکار گرفته شود و هم محلی برای ذخیره مواد غذایی باشد. در برخی سفرها، این بخش دارای توالت فضایی مخصوص بود که اجازه می‌داد فضانوردان بر خلاف رسم معمول که پوشک می‌پوشند، از این توالت استفاده کنند.

براساس خبرهای قبلی، ناسا بطور جدی از روسکاسموس خواسته که نمونه‌ای از ناو سایوز را برای حمل و نقل فضانوردانی به ایستگاه فضایی مدارگرد ماه سفر خواهند کرد را بسازد. ناسا علاقمند است در دهه آینده ایستگاهی در مدار ماه قرار دهد تا محلی برای جابجایی‌ها جهت سفر فضانوردان و فرستاده کاوشگران خودکار به ماه باشد. این سازمان تصمیم دارد مدارگرد ماه را بطور مشارکتی با دیگر ارگان‌های فضایی از جمله سازمان‌های فضایی اروپا، ژاپن، کانادا و دیگر کشورهای علاقمند ایجاد کند.

انتهای پیام


10031613
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ایجاد گفتمان اول آموزش و پرورش در هر مسئله‌ای یعنی پایه‌گذاری گفتمان آینده‌سازی در کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از عملیاتی شدن واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور تا ۱۰ روز آینده خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت مراکز سراج توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: فروش اینترنتی دارو در دنیا انجام می‌شود اما برای اجرای این طرح باید مطالعات دقیقی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر «داود یونسیان» را به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است