علمی فناوری 14:52 - 23 اسفند 1396
فیزیکدانان دانشگاههای MIT و هاروارد مطرح کردند؛
دانشمندان دریافته‌اند که اگر صفحات گرافین در یک زاویه جادویی چرخانده شوند، می‌توانند هم به عنوان یک عایق و هم یک ابررسانا عمل کنند.

گرافن می‌تواند عایقِ ابررسانا باشد!

به گزارش ایسنا و به نقل از نیچر، فیزیکدانان دانشگاه MIT و دانشگاه هاروارد دریافتند که گرافن می‌تواند در هر دو حالت الکتریکی رفتار کند؛ اول به عنوان یک مقره(عایق) که الکترونها را از جریان پیدا کردن منع می‌کند و دوم به عنوان یک ابررسانا که جریان الکتریکی می‌تواند بدون مقاومت از طریق آن جریان یابد.

گرافن در سال 2004 کشف شده است و دانشمندان از آن زمان دریافتند که ورقه‌های لانه‌زنبوری اتم‌های کربن، باریک‌ترین مواد شناخته شده در جهان هستند. این ماده در عین حال سبک، انعطاف‌پذیر، قوی و بسیار رسانا است.

محققان در گذشته ابررساناهای گرافنی را با قرار دادن مواد در تماس با دیگر فلزات ابررسانا ترکیب کرده‌اند.

این بار، محققان راهی برای ساخت ابررسانای گرافنی با استفاده از خود گرافن یافته‌اند. این نشان می‌دهد که ابررسانایی می‌تواند یک کیفیت ذاتی در گرافن باشد که کاملا بر پایه کربن است.

فیزیکدانان این کار را با ایجاد یک شبکه بزرگ از دو ورقه گرافن که با یکدیگر ترکیب شده‌اند، انجام دادند. آنها کاملا روی هم قرار ندارند و با زاویه 1.1 درجه چرخش می‌کنند.

الگوی لانه‌زنبوری شش ضلعی با کمی تنظیم و ایجاد یک پیکربندی می‌تواند کاری کند که برآورد شده است تا القاء تعاملات عجیب و غریب بین الکترونی در صفحات گرافن را انجام دهد.

در دیگر تنظیمات، گرافن با متمایز بودن، ارتباط بسیار کمی با لایه‌های همسایه دارد.

گروه محققان که توسط "پابلو جاریلو هررو"، استادیار فیزیک در MIT رهبری شدند، دریافتند که دو ورق گرافن رفتار غیررسانایی را در هنگام چرخش در زاویه گفته شده نشان می‌دهد.

محققان سپس ولتاژ را اعمال کردند و مقادیر کمی از الکترونها را به شبکه گرافن اضافه کردند. آنها دریافتند که در یک سطح معین، الکترونها از حالت عایق عبور می‌کنند و بدون مقاومت، جریان را مانند یک ابررسانا عبور می‌دهند.

"هررو" می‌گوید: اکنون می‌توان گرافن را به عنوان یک "پلتفرم" جدید برای ابررسانای غیرمتعارف استفاده کرد. همچنین می‌توان یک ترانزیستور ابررسانا را از گرافن تصور کرد که می‌تواند از حالت ابررسانا به عایق و بالعکس جابجا شود. این ویژگی، امکانات بسیاری را برای دستگاه‌های کوانتومی فراهم می‌کند.

انتهای پیام


9714620
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تصاویر فاش‌شده منتسب به پیکسل ۹ پرو، از تخت‌شدن لبه‌های این گوشی حکایت دارند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تراشه جدید مدیاتک از نظر گرافیکی بیشتر از ۵۰ درصد از نسل قبلی سریع‌تر است و CPU آن نیز ۱۰ درصد سرعت بیشتری دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت گفت: به زودی با اجرای پویش ملی غربالگری بیماران سرطانی، افراد مشکوک به این بیماری، رایگان تحت مراقبت‌های درمانی قرار می‌گیرند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی آپدیت HyperOS را برای گوشی‌های میان‌رده سری ردمی نوت ۱۳ 5G منتشر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است