علمی فناوری 01:13 - 29 دی 1397
محققان دانشگاه واشنگتن موفق به تحریک سلول‌های بنیادی برای تولید انسولین شده‌اند که می‌تواند به عنوان یک رویکرد کارآمد برای درمان دیابت استفاده شود.

درمان دیابت با تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های مولد انسولین

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، در حالی که دیابت عمدتا می‌تواند به وسیله یک رژیم دقیق و کنترل شده و تزریق منظم انسولین کنترل شود، یک راه حل بهتر و شاید حتی یک درمان می‌تواند با استفاده از سلول‌های بتای بیمار که به طور طبیعی هورمون تولید می‌کنند، ایجاد شود.

محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس با تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های بتا که قادر به تولید هورمون انسولین هستند، یک گام به این نوع درمان نزدیک شده‌اند.

چندی است که دانشمندان توانسته‌اند سلول‌های پوستی بیماران را به سلول‌های بنیادی موسوم به سلول‌های iPS تبدیل کنند. این سلول‌ها سلول‌های خامی هستند که می‌توانند تقریبا به هر نوع سلول دیگری در بدن تبدیل شوند.

در این مورد، این سلول‌ها به سلول‌های بتا تبدیل می‌شوند تا بتوانند هورمون انسولین را برای درمان دیابت تولید کنند.

"جفری میلمن"، محقق اصلی این مطالعه گفت: پیش از این، سلول‌های بتایی که ما تولید می‌کردیم، می‌توانست انسولین را در پاسخ به گلوکز ترشح کند، اما آنها یا مقدار زیادی انسولین ترشح می‌کردند یا هیچ انسولینی ترشح نمی‌کردند.

به طور معمول دانشمندان می‌توانند سلول‌های iPS را به سلول‌های متفاوتی تبدیل کنند و آنها را در معرض عوامل رشد مشخصی در مراحل مختلف توسعه قرار دهند. محققان برای مطالعه جدید اصلاحاتی را در دستور قبلی تبدیل سلول‌های iPS به سلول‌های بتا اعمال کردند و توانستند سلول‌هایی تولید کنند که به طور موثر عمل می‌کنند.

محققان برای آزمایش عملکرد سلول‌های بتای جدید، آنها را به موش‌های دیابتی که قادر به تولید انسولین نبودند، پیوند زدند. در عرض چند روز آنها شروع به ترشح انسولین در سطحی کردند که قادر به کنترل سطح قند خون آنان بود و درواقع می‌توان گفت که دیابت آنها را درمان کرد.

این سلول‌ها تا چند ماه قادر به انجام این کار بودند.

"میلمن" می‌گوید: ما توانستیم بر یک ضعف عمده در نحوه تولید این سلول‌ها غالب شویم. سلول‌های جدید تولیدکننده انسولین وقتی که با گلوکز مواجه می‌شوند، مانند سلول‌های بتا در افرادی که دیابت ندارند، سریعتر و مناسب‌تر رفتار می‌کنند.

البته این مطالعه فعلا تنها در موش‌ها انجام شده است، بنابراین هیچ تضمینی وجود ندارد که همین کارایی را در انسان داشته باشد.

یک مانع این است که محققان مجبور بودند سیستم ایمنی بدن موش‌های این مطالعه را سرکوب کنند تا سلول‌های جدید را رد نکنند، چیزی که انجام دادنش در انسان بیش از اندازه خطرناک است. اما محققان می‌گویند چند روش بالقوه برای حل این مشکل وجود دارد.

"میلمن" می‌گوید: نخستین روش برای حل این مشکل این است که سلول‌ها را در چیزی شبیه ژل با حفره‌هایی با اندازه مناسب قرار دهیم. این حفره‌ها باید به اندازه کافی کوچک باشند تا از وارد شدن سلول‌های ایمنی جلوگیری کنند و به اندازه کافی بزرگ باشند تا انسولین بتواند از آن خارج شود.

وی افزود: ایده دیگر این است که از ابزارهای ویرایش ژن برای تغییر ژن سلول‌های بتا استفاده کنیم تا آنها بتوانند پس از پیوند از سیستم ایمنی بدن پنهان شوند.

این تحقیق در مجله Stem Cell Reports منتشر شده است.

انتهای پیام


10031309
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش از دادن امتیاز ویژه به دانشجو معلمانی که زودتر از فارغ‌التحصیلی سرکلاس درس می‌روند خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نوشیدنی‌های دارای فیبر می‌توانند میان وعده خوبی برای کودکان باشند و مایعات بدن آنها را تامین کنند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است