علمی فناوری 19:48 - 26 تیر 1397
دانشمندان یک سیم مغناطیسی توسعه داده‌اند که می‌تواند به پزشکان در تشخیص سرطان کمک کند.

دانشمندان دانشگاه استنفورد توسعه دادند؛

به گفته محققان، این دستگاه از داخل سیاهرگ عبور می‌کند و با جذب سلول‌های تومور نادر و بدخیم می‌تواند از ظهور و پیشرفت این بیماری جلوگیری کند.

طول این سیم به اندازه انگشت کوچک یک فرد بالغ و ضخامت آن نیز به اندازه یک گیره کاغذ است. این دستگاه در شناسایی سرطان‌هایی مانند پانکراس، تخمدان و سرطان کلیه که در آن علایم تنها در مراحل بعد از بیماری سرطان ظاهر می‌شوند نیز بسیار موثر است.

سلول‌هایی که تومور را جدا می‌کنند تا به طور آزادانه در جریان خون حرکت کنند، می‌توانند به عنوان نشانگرهای زیستی سرطان عمل کنند.

سَم گمبیر (Sam Gambhir) استاد پرتوشناس دانشگاه استنفورد و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این سلول‌های تومور در حال گردش بسیار کوچک هستند. با انجام یک آزمایش خون ساده از افراد، پزشکان نمی‌توانند وجود این سلول‌های تومور در حال گردش را در لوله آزمایش تشخیص دهند زیرا این کار همانند پیدا کردن سوزن در انبار کاه است پس پزشکان به بیمار می‌گویند شما مشکلی ندارید و همه چیز خوب است.

محققان آزمایشات را بر روی خوک‌ها انجام دادند زیرا خوک‌ها از لحاظ آناتومیک شبیه به انسان‌ها هستند. این سیم مغناطیسی موفق به شناسایی 10 تا 80 برابری سلول‌های تومور شد.

سیم در یک سیاهرگ در نزدیکی گوش خوک که نسبتا مشابه با بازوی انسان است، قرار داده شد و پس از آن برداشته شد و سلول‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

سلول‌های توموری در حال گردش، با نانوذرات حاوی یک پادتن که روی آنها قرار می‌گیرند مغناطیسی می‌شوند.

طبق گزارش‌ها این روش جدید تا 80 برابر موثرتر از آزمایش‌های روزمره است که پزشکان از آن استفاده می کنند.

بنابراین محققان امیدوارند تا این رویکرد به آنها در تشخیص کمک کند و بینش آنها را نسبت به وجود سلول‌های تومور در حال رشد نادر ارتقا دهد.

این مطالعه در مجله Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.


9845116
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است