وبگردی 09:24 - 29 دی 1395
وحیددستجردی و ابتکار محتمل‌ترین گزینه
چندی پیش بود که با اظهار نظر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان مجددا موضوع چالش برانگیز کاندیداشدن زنان برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد.

همه زنانی که احتمال کاندیداشدنشان برای انتخابات ریاست جمهوری وجود دارد

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، فردا نوشت: چندی پیش بود که با اظهار نظر عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان مجددا موضوع چالش برانگیز کاندیداشدن زنان برای انتخابات ریاست جمهوری مطرح شد. (اینجا را بخوانید) موضوعی که تقریبا در اغلب ادوار مطرح می شده و هر بار توضیح شورای نگهبان مبنی بر این بود که هیچ گاه به صرف اینکه فردی که ثبت نام کرده مرد است یا زن اظهار نظر نکرده و هرگاه زنی رد صلاحیت شده به خاطر نداشتن صلاحیت عمومی بوده است. اما این روزها هم رسانه های اصلاح طلب و هم اصولگرا از گزینه هایی را که امکان کاندیداشدن و به اصطلاح رجل سیاسی بودن (به معنای بزرگ سیاسی و نه مردبودن) دارند، نام می برند. از این رو در ادامه سوابق چند تن از زنانی که به لحاظ جایگاه و مسئولیتی که در جمهوری اسلامی داشته و دارند و ممکن است برای این کرسی کاندیدا شوند، بررسی می کنیم.

تنها وزیر زن تاریخ جمهوری اسلامی

مرضیه وحید دستجردی، عضو مرکزیت و سخنگوی جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی است که در روزهای اخیر احتمال کاندیداتوریش برای انتخابات رسانه‌ای شده‌است. او در خانواده‌ای اصفهانی در تهران متولد شد. پدر او پنجمین رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران بود که در سال 1378 درگذشت. وی به دلیل هوش و استعدادی که داشت در ۱۶ سالگی تحصیلاتش را در رشته پزشکی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز کرد و در سال 1362 دکترای عمومی پزشکی را دریافت کرد. در سال 1367 بورد تخصصی خود را در رشته جراحی زنان و زایمان از همین دانشگاه دریافت کرد، سپس طرح خدمت خود را به مدت دوسال به عنوان متخصص زنان و زایمان در بیمارستان امیرالمؤمنین در استان فارس گذراند. 

وی نماینده مردم تهران در دوره های چهارم و پنجم مجلس شورای اسلامی بود. اما مهم ترین پست اجرایی وحید دستجردی، تکیه زدن بر کرسی وزارت بهداشت و درمان و آموزش در دولت دهم و کابینه محمود احمدی نژاد بود. در 15 مرداد 88  وی از مجموع ۲۸۶ رأی گرفته شده، با ۱۷۵ رأی موافق، ۲۹ رأی ممتنع و ۸۲ رأی مخالف، توانست رای اعتماد را از مجلس کسب کند. وی همچنین از ۱۶ فروردین ۱۳۹۴ با حکم رهبر معظم انقلاب عضو هیئت امنای کمیته امداد امام خمینی شد. کنار گذاشته شدن او از وزارت یکی از جنجالی‌ترین حاشیه‌های کابینه دولت دهم بود.



برخی از سوابق اجرایی مرضیه وحیددستجردی بدین شرح است:

- عضو هیئت علمی گروه زنان و زایمان به مدت ۱۳ سال 

- مدیرگروه زنان و مامایی دانشگاه تهران به مدت ۶ سال 

-  عضو هیئت ممتحنه و ارزشیابی و بورد تخصصی زنان و مامایی وزارت بهداشت از سال ۷۹-۱۳۷۳ 

- عضو شورای آموزش پزشکی و تخصصی وزارت بهداشت از سال ۷۵-۱۳۷۲ 

- عضو هیئت مدیره انجمن تنظیم خانواده از سال ۸۰-۱۳۷۳ 

-  عضو شورای عالی آموزش مداوم جامعه پزشکی کشور از سال ۷۹-۱۳۷۵ 

- عضو شورای سیاست‌گذاری وزارت بهداشت از سال ۷۵-۱۳۷۳ 

- عضو شورای برنامه‌ریزی آموزش عالی کشور از سال ۷۸-۱۳۷۱ 

- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی دوره چهارم و پنجم 

- نماینده ریاست دانشگاه در هیئت نظارت بر طرح بیمارستان آرش از سال ۷۹-۱۳۷۳ 

-  عضو گروه پزشکی شورایعالی برنامه‌ریزی از سال ۷۷-۱۳۷۳ 

- عضو هیات موسس انجمن علمی تخصصی باروری و ناباروری ایران 

  - عضو ( American society for Reproduction medicine ۱۹۹۳-۲۰۰۰ 

  - عضو شورای عالی نظام پزشکی کشور ۷۹-۱۳۷۵ 

- عضو هیات عالی انتظامی نظام پزشکی کشور ۷۹-۱۳۷۵

- کارشناس زنان و مامایی پزشکی قانونی ۷۹-۱۳۶۸ 

- عضو کمیته علمی تنظیم خانواده وزارت بهداشت ۷۶-۱۳۷۳

- عضو کمیته اخلاق پزشکی در امر پژوهش 

- ریاست بیمارستان روئین تن (۷۶-۱۳۷۳) 

زن سبز پوش کابینه بنفش

معصومه ابتکار که اغلب او را برای نقشی که در تسخیر سفارت آمریکا در آبان 58 ایفا کرده، می شناسند؛ نخستین زنی است که پس از انقلاب وارد هیئت دولت شد. ابتکار که از اعضای موسس جبهه منحله مشارکت ایران اسلامی بود، در سال 1356 وارد دانشگاه امیرکبیر تهران شد و مهندسی شیمی خواند؛ اما در سال 1360  تغییر رشته داده و لیسانس خود را از دانشگاه شهید بهشتی در تکنولوژی پزشکی، فوق لیسانس و دکترا را در رشته ایمنی شناسی (ایمونولوژی) از دانشگاه تربیت مدرس گرفت. معصومه ابتکار با مهندس سید محمد هاشمی ازدواج کرد و حاصل ازدواجشان دو پسر است.

ابتکار در شورای سردبیری روزنامه کیهان انگلیسی به فعالیت مطبوعاتی پرداخت و سپس «فصلنامه فرزانه» را منتشر کرد.  او در سال‌های ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۵ به مؤسسه مطالعات و تحقیقات مسائل زنان را تشکیل داد. وی در آستانه برگزاری چهارمین کنفرانس جهانی زن مسئولیت دفتر هماهنگی سازمان‌های غیردولتی زنان و نیز نائب رئیس کمیته ملی این کنفرانس را عهده دار شد. او در سال ۱۳۷۵ با تشکیل شبکه سازمان‌های غیردولتی زنان در ایران به عنوان رئیس این شبکه انتخاب شد.

معصومه ابتکار بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال 76 به عضویت کابینه رئیس دولت اصلاحات درآمد و معاون رئیس جمهور و ریاست سازمان محیط زیست را عهده دار شد. وی در انتخابات شورای شهر تهران در سال 1385 به عضویت شورای شهر درآمد. 

در جریان انتخابات ریاست جهوری سال 88، در ابتدا زمزمه‌هایی از حضور ابتکار در عرصه انتخابات و کاندیداتوری وی شنیده می‌شد، اما در نهایت با کاندیداتوری میرحسین موسوی، وی از کاندیداتوری صرف نظر کرده و در بیانیه‌ای صراحتا از موسوی حمایت کرد. او در بند پایانی این بیانیه نوشت: «ضمن احترام به مواضع شجاعانه حجت‌الاسلام آقای کروبی، مناسب‌ترین گزینه را برای اداره قوه مجریه در دوره آتی، آقای مهندس میرحسین موسوی نخست‌وزیر محبوب امام (ره) می‌دانم.» 

وی در سال 92 و با روی کارآمدن حسن روحانی مجدداً به معاونت رئیس جمهور و رئیس سازمان محیط زیست منصوب شد و تا به امروز در همین جایگاه مشغول است. 

 

فاطمه رهبر کاندیدای موتلفه‌ای‌ ها

فاطمه رهبر، گزینه دیگری است که از او به عنوان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری یاد می شود. او فوق لیسانس گرافیک دارد. رهبر، فعالیت‌های فرهنگی اش را از تدریس در آموزش و پرورش آغاز می‌کند. پس از آن در صدا و سیما به عنوان مدیر تولید شبکه اینترنت، دبیر شورای عالی سیاست گذاری اینترنت سازمان و مدیر شبکه اینترنتی جوان فعالیت کرده ‌است.

او نماینده تهران در دوره هفتم، هشتم و نهم مجلس شورای اسلامی بوده است. وی در مجلس نهم عضو فراکسیون اصل نود قانون اساسی بود وی همچنین عضو فراکسیون زنان و عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی و جامعه زینب نیز بوده است. فاطمه رهبر، در مجلس هشتم مسئولیت هایی چون نائب رئیسی کمیسیون فرهنگی، ریاست فراکسیون زنان، ریاست کمیته رسانه و هنر و... را عهده دار بوده است.  

 هرچند بواسطه حضور او در حزب‌ موتلفه کاندیداتوری او بعید به نظر می‌رسد اما چندی پیش مهندس حسن غفوری فرد عضو شورای مرکز این حزب در مصاحبه‌ای گفته بود: « اگر قرار باشد یک زن را برای ریاست جمهوری معرفی کنم، گزینه مورد نظر من "خانم رهبر"  است.»

 

در برخی از رسانه ها و خبرها از احتمال کاندیداتوری شهیندخت مولاوردی، مشاور زنان حسن روحانی، فاطمه سیدجوادی، رئیس سازمان محیط زیست در دولت نهم و الهام امین زاده، دستیار رئیس جمهور در امور حقوق حقوق شهروندی نیز نام برده شده است.

 

 

مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است.


8679814
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار وبگردی

وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دور جدید اعتراضات علیه جنگ غزه در آمریکا که از دانشگاه کلمبیا آغاز شده بود، گسترش یافته و سایر دانشگاه‌های معتبر آمریکا را نیز در بر گرفته است.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» فرهنگ ما استفاده از حمل‌و‌نقل را برای دیگران ایمن یا نا ایمن می‌کند و این صرف رانندگی نیست، یک‌بار برای همیشه یاد بگیریم در مترو و اتوبوس به افراد زل نزنیم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» یکی از بزرگترین نوآوری‌های فناوری ارتباطات تا به امروز تلفن است، با استفاده از آن، ما بر فراز کوهها، اقیانوس‌ها متصل شده ایم.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» جملاتی مانند اگر سپاه نبود کشور هم نبود، ای کاش من هم یک پاسدار بودم و سپاه عمود خیمه انقلاب است این سوالاتی را در ذهن، بخصوص نسل جوان پررنگ می‌کند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» رسانه‌های ضد ایرانی با استفاده از تمام تکنیک‌ها و شگرد‌های مختلف جنگ روانی هدفمند درصددند تا چهره نامطلوبی از جمهوری اسلامی ایران برای افکار عمومی داشته باشند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» شرکت‌های تسلیحاتی در اروپا مشغول سوداگری با خون شهروندان دیگر کشور‌های دنیا به بهانه جنگ هستند. جنگی که اروپا در کنار آمریکا به استمرار آن اصرار می‌ورزد.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» وسط ویرانی و جنایات به جا مانده از ارتش رژیم کودک‌کش صهیونیستی در بیمارستان شفا جمله‌ای روی یکی از دیوار‌های بیمارستان، نور شد: «ای فاطمه! برای رسیدن به سعادت آخرت، در مقابل تلخی‌های دنیا صبوری کن».
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کودکان به رفتار و کردار بزرگترها و حوادث تلخ و شیرین زندگی خیلی حساس هستند و با هر اخم و خنده‌ای دچار نوسانات روحی و روانی می‌شوند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» دوستی بر اساس اعتماد بنا شده است، اما گاهی اوقات ممکن است این احساس آزاردهنده به شما دست دهد که وقتی شما در کنارش نیستید، پشت سر شما حرف بزند.
وبگردی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس امنیت سایبری، دانلود و نصب اپلیکیشن‌ها و برنامه‌های مختلف گوشی از منابع غیرمجاز را یکی از دلایل اصلی آلودگی گوشی‌های کاربران ایرانی به انواع بدافزار دانست.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است