اقتصادی 12:14 - 07 بهمن 1398

محاسبه تبدیل رهن به اجاره چگونه انجام می‌شود؟

به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، افرادی که به دنبال اجاره و یا رهن یک ملک هستند، قبل از انجام معامله، معمولاً درگیر محاسباتی مثل تبدیل رهن به اجاره می‌شوند و در تلاش هستند تا شرایط مربوط به رهن و اجاره را به گونه‌ای تغییر دهند تا بتوانند از پس هزینه تعیین شده برآیند.

اگر در شرایطی قرار دارید که باید مبلغ رهن را به اجاره و یا برعکس تبدیل کنید و انجام این محاسبات برای شما دشوار است، می‌توانید از ابزارهای مختلفی که به سادگی این کار را برای شما انجام می‌دهند استفاده کنید. چرا که ممکن است انجام این محاسبات برای شما پیچیده و زمان‌بر باشد و همچنین امکان بروز خطا در هنگام محاسبات وجود دارد. اینپین دارای یک ابزار تبدیل رهن به اجاره و برعکس است که کار کردن با آن بسیار ساده است. تنها نیاز است تا مبلغ رهن و اجاره فعلی و مبلغ رهن یا اجاره جدید خود را وارد کنید تا پس از محاسبات مبلغ جدید را در اختیار شما قرار دهد. بدین ترتیب احتمال بروز اشتباه هم کاملاً از بین خواهد رفت.

علاوه بر این، اینپین برای محاسبه کمیسیون خرید و یا رهن و اجاره ملک هم دارای ابزار محاسبه حق کمیسیون املاک اینپین است که به کمک آن می‌توانید کمیسیون ملک مورد نظر خود را محاسبه کنید. البته این ابزار تنها در شهرهای تهران و شیراز قابل استفاده است.

چه عواملی بر میزان مبلغ اجاره و رهن یک ملک تأثیرگذار است؟

عوامل بسیاری در تعیین قیمت اجاره و رهن یک ملک مؤثر است که به اختصار به برخی از این عوامل اشاره می‌کنیم:

۱. ارزش بنا، عوامل مختلفی ارزش یک بنا را تعیین می‌کنند که شامل مواردی همچون سن بنا و امکانات موجود در بنا مثل وجود استخر، باشگاه، آسانسور، انباری، پارکینگ، حیاط و… همچنین عوامل دیگر که مربوط خود ملک می‌شود، مانند متراژ ملک، جنوبی و یا شمالی بودن، خوش نقشه بودن ملک، چشم انداز، طبقه‌ای که در آن قرار دارد، نورگیری و... تمامی این عوامل، مواردی هستند که تأثیر فراوانی در تعیین ارزش و مبلغ اجاره و رهن آن خواهند داشت.

۲. ارزش زمین، ارزش زمین شامل محل قرارگیری آن در منطقه، دسترسی‌ها، عدم قرارگیری در کنار شرایط نامطلوب و آزاردهنده مثل سروصدای زیاد، راه‌های دسترسی و… است. این عوامل هم در تعیین قیمت و ارزش ملک بسیار مهم هستند. همچنین مطالعه مطلب بهترین منطقه تهران در اینپین می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.

راه‌های اجاره نشینی و مزایا و معایب هرکدام

راه‌های اجاره نشینی به سه دسته کلی به صورت رهن کامل، به صورت رهن و اجاره و به صورت اجاره بدون رهن تقسیم بندی می‌شود که به بررسی هرکدام از این راه‌ها، نحوه محاسبه هریک و مزایا و معایب آنها می‌پردازیم.

اجاره نشینی به صورت پرداخت رهن کامل

در این روش، مستأجر موظف است تا ۴/۱ الی ۶/۱ مبلغ قیمت کل ملک را به مالک پرداخت کند. میزان آن کاملاً وابسته به ارزش ملک و عواملی است که پیش‌تر در مورد آنها صحبت شد. در این روش تا زمان اتمام قرارداد، مستأجر هیچ مبلغ اضافه‌تری را به مالک پرداخت نخواهد کرد و در پایان قرارداد مبلغ رهن به طور کامل به مستأجر برگردانده خواهد شد.

درواقع مزیت رهن کامل برای مستأجر این است که دیگر مبلغی به عنوان اجاره به مالک پرداخت نخواهد کرد و درواقع پول او نزد مالک حفظ خواهد شد. اما برای مالک این مشکل وجود دارد که در زمان اتمام قرارداد باید کل آن مبلغ را به مستأجر بازگرداند.

اجاره نشینی به صورت پرداخت رهن و اجاره

مستأجران از این روش هنگامی استفاده می‌کنند که توانایی پرداخت کل مبلغ رهن را نداشته باشند. در این شرایط مستأجر هر میزان از مبلغ رهن تعیین شده که توانایی پرداخت آن را دارد، پرداخت کرده و سپس ۳ درصد از مبلغ باقی مانده از رهن را باید به صورت ماهیانه به مالک پرداخت کند.

در این روش مستأجر دیگر ملزم به پرداخت مبلغ کل رهن نیست و تنها میزانی از مبلغ رهن که توانایی پرداخت آن را دارد، پرداخت خواهد کرد. اما در مقابل موظف است تا مبلغی را هر ماه به صورت اجاره به مالک پرداخت کند.

اجاره نشینی به صورت پرداخت اجاره بدون رهن

این شرایط بسیار مناسب سرمایه گذاران و افرادی است که قصد کار کردن با پول خود را دارند. در این شرایط مستأجر هیچ مبلغی را بابت رهن پرداخت نکرده اما به صورت ماهیانه ۳ درصد از کل مبلغ تعیین شده برای رهن را باید به مالک پرداخت کند.

از مزیت‌های این روش می‌توان به این مورد اشاره کرد که این امکان وجود دارد که می‌توان روی پولی که قرار بود بابت رهن پرداخت شود، سرمایه‌گذاری کرده و بر ارزش آن افزود. همچنین در این شرایط، در هنگام اتمام قرارداد مالک مستلزم به برگرداندن هیچ مبلغی نخواهد بود

بنابراین دریافتیم که سه راه جهت اجاره کردن یک ملک وجود دارد که هرشخص با توجه به شرایط خود می‌تواند هریک از این سه روش را انتخاب کند و همچنین دانستیم که مقدار مبلغ تعیین شده جهت اجاره و رهن یک ملک کاملاً وابسته به عوامل مختلفی است و یک مقدار ثابت نیست.

جهت محاسبه مبلغ رهن، وابسته به عوامل مختلف باید مبلغ یک چهارم الی یک ششم کل قیمت ملک پرداخت شود و برای آنکه مقداری از مبلغ رهن و یا کل آن به اجاره تبدیل شود، باید آن مقدار باقیمانده در ۳ درصد ضرب شود.

این مطلب، یک خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.


10364735
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سازمان بین‌المللی وسایل نقلیه موتوری تولید خودرو در ایران را در سال ۲۰۲۳ یک میلیون و ۱۸۸ هزار و ۴۷۱ خودرو اعلام کرد که رشد ۱۲ درصدی داشته است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» در هفته کاری که گذشت شاخص کل بورس با افزایش ۳.۰۲ درصدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۲۶۱ هزار واحدی ایستاد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس مسکن گفت: دست دلالان و سوداگران با راه اندازی سامانه خودنویس کوتاه و بازار اجاره به سمت ثبات هدایت می شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام گفت: بنابر آخرین آمار جمعیت دام پروار گوساله به ۱۵۰ هزار راس رسیده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در برابر تقاضا، نوسانی در بازار مرغ ایام پرتقاضای ماه رمضان نخواهیم داشت.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیر پروژه رفع تداخلات اراضی کشاورزی گفت: گرچه قرار بود تا پایان سال گذشته ۱۰۰ درصد اراضی کشاورزی رفع تداخل شوند، اما بدلیل نقض عکس‌های هوایی و نقشه‌های منابع طبیعی تا پایان سال گذشته تنها ۶۸ درصد اراضی رفع تداخل شدند.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: براساس آخرین آمار سطح زیرکشت زعفران در کشور ما ۱۳۳ هزارهکتار است که با افزایش عملکرد در هکتار، امکان تولید هزارتن محصول در کشور ما وجود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن تولیدکنندگان شیرخشک صنعتی گفت: با توجه به افزایش حجم تولید در ماه‌های اخیر، بیش از ۴۵ هزارتن شیرخشک در کارخانجات دپو شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» برای نخستین بار در حوزه صدور تجهیزات پیشرفته پالایشی از جمله کمپرسور و کاتالیست به پروژه‌های فراسرزمینی و دستیابی به دانش فنی ارتقای کیفی نفت‌کوره واحد‌های پالایشی گام برداشته شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون امور سازمان جنگل گفت: براساس آمار سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب چوب مورد نیاز است که ۲۲ درصد آن از طریق واردات تامین می شود.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است