علمی فناوری 09:16 - 17 مرداد 1401

فیلترهای پیشرفته فاضلاب صنعتی با نانو اسفنج‌های گرافنی تولید شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، بخش کلیدی فیلترهای جدید دسته‌ای از مواد به نام چارچوب‌های آلی کووالانسی یا سی او اف ها هستند. این ساختارها بسیار متخلخل بوده و ایجاد یک سطح عظیم در یک فضای کوچک را ممکن می‌کنند تا جذب مقادیر زیادی از مولکول‌ها ممکن شود. مواد مشابهی که به عنوان چارچوب‌های فلزی-آلی یا MOFs شناخته می‌شوند قبلاً برای جذب کربن، نمک‌زدایی یا بیرون کشیدن آب آشامیدنی از هوای رقیق مورد استفاده قرار گرفته بودند و سی او اف ها می‌توانند عملکردهایی مشابه داشته باشند.

محققان برای انجام بررسی جدید، بر روی امکان استفاده از COF برای حذف آلاینده‌های آلی از آب تمرکز کردند. این مواد شیمیایی یکی از آلاینده‌های رایج در پساب‌های صنعتی هستند و می‌توانند سمی و سرطان‌زا باشند. حذف آن‌ها نیز دشوار است.

این گروه سی او اف ها را بهینه‌سازی کردند تا مولکول‌های رنگ‌ها و آلاینده‌های آلی را شکار کنند. بدین منظور منافذی با شکل و اندازه‌های مناسب - بین ۰.۸ تا ۱.۶ نانومتر - و با تزریق بار منفی به سطح برای جذب مولکول‌های رنگی با بار مثبت ایجاد شد.

اما مانع اصلی این بود که استفاده از ماده مذکور به شکل پودری باعث می‌شد، ابتدا منافذ بیرونی با مولکول‌ها پر شوند و منافذ بخش مرکزی ساختار متخلخل خالی و بی‌فایده باقی بمانند. برای حل این مشکل در کنار سی او اف از یک ورقه گرافن هم اضافه شد.

نتیجه نهایی شکل‌گیری یک لایه سی او اف به ضخامت دو نانومتر بر روی یک لایه تک اتمی گرافن بود که حداکثر ظرفیت محصول نهایی برای نگهداری و جذب مولکول‌های رنگ‌های آلی راافزایش داد. خود گرافن دارای منافذ نسبتاً بزرگی است که به آب اجازه می‌دهد تا زمانی که سی او اف کار خود را انجام می‌دهد، به سرعت از درون آن عبور کند.

به گفته محققان، منافذ بزرگ شبکه گرافن در ترکیب با لایه بسیار نازک سی او اف، تصفیه سریع و کارآمد فاضلاب صنعتی را ممکن می‌سازد. این روش نسبتاً ارزان قیمت بوده و برای کاربرد آن نیازی به استفاده زیاد از گرافن نیست. سی او اف را می‌توان تمیز کرده و دوباره به کار برد.


11648088
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: برنامه ریزی برای تزریق واکسن هپاتیت سی در وزارت بهداشت انجام شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دانشگاه فنی و حرفه‌ای کشور گفت: در دانشگاه فنی و حرفه‌ای ۲۷۰۰ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب رشته بیش از ۱۲۵ هزار نفر از پذیرفته شدگان اولیه و آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه اول اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا بر این باورند که گام بزرگی در راستای جستجوی موجودات فضایی برداشته اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش از افزایش تا دو میلیون تومانی حقوق سرایداران علاوه بر افزایش حقوق سالانه خبر داد و گفت: در حال حاضر حقوق سرایداران در حدود ۱۰ میلیون تومان است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستاورد جدید محققان ایرانی در تولید مخلوط آسفالتی یکی از راهکار‌های مناسب برای دفع بهداشتی پسماند تصفیه روغن موتور است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است