علمی فناوری 10:58 - 07 فروردین 1396
پرونده نوروزی مهر؛
یکی از اقدامات در سالی که گذشت، ارائه تسهیلات به شرکت های دانش بنیان در راستای ایجاد سهم بازار رقابتی با سایر کشورها بود. این شرکت ها همواره در راستای صادرات هر چه بیشتر تلاش کرده اند.

کارنامه صادرات شرکتهای دانش بنیان در سال۹۵/ فهرست تسهیلات صادراتی

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از مهره های مهم تحقق اقتصاد دانش بنیان، شرکت های دانش بنیان هستند به همین دلیل ضروری است تمرکز نهادها به این شرکت ها باشد تا تحقق اقتصاد مقاومتی را شاهد باشیم.

شرکت های دانش بنیان زمانی می توانند مثمر ثمر عمل کنند که فروش و صادرات داشته باشند؛ به بیان دیگر فروش و صادرات شرکت های دانش بنیان، نقطه عطف تحقق اقتصاد دانش بنیان خواهد بود.

در یکی دو سال اخیر، فروش شرکت های دانش بنیان نسبت به قبل افزایش چشمگیری داشته است. به طوریکه، در سال ۱۳۹۵ فروش شرکت های دانش بنیان به ۲۰ هزار میلیارد تومان رسید.

این می تواند آمار خوبی باشد و پیش بینی شده که تا سه سال آینده عدد بازار شرکت‌های دانش‌بنیان از فروش ۱۰ هزار میلیاردی بگذرد و به ۱۰۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد برسد.

اما تنها فروش شرکت های دانش بنیان کافی نیست و لازم است برای ایجاد فضای رقابتی بین کشورها، صادرات وجود داشته باشد. برای انجام این کار هم معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اقداماتی از جمله تسهیلات گمرکی، معافیت گمرکی، برگزاری دوره های توانمند سازی شرکت های دانش بنیان برای صادرات، ایجاد خط اعتباری برای شرکت ها و .... را به مرحله اجرایی در آورده است.

برخورداری شرکت های دانش بنیان از تسهیلات گمرکی

از آنجایی که توسعه سهم بازار شرکت های دانش بنیان مهم است، تسهیلاتی از سوی معاونت با همکاری گمرک جمهوری اسلامی ایران به شرکت ها ارائه شد. این اقدامات در سال ۹۵ برای شرکت ها محقق شده است.

در سالی که گذشت، براساس هماهنگی‌های صورت گرفته میان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و گمرک جمهوری اسلامی ایران، ۲۶ شرکت دانش‌بنیان برتر به عنوان فعالان مجاز اقتصادی شناخته شده‌اند.

فعالان اقتصادی مجاز از نظر گمرک، اشخاص حقیقی و یا حقوقی هستند که در جابه‌جایی بین‌المللی کالا مشغول بوده و بر اساس رعایت شاخص‌هایی مانند بررسی سوابق از لحاظ رعایت مقررات، داشتن توانایی مالی در انجام تعهدات و سایر موارد از سوی گمرک به این فعالان می‌توانند از ۱۹ تسهیلات مصوب کمیته مرکزی فعالان اقتصادی مجاز بهره ببرند.

کالاهای این شرکت های که به عنوان فعالان مجاز اقتصادی شناخته شده اند در کمترین زمان ممکن ترخیص می شود و به شرکت های دانش بنیان برای جابجایی و باربری  ۵۰ درصد تخفیف از سوی گمرک اعطا می شود.

ارائه معافیت های گمرکی برای شرکت های دانش بنیان

از دیگر اقداماتی که شرکت های دانش بنیان از آن در سال گذشته برای صادرات بهره مند شدند، معافیت های گمرکی بود.

این معافیت ها برای ۴ دسته کالا اعمال شد؛ اول مربوط به واردات ماشین آلات بود مشروط به اینکه در کشور ساخته نشده باشد؛ دومین معافیت مربوط به تجهیزات آزمایشگاهی برای توسعه فعالیت های شرکت بود. واردات مواد و تجهیزات برای تحقیق و توسعه یک شرکت و آخرین مورد، واردات نمونه برای مهندسی معکوس جزء معافیت های گمرکی برای شرکت های دانش بنیان به شمار می رود.

بر طبق این موضوع،  اگر یک شرکتی بخواهد تحت عنوان ورود موقت، تجهیزاتی وارد کشور کند و این تجهیزات را به مدت یک سال به محصول تولید کرده و آن را صادر کند، می تواند از معافیت گمرکی برخوردار شود.

این شرکت های دانش بنیان می توانند از مسیر سبز گمرکی این ۴ مورد را وارد کشور و شرکت خود کنند.

ایجاد خط اعتباری برای صادرات محصولات دانش بنیان

یکی از چالش های بزرگ شرکت های دانش بنیان بحث تامین مالی و تضمین اعتبارات است که باید شرایط لازم برای این شرکت ها فراهم شود تا بتوانند صادرات محصولات تولیدی خود را داشته باشند.

در سال گذشته، در صندوق توسعه ملی خط مستقلی،  برای صادرات محصولات دانش بنیان ایجاد شد و در این خصوص بانک های عاملی که با این حوزه آشنا هستند نیز معرفی شدند؛همچنین توافق نامه ای میان بانک های عامل و صندوق توسعه ملی نیز منعقد شد تا به صورت اختصاصی بر موضوع صادارت کالاهای دانش بنیان تمرکز کنند.

کاهش نرخ  تسهیلات صادرات فناوری برای شرکت های دانش بنیان

صندوق نوآوری و شکوفایی هم از سوی دیگر در راستای صادرات هر چه بیشتر شرکت های دانش بنیان اقداماتی انجام داده است؛ این صندوق نرخ تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان که خواهان صادرات هستند را از ۱۱درصد به ۹ درصد رساند.

برگزاری دوره هایی برای صادرات شرکت های دانش بنیان

تسهیل در زمینه‌های صادرات محصولات دانش‌بنیان و توسعه بازار آنها از جمله برنامه هایی بود که در سال ۹۵ به اوج خود رسید.

تسهیل شرکت های دانش بنیان و توانمندسازی آنها در راستای صادرات محصولات فناورانه ، ارایه خدمات مشاوره، تدوین برنامه‌های صادراتی و انجام حمایت‌های مالی بخشی از خدمات کریدور صادرات محصولات فناورانه بوده که از طریق کارگزاران توسعه صادرات کریدور (شرکت‌های خدماتی متخصص در هر حوزه) ارائه شد و امسال هم ادامه می یابد.

بنا شده است که خدمات کریدور صادرات حداقل به ۴۰۰ شرکت دانش بنیان تا پایان سال ۹۶ ارائه  شود.

افزوده شدن ۵ دستورالعمل برای تسهیل هر چه بیشتر صادرات

در سال ۹۵ کریدور صادرات محصولات دانش بنیان ۵ دستور العمل جدید را برای تسهیل صادرات و تحقق اقتصاد دانش بنیان اضافه کرد.

دستورالعمل حمایت از ارزیابی آمادگی صادراتی، حمایت از تدوین طرح صادراتی، حمایت از خرید نمونه اولیه (کالاهای سرمایه‌ای) جهت نمایش در Showroom، دستورالعمل حمایت از واسطه‌های صادراتی و دستورالعمل حمایت از جذب نیروی انسانی بازرگانی و صادرات اخیرا به دستور العمل های کریدور صادراتی افزوده شده است.

افزایش تعداد شرکت های مدیریت صادرات

حمایت از شرکتهای مدیریت صادرات تخصصی کالاهای دانش بنیان یکی از  برنامه‌هایی است که در معاونت علمی بطور جدی پیگیری شده تا محصولات دانش بنیان یک حوزه تجمیع و در قالب یک برند واحد به بازارهای صادراتی عرضه شوند.

در این راستا تاکنون بیش از ۶ شرکت مدیریت صادرات در حوزه‌های تجهیزات پزشکی، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات پیشرفته الکترونیک، ابزار دقیق و تجهیزات اپتیک و فوتونیک، داروهای گیاهی و تجهیزات مرتبط با صنایع هوایی و فضایی مورد حمایت معاونت علمی و فناوری قرار گرفته‌اند.

شرکت‌های مدیریت صادرات، نقش واسطه را در فرآیندهای صادراتی ایفا می‌کنند؛ این شرکتها یکی از انواع واسطه‌های صادراتی هستند که برای کمک به بنگاههای اقتصادی در جهت ورود به بازارهای جهانی ایفای نقش می‌کند و بسته به شرایط و نیاز می‌توانند مدیریت تمام یا بخشی از فعالیت‌های صادراتی بنگاههای اقتصادی مخصوص بنگاههای کوچک و متوسط را بعهده بگیرند.

شرکت های مدیریت صادرات به گونه ای عمل می کنند که شرکت‌های دانش‌بنیان برای دریافت موردی خدمات از کریدورصادرات معاونت علمی به آنها مراجعه می کنند.

۶ شرکت مدیریت صادرات تا پایان سال ۹۴ ایجاد شده بودند که قرار است این موضوع گسترش یابد و در سال جدید دو برابر شود. فعالیت این شرکت ها در حوزه های کشاورزی، فناوری اطلاعات، نفت، گاز و پتروشیمی خواهد بود.


8951444
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است