علمی فناوری 10:21 - 23 مرداد 1397
شرکت "اسپیس ایکس" ( SpaceX) که برنامه اعزام انسان به کره ماه را در برنامه‌های خود دارد، با برگزاری یک کارگاه بایدها و نبایدهای این ماموریت مهم را بررسی کرد.

بایدها و نبایدهای زندگی انسان روی مریخ /چرا انسان نمی‌تواند در مریخ زندگی کند؟

به گزارش ایسنا و به نقل از بیزینس اینسایدر، شرکت هوافضایی"اسپیس ایکس"( SpaceX) که توسط "الون ماسک"تاسیس شده است، در هفته جاری کنفرانسی هدفدار در "کلرادو"( Colorado) برگزار کرد تا بررسی‌هایی را برای امکان اعزام انسان به مریخ انجام دهد.

"اسپیس ایکس" در این کارگاه برای حدود ۶۰ محقق و مهندس دعوتنامه ارسال کرد و از آن‌ها درخواست کرد که رویدادهای "کارگاه" را به بیرون منتقل نکنند و محرمانه باقی بماند.

مدیران برنامه "اکتشفات مریخ" ناسا نیز در این کارگاه حضور داشتند.  

افرادی که در این جلسه حضور داشتند، در مورد چگونگی امکان سفر به مریخ به گفت و گو پرداختند.

شاید بتوان گفت که این کارگاه، اولین جلسه‌ای بوده است که با این قدرت، تلاش "اسپیس ایکس" برای فرود انسان روی مریخ و زندگی رو ی این سیاره را مورد بررسی قرار داده است.

ماسک امیدوار است که زمان اعزام اولین خدمه به مریخ اواسط سال ۲۰۲۰ باشد.

"مارشال پورترفیلد"( Marshall Porterfield) مدیر سابق بخش فضایی و علوم فیزیک ناسا گفت: پیش از این نیز ناسا فناوری‌های ساخت موشک برای فرود روی مریخ را داشته است و چند دهه در تلاش بود تا این مهم میسر شود.

وی ادامه داد: مانع اصلی در عدم امکان زندگی انسان روی مریخ، عوامل انسانی است چراکه اگر قرار باشد که انسانی روی مریخ فرود آید، نیارهای تغذیه‌ای و سلامتی وی باید مورد توجه قرار گیرد و علاوه بر آن، زیستگاه آن‌ها نیز باید ساخته شود.

ماموریت اعزام انسان به مریخ

"الون ماسک" در سال ۲۰۰۲ میلادی، شرکت "اسپیس ایکس" را تاسیس کرد. یکی از اهداف وی از راه‌ اندازی این شرکت این بود که تصور می‌کرد "ناسا" هیچ‌گونه برنامه عملی برای اعزام انسان به مریخ ندارد.

از آن زمان تاکنون، شرکت وی موشک‌های بزرگ و ارزان بسیار زیادی را ساخته است. از اهداف بزرگ این شرکت تلاش برای فراهم کردن شرایطی است که انسان روی کره مریخ زندگی کند.

برای اولین بار ماسک در نظر داشت که در سال ۲۰۱۶ میلادی، به مریخ برسد که دراین برنامه، موشک بزرگ " فالکون"( Falcon) را ساخت.

این موشک دارای دوقسمت اصلی است. یک قسمت آن کشتی فضایی بزرگی است که در بالای تقویت‌کننده موشک قرار دارد و قادر به حمل ۱۰۰ نفر به کره مریخ است.

ماسک اظهار کرد: این شرکت قصد دارد با استفاده از ابتدایی‌ترین زیرساخت‌ها، ساخت تاسیساتی را آغاز کند که امکان رشد گیاه در آن وجود داشته باشد.

پیش از اینکه انسان بتواند روی مریخ زندگی کند، اسپیس ایکس نیاز دارد که چندین موشک "فالکون" را بسازد تا کشتی‌های فضایی را به مریخ ببرند.

نمونه اولیه اولین کشتی فضایی "اسپیس ایکس" برای موشک "فالکون" نیز در اواسط سال ۲۰۱۹ میلادی آزمایش خواهد شد.

"اسپیس ایکس" برای دستیابی به مریخ نیازمند کمک‌های زیادی است

برای اینکه "اسپیس ایکس" بتواند به مریخ دست یابد، به ده‌ها و حتی صدها میلیارد دلار کمک مالی نیاز دارد.

پیش از این "اسپیس ایکس" موفق به کسب جایزه‌ی نقدی سه میلیارد دلاری از دولت آمریکا شده است و برای انجام ماموریت‌های "فالکون ۹"( Falcon ۹ ) و کشتی فضایی "دراگون"( Dragon) همکاری‌های زیادی را انجام داده است.  

ولی ماموریت اعزام انسان به مریخ بسیار بلندپروازنه و خطرناک است.

این در حالی است که ماسک از احتمال شکست این ماموریت نمی‌ترسد. او در سال ۲۰۱۶ اعلام کرده است که احتمال مرگ افراد اعزامی در اولین ماموریت بسیار بالا است و به همین دلیل است که خودش قصد رفتن به این مسافرت را ندارد.

مشکلات بقا روی مریخ

مشکل اصلی زندگی روی مریخ وجود غذا، هوا و آب کافی روی این سیاره است.

کره مریخ به طور میانگین ۱۴۰ میلیون مایل از "زمین" فاصله دارد.

یکی از مقامات "اسپیس ایکس" گفت: بر اساس برنامه‌های پیشین ناسا، برای تهیه غذای مورد نیاز خدمه مریخ ۱۰ تن غذا لازم است.

یکی از راه‌های رفع این مشکل، رساندن غذا به مریخ از سالیان قبل از آغاز ماموریت است.

یکی دیگر از مشکلات "ویتامین  سی" است که به سرعت کاهش پیدا می‌کند و ممکن است موجب افزایش"پوکی استخوان" در میان افراد اعزامی باشد.

علاوه بر آن، آب نیز بسیار سنگین است و فیلترها و ماشین‌آلاتی نیز برای پاک کردن "دی اکسید کربن" از کشتی فضایی نیاز است.

حال باید دید که با وجود مشکلات و سختی های زیاد، رویای زندگی انسان روی مریخ به حقیقت مبدل می‌شود یا خیر!؟

انتهای پیام


9873360
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مهندس سابق ناسا نوعی موتور را برای موشک ابداع کرده است که به سوخت نیاز ندارد و می‌تواند به اکتشافات فضایی انسان کمک کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در ایکس اعلام کرد با 6هزار ماهواره در مدار زمین، شواهدی از وجود بیگانگان ندیده‌ایم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قائم مقام رئیس سازمان سنجش آموزش کشور تمهیدات حفاظتی و اجرایی برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ را تشریح کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت، از اجرای آزمایشی عرضه اینترنتی دارو خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ادوبی اعلام کرده است که ابزار‌های جدیدی را به فتوشاپ اضافه می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره ملزومات دارویی سازمان غذا و دارو گفت: در سال ۱۴۰۲ حدود ۹۸۰ مورد IRC تمدید و صادر شده است
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رویداد «مانوین» ویژه صنایع خلاق و فرهنگی همزمان با رویداد «اینوتکس» از ۱۸ تا ۲۲ اردیبهشت ماه در محل پارک فناوری پردیس برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاونت بهداشت وزارت بهداشت از برگزاری «پویش سلامت دهان و دندان» از ۱۷ تا ۱۹ در سطح کشور توسط معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت: با هماهنگی وزارت کشور تمهیدات لازم برای برگزاری آزمون سراسری در همه مناطق کشور اندیشیده شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اجرای طرح مطالعاتی دستگاه پاکدم یا قلیان اکسیژن به صورت آزمایشی تحت نظارت وزارت بهداشت آغاز شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است