علمی فناوری 09:33 - 14 مرداد 1394
محققان داروی هوشمند جدیدی تولید کرده‌اند که التهاب‌ها را در محل‌های مشخص هدف گرفته و می‌تواند توانایی طبیعی بدن در مقابله با عفونت‌ها را افزایش و عوارض جانبی آن را کاهش دهد.

تولید داروی هوشمند جدید برای کاهش التهاب

به گزارش سرویس علمی ایسنا به نقل از رویترز، مولکول بدیع ضدالتهابی محققان دانشگاه بن گوریون و دانشگاه کلورادو در زمان تزریق، یک داروی غیر فعال است، اما یک منطقه مشخص با التهاب بیش‌ از حد آن را فعال خواهد کرد.

اکثر دیگر داروهای ضد التهاب به طور اثربخشی از فرآیندهای التهابی جلوگیری می‌کنند، اگرچه این امر به شیوه‌ای غیر اختصاصی و در نقاطی از بدن از جمله مناطق هموستاز التهابی طبیعی رخ می‌دهد.

به گفته دکتر پلگ رایدر از دپارتمان بیوشیمی و داروشناسی بالینی دانشگاه بن گوریون، تولید این دارو از این حیث حائز اهمیت است که جلوگیری از التهابات بدن به شیوه غیر اختصاصی، توانایی طبیعی بدن را در مقابله با عفونت‌ها کاهش میدهد که خود، یکی از عوارض جانبی رایج درمان‌های بیولوژیک ضد التهاب است.

زمانی که از یک عامل ضد التهاب غیراختصاصی استفاده می‌شود، هر بیماری که از التهاب موضعی رنج می برد، ممکن است در معرض عفونت‌های محتملی در نقاط دورتر بدن مانند ریه‌ها و بیماریهای خطرناکی مانند سل قرار بگیرد.

این خطر به طور عمده متوجه بیماران با سیستم ایمنی ضعیف و همچنین بیماران مسن یا بیماران تحت شیمی‌درمانی به عنوان بخشی از فرآیند درمان سرطان، خواهد بود.

مولکول پروتئین در واقع یک ترکیب کایمرایی متشکل از دو دامنه است که هر دوی آنها در خانواده التهابی قوی سیتوکاین IL-1 ریشه دارند.

اولین قسمت این پروتئین، بخش کارکردی مولکول را همانگونه که در سلول‌های زنده طبیعی رخ می‌دهد، غیر فعال نگاه داشته و به یک منع‌کننده طبیعی قوی IL-1 متصل می شود.

زمانی که این پروتئین با آنزیم‌های ملتهب‌کننده برخورد می‌کند، مولکول از هم شکافته و بخش کارکردی آن فعال می شود.

رایدر به همراه دکتر الی لوییس از دانشگاه بن گوریون و پروفسور چارلز دینارلو از دانشگاه کلورادو، یافته‌های خود را در یک موش آزمایشگاهی با التهاب موضعی نشان دادند.

آنها نشان دادند که گلبول‌های سفید که به مناطق التهابی نفوذ می‌کنند، در حقیقا پروتئین‌های کایمرا را فعال کرده که به نوبه خود التهاب موضعی را کاهش می‌دهند. فعال سازی این پروتئین با میزان محرک‌های التهابی هم‌بستگی دارد.

این تحقیق در مجله Immunology منتشر شده است.

انتهای پیام


6860685
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایش‌ها توانست ضربان قلب نشان‌دهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است