اقتصادی 12:22 - 07 آذر 1394
رویترز اعلام کرد
در دهه‌های گذشته عربستان تلاش‌ زیادی برای ثابت نگه داشتن نسبت ارزشی ریال این کشور در برابر دلار آمریکا انجام داد اما امسال با افزایش سنگین هزینه‌های خاندان آل سعود در کنار کاهش شدید قیمت نفت به نظر می‌رسد که این کشور چاره‌ای جز تغییر موازنه ریال- دلار نداشته باشد.

ادامه کاهش ارزش ریال عربستان/ افت 200 میلیارد دلاری ذخایر ارزی تا سال 2018

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، به نقل از رویترز،‌از دهه 1980 میلادی عربستان نسبت ثابت ارزشی ریال این کشور به دلار آمریکا را ایجاد کرد و از آن زمان تاکنون این کشور تلاش‌های قابل توجهی را در راستای ثابت نگه داشتن این نسبت انجام داده است.

از سال‌های دهه 1980 میلادی ارزش ریال عربستان حدود یک چهارم دلار ارزش‌گذاری شده بود و تا چند هفته پیش نیز این نسبت ثابت بود اما با افزایش هزینه‌های دربار آل سعود در کنار کاهش شدید قیمت نفت در بازار جهانی و از سوی دیگر افزایش چشمگیر کسری بودجه به نظر می‌رسد این کشور چاره‌ای جز کاهش ارزش ریال نداشته باشد.

از یک سو تغییر پادشاه عربستان و همچنین تغییرات گسترده مقامات کلیدی این کشور هزینه قابل توجهی را به خاندان سعودی تحمیل کرد.

حمله به یمن نیز میلیاردها دلار برای عربستان طی ماه‌های گذشته هزینه در بر داشته و این کشور دیگر نمی‌تواند تاثیرات بحران اقتصادی ناشی از حمله به یمن را پنهان نگه دارد.

از سوی دیگر قیمت جهانی نفت نسبت به سال گذشته بیش از 60 درصد کاهش داشته است به گونه‌ای که قیمت این حامل انرژی از بیش از 110 دلار به حدود 40 دلار در هر بشکه سقوط کرده است.

با در نظر گرفتن وابستگی شدید اقتصاد عربستان به درآمدهای نفتی و کاهش شدید قیمت نفت  تامین بودجه عربستان با مشکلات جدی همراه بوده و خواهد بود.

در حال حاضر کسری بودجه عربستان به حدود 21.5 درصد از کل تولید ناخالص داخلی این کشور افزایش یافته است.

دولت عربستان طی ماه‌های گذشته حدود 70 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود در خارج از این کشور و بازارهای مالی را برداشت کرده است به گونه‌ای که ارزش ذخایر مالی این کشور از حدود 750 میلیارد دلار به 670 میلیارد دلار کاهش یافته و بر اساس بررسی‌های صورت گرفته این کشور ماهانه 12 میلیارد دلار از این ذخایر برداشت می‌کند.

بر اساس محاسبات صورت گرفته در صورتی که عربستان به روند کنونی برداشت از این روند ادامه دهد حجم ذخایر ارزی این کشور تا سال 2018 به کمتر از 200 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت.

طی هفته‌های گذشته ارزش ریال عربستان با توجه به فشارهای موجود در این عرضه بر این ارز به پایین‌ترین میزان خود در 12 سال گذشته رسید.

به نظر می‌رسد با توجه به روند کاهش ذخایر ارزی این کشور که تاکنون به عنوان اصلی‌ترین پشتوانه ارزشی ریال در برابر دلار عمل می‌کردند و همچنین کسری بودجه شدید این کشور در کنار ادامه حملات این کشور به یمن و پایین ماندن قیمت نفت خاندان آل سعود چاره‌ای جز پایان دادن به ثبات ارزشی  ریال – دلار نداشته باشد.

این احتمال وجود دارد که با توجه به بحران‌های اقتصادی این کشور و محدودیت شدید دولت عربستان در کاهش هزینه‌های خود خواه ناخواه یا دولت عربستان با تصمیم خود و یا تحت تاثیر بحران‌ها و فشارهای خارجی ارزش، ریال افت خود را آغاز کند.

انتهای پیام/

 

http://fna.ir/NMO0WM

7438632
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست سازمان خصوصی سازی از تایید صلاحیت متقاضیان خرید سهام شرکت‌های پرسپولیس و استقلال خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون ارتقای کسب و کار‌های بین‌المللی سازمان توسعه تجارت از برگزاری دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا در روزهای آینده و همچنین سفر یک هیات ایرانی به آفریقا برای بررسی ظرفیت‌های معدنی این قاره خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی گفت: سن اکثر معادن در ایران زیاد شده و ممکن است از یک معدن ۳۰ سال استخراج انجام شده باشد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل صنایع پوشاک و منسوجات وزارت صمت گفت: در سال ۱۴۰۲ رشد سرمایه گذاری بیش از ۳۰ درصدی را در صنعت نساجی و پوشاک شاهد بودیم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودرو‌های فرسوده گفت: برای اولین بار شماره‌گذاری وسایل نقلیه طبق قانون ساماندهی خودرو منوط به پرداخت عوارض شده است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس بازار سرمایه گفت: تابلوی معاملات امروز، دوباره امید‌ها برای رشد خوب و جبران عقب ماندگی از بازار‌های موازی را برای اهالی بازار زنده کرد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان امور مالیاتی کشور گفت: تمرکز سازمان مالیات بر پردرآمد‌ها است و اشراف خود را بر داده‌های مالیاتی افزایش داده‌ایم.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر امور گلخانه و گیاهان زینتی گفت: بنابر آمار در شرایط کنونی بیش از ۹۰ درصد بذور هیبرید سبزی و صیفی مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر امور گلخانه و گیاهان زینتی گفت: بنابر آمار در شرایط کنونی بیش از ۹۰ درصد بذور هیبرید سبزی و صیفی مورد نیاز از طریق واردات تامین می‌شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» معاون وزیر جهاد گفت: ۳۰ درصد گندم تولیدی از حوزه برداشت تا سفره هدر می‌رود که با فرهنگ‌سازی و اصلاح کمباین‌ها باید میزان ضایعات را کاهش دهیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است