علمی فناوری 08:13 - 05 مهر 1399
به تازگی و با امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی، مطالعه نیمی از ذخایر هیدروکربوری کشور به دانشگاه‌ها سپرده شد. وزیر نفت معتقد است با امضای این قراردادهای پژوهشی، پیوند ناگسستنی میان دانشگاه و صنعت شکل گرفته است. در این گزارش به جزئیات قراردادها و سابقه‌ی همکاری صنعت نفت با دانشگاه‌ها نگاهی کرده‌ایم.

پژوهش‌های دانشگاهی به کمک صنعت نفت می‌آیند

به گزارش ایسنا، در آخرین روز شهریور ماه سال جاری، ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی با در حوزه ازدیاد برداشت میان شرکت ملی نفت ایران و چندین دانشگاه کشور امضا شد.

دانشگاه‌های تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، سهند تبریز، شیراز، صنعت نفت، آزاد اسلامی، شهید چمران اهواز، فردوسی مشهد، پژوهشگاه صنعت نفت، علم‌وصنعت، صنعتی اصفهان و خلیج فارس قرار است با همکاری شرکت ملی نفت ایران تولید نفت و گاز را افزایش دهند. به گفته‌ی مسعود کرباسیان، مدیرعامل شرکت ملی نفت، ارزش کل قراردادهای واگذار شده از سوی شرکت نفت به دانشگاه‌ها بالغ بر ۱۰۰۸ میلیارد تومان و ۵۰ میلیون یورو است.

اما این نخستین بار نیست که دانشگاه‌ها به کمک صنعت نفت کشور می‌آیند. به گفته‌ی وزیر نفت، سابقه‌ی این همکاری بیش از ۲۰ سال است. در سال ۱۳۹۶، برای سومین بار قراردادهای پژوهشی میان وزارت نفت و دانشگاه‌ها منعقد شد. این قراردادهای تحقیقاتی که در حوزه اکتشاف منعقد شده بود، حجمی معادل ۱.۵ میلیون یورو داشت. در این سری از قراردادها، دانشگاه شهید بهشتی قرارداد «توسعه فناوری‌های نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تاکید بر مدل‌سازی هیدروکربوری حوضه رسوبی در ناحیه دزفول شمالی»، دانشگاه فردوسی مشهد قرارداد «توسعه فناوری‌ بهبود تصویرسازی زیرسطحی در اکتشافات منابع هیدروکربوری در حوضه رسوبی کوپه داغ» و دانشگاه خوارزمی قراردادی با عنوان «توسعه فناوری‌های سنگ‌های کربناته شکاف‌دار در ناحیه دشت آبادان» را به امضا رساند.

علاوه بر آن، دانشگاه صنعتی شاهرود قرارداد «کاربرد ژئومکانیک در اکتشاف منابع هیدروکربوری و فناوری‌های نوین حفاری و مهندسی نفت در چاه‌های اکتشافی» و دانشگاه شهید چمران اهواز قراردادی با عنوان «توسعه فناوری‌های نوین ژئوشیمیایی اکتشافی با تاکید بر ژئوشیمی سطحی و زیرسطحی در ناحیه دشت آبان» را با وزارت نفت منعقد کرد.

با امضای ۱۳  قرارداد کلان پژوهشی در روز دوشنبه ۳۱ شهریورماه، کل دانشگاه‌های نفتی کشور همکار شرکت ملی نفت شدند و به گفته‌ی وزیر نفت اکنون ۵۰ درصد از نفت کشور تحت پوشش این پژوهش‌ها قرار دارد. این قراردادها شامل ۱۱ میدان نفتی و دو میدان گازی است.

با توجه به گفته‌های مدیرعامل شرکت ملی نفت، در این پروژه‌ها ایجاد ارتباط بین دانشگاه های داخل و خارج از کشور نیز مدنظر قرار گرفته است.

طی امضای این قراردادها، مطالعه میدان نفتی مارون به منظور افزایش ضریب برداشت نفت از این منبع مهم نفتی به دانشگاه صنعتی اصفهان سپرده شد و دانشگاه خلیج فارس طی قراردادی ۱۰ ساله مجری طرح پژوهشی افزایش ضریب بازیافت میدان نفتی نوروز شد. انجام تحقیقات درخصوص افزایش میزان استحصال نفت از این میدان نفتی و ارائه طرح های جدید در راستای توسعه این میدان نفتی از وظایف دانشگاه خلیج فارس در این قرارداد است.

علاوه بر آن، دانشگاه شهید چمران نیز مسئول اجرای پروژه‌ مطالعاتی میدان گازی تنگ بیجار شد.

بر اساس آن چه در این قراردادها آمده است، مطالعات میدان دورود به دانشگاه علم و صنعت ایران، میدان یادآوران به دانشگاه تهران، میدان پارس جنوبی به دانشگاه صنعتی شریف، میدان رگ سفید به پژوهشگاه صنعت نفت، میدان مسجدسلیمان به دانشگاه سهند تبریز، میدان اسفند به دانشگاه شیراز، میدان خشت به دانشگاه آزاد اسلامی و میدان بینک به دانشگاه فردوسی مشهد واگذار شده است.

هر چند که  گزارش دقیقی از نتایج همکاری‌های گذشته‌ی وزارت نفت با دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها رسانه‌ای نشده است اما به نظر می‌رسد امضای ۱۳ قرارداد کلان پژوهشی این وزارتخانه با دانشگاه‌ها گام موثری برای پیوند علم و صنعت در کشور باشد.

انتهای پیام


10733529
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی می‌تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مایکروسافت نسخه‌ی جدید هوش مصنوعی سبک‌ خود را به نام Phi-3 Mini معرفی کرد. Phi-3 Mini اولین مدل از سه مدل کوچکی محسوب می‌شود که مایکروسافت رونمایی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به سه بار ارایه درخواست رفع فیلترینگ گوگل پلی به کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه، اظهار امیدواری کرد که با همراهی اعضا در جلسه هفته آینده رفع فیلتر صورت گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ماه کامل صورتی پنجم اردیبهشت در آسمان نمایان خواهد شد و تمام طول شب قابل رصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون علمی و فناوری رئیس جمهور جزئیات برنامه‌های دولت برای ارتقای رتبه ایران در کاربرد هوش مصنوعی را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات گفت: برای سومین بار درخواست کردیم گوگل‌پلی رفع فیلتر شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است