اقتصادی 13:24 - 11 شهریور 1393
معاون وزیر کشاورزی مطرح کرد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با ابراز تاسف از اینکه تکنولوژی های معرفی یا عرضه شده نتوانسته اند تولید دیم کشور را پایدار کنند، وضعیت دیم کشور را بسیار شکننده و ناپایدار ارزیابی کرد.

وضعیت بسیار شکننده و ناپایدار کشت دیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه کرمانشاه، عباس کشاورز در نشست هم اندیشی انتقال آخرین یافته های تحقیقاتی به مزارع دیم که با حضور معاونان بهبود تولیدات گیاهی و مدیران زراعت 10 استان کشور در کرمانشاه برگزار شد، اظهار کرد: کشاورزی دیم کمتر از 10 درصد تولیدات کشاورزی کشور را به خود اختصاص می دهد در حالیکه حدود 50 درصد سطح زیر کشت اراضی کشور دیم است.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: تاکنون شاهد تاثیر معناداری در افزایش میزان عملکرد اراضی دیم کشور نبوده ایم.

کشاورز تولیدات دیم را آسیب پذیر ترین بخش کشاورزی دانست و افزود: تولید پایدار در کشاورزی دیم شاخص مهمی است که تاکنون آن طور که باید و شاید به آن نپرداخته ایم.

وی با بیان اینکه کشاورزان دیم کار در فهرست کم درآمد ترین و پر ریسک ترین ها هستند، گفت: یک اتفاق در بارندگی و شرایط اقلیم کافی است تا این کشاورزان ضررهای زیادی را متحمل شوند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی برون رفت کشاورزی کشور از این مشکل را مستلزم برنامه ریزی دقیق دانست و گفت: باید در هر منطقه ای بنا به شرایط خاص آن منطقه از نسخه خاص خودش استفاده شود که این نسخه باید حداقل 25 درصد به میزان تولیدات زراعی دیم استان ها افزوه کند.

وی با بیان اینکه بسته تهیه شده برای استان ها باید حاوی رقم کشت شده مناسب، روش های کاشت، کنترل آفات و علف های هرز و در مجموع همه موارد موثر در افزایش عملکرد محصول باشد، گفت: این بسته باید حاوی مباحث تناوب، عملیات کشاورزی حفاظتی، عملیات به زراعی، ارقام پیشنهادی و... نیز باشد.

کشاورز بهبود کشت دیم کشور را نیازمند ایجاد یک نهضت دانست و گفت: هدف اصلی ما این است که یک خانه تکانی اساسی در زراعت دیم کشور اتفاق بیافتد و در این راستا نیز همه مزارع دیم کشور باید به میزان 25 درصد افزایش عملکرد داشته باشند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی از مدیران زراعت و معاونان بهبود تولیدات گیاهی کشور خواست تا نهضت پرداختن به کشت دیم را جدی بگیرند.

وی خواستار تهیه بسته ای برای زراعت دیم استان ها شد که ظرف پنج سال آینده میزان تولیدات دیم استان ها حداقل به میزان 25 درصد افزایش یابد.

کشاورز واردات مهار نشده گندم، جو و حبوبات در کشور را یکی از مشکلات پیش روی کشاورزی کشور دانست و گفت: در شرایطی که در گذشته در صادرات نخود صادر کننده عمده بودیم از سال 1384 به بعد سالانه بین 120 تا 140 هزار تن نخود و عدس به کشور وارد کرده‌ایم که جای تاسف دارد.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی افزود: زمانی در این دو محصول به میزان 130 درصد خودکفا بودیم که امروز این رقم به 70 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه واردات گندم نیز اسفند ماه سال گذشته مجبور به واردات سه میلیون تن گندم شدیم.

انتهای پیام


4627568
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری تولید خودرو در ایران را در سال ۲۰۲۳ یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۷۱ خودرو اعلام کرد که رشد ۱۲ درصدی داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۳.۰۲ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۱ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: دست دلالان و سوداگران با راه اندازی سامانه خودنویس کوتاه و بازار اجاره به سمت ثبات هدایت می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابر آخرین آمار جمعیت دام پروار گوساله به ۱۵۰ هزار راس رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در برابر تقاضا، نوسانی در بازار مرغ ایام پرتقاضای ماه رمضان نخواهیم داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی گفت: گرچه قرار بود تا پایان سال گذشته ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی رفع تداخل شوند، اما بدلیل نقض عکس‌های هوایی و نقشه‌های منابع طبیعی تا پایان سال گذشته تنها ۶۸ درصد اراضی رفع تداخل شدند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: براساس آخرین آمار سطح زیرکشت زعفران در کشور ما ۱۳۳ هزارهکتار است که با افزایش عملکرد در هکتار، امکان تولید هزارتن محصول در کشور ما وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در ماه‌های اخیر، بیش از ۴۵ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برای نخستین بار در حوزه صدور تجهیزات پیشرفته پالایشی از جمله کمپرسور و کاتالیست به پروژه‌های فراسرزمینی و دستیابی به دانش فنی ارتقای کیفی نفت‌کوره واحد‌های پالایشی گام برداشته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور سازمان جنگل گفت: براساس آمار سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب چوب مورد نیاز است که ۲۲ درصد آن از طریق واردات تامین می شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است