علمی فناوری 15:06 - 02 اردیبهشت 1398
با همکاری دانشمند ایرانی
پژوهشگران آمریکایی با همکاری دکتر "مهرناز قرایی کرمانی"، دانشمند ایرانی دریافتند که فعالیت یک مولکول خاص می‌تواند عامل ضعیف بودن سیستم ایمنی بدن زنان باشد.

مولکول عامل ضعف سیستم ایمنی بدن زنان مشخص شد

به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، این که چرا سیستم ایمنی زنان، ضعیف‌تر از مردان است و زنان بیش از مردان به بیماری‌های خودایمنی مبتلا می‌شوند، یکی از سوالات بزرگ حوزه پزشکی به شمار می‌رود.

پژوهش جدیدی که در "دانشگاه میشیگان"(U of M) انجام شده، نقش مهم مولکولی موسوم به "VGLL3" را در این زمینه نشان می‌دهد. این پژوهش مشخص می‌کند زنان نسبت به مردان، VGLL3 بیشتری در سلول‌های پوست خود دارند.

پژوهشگران با بررسی موش‌ها دریافتند وجود بیش از اندازه VGLL3 در سلول‌های پوست، به افزایش کارکرد سیستم ایمنی می‌انجامد و موجب می‌شود که سیستم ایمنی، خود را مورد حمله قرار دهد. آنها در این پژوهش نشان دادند که چگونه فعالیت VGLL3، به عملکرد بیش از حد سیستم ایمنی منجر می‌شود و حتی هنگامی که هیچ خطری وجود ندارد، انجام می‌دهد.

"جاناتان گودجانسون"(Johann Gudjonsson)، سرپرست این پژوهش گفت: VGLL3 می‌تواند ژن‌های واکنشی سیستم ایمنی که برای مقابله با بیماری‌های خود ایمنی زنان، مهم هستند تنظیم کند. ما در این پژوهش نشان داده‌ایم که بیان بیش از حد VGLL3 در پوست موش‌ها، نشانه‌هایی از جمله بثورات پوستی و زخم کبد به وجود می‌آورد که مشابه نشانه‌های بیماری لوپوس هستند.

گودجانسون و همکارانش، دکتر "مهرناز قرایی کرمانی"(Mehrnaz Gharaee-Kermani) و دکتر "آلیسون بیلی"(Allison Billi)، این پژوهش را برای بررسی اثرات VGLL3 آغاز کردند و دریافتند VGLL3 بیش از اندازه می‌تواند سطح بین بسیاری از ژن‌ها که برای سیستم ایمنی مهم هستند، تغییر دهد. بیان بسیاری از این ژن‌ها، در بیماری‌های خودایمن مانند لوپوس تغییر می‌کند.

پوست موش‌هایی که VGLL3 بیش از اندازه در بدن آنها فعال بود، پوسته پوسته و قرمز رنگ شد. این موش‌ها، پادتن‌هایی را نیز در بافت‌های خود تولید کردند که می‌تواند کبد بیماران مبتلا به لوپوس را از بین ببرد.

پژوهشگران هنوز نمی‌دانند چرا سلول‌های پوست زنان، VGLL3 بیشتری دارد. یکی از دلایل احتمالی، این است که طی تکامل زنان، سیستم ایمنی قوی‌تری برای مقابله با عفونت‌ها در بدن آنها شکل می‌گیرد اما اگر بدن اشتباه کند و خود را مورد حمله قرار دهد، خطر ابتلاء به بیماری‌های خود ایمن افزایش می‌یابد.

پژوهشگران، دلیل فعالیت بیش از حد VGLL3 را نیز نمی‌دانند اما مطمئن هستند مردان مبتلا به لوپوس نیز همین مولکول را در بدن خود دارند. بسیاری از درمان‌های کنونی بیماری لوپوس، عوارض جانبی ناخواسته‌ای دارند؛ در نتیجه دانشمندان تلاش می‌کنند راهبردهای جدید و ایمن‌تری را برای درمان این بیماری ارائه دهند که هم برای زنان و هم برای مردان مؤثر باشند.

این پژوهش، در مجله "JCI Insight" به چاپ رسید.

انتهای پیام


10108997
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آزمایشگاه‌ها خط مقدم در تشخیص بیماری‌ها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: تقلب سازمان یافته در آزمون سراسری سال گذشته رخ نداده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل به تازگی اولین نسخه بتای عمومی اندروید ۱۵ را راه اندازی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تخصیص اعتبار به دانشجویان، با در نظر گرفتن دولتی یا غیردولتی بودن مراکز آموزشی، از مواردی است که درباره آن اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۳۱ فروردین خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران بر اهمیت برنامه پروفیلاکسی و ضرورت تامین مستمر دارو‌های بیماران هموفیلی تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است