علمی فناوری 16:13 - 29 بهمن 1397

فناوری ذوب گزینشی پودر به کمک لیزر در کشور بومی‌سازی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، سال هاست که ریخته گران به صنعت پر زحمت ریخته گری مشغول هستند و با فن شکل دادن به فلزات و آلیاژها از طریق ذوب قالب های یک بار مصرف یا دایمی می سازند. اما امروزه با ورود فناوری های جدید چاپ از طریق پرینترهای سه بعدی کار بسیار آسان تر شده و دیگر روش های سنتی از جمله ریخته گری دیگر کم کم رونق خود را از دست می دهند .

با تلاش دانشمندان و فناوران ایرانی فناوری ذوب گزینشی پودر به کمک لیزر و دستگاه پرینتر سه بعدی فلزی این امکان را در کشور فراهم آورده تا دیگر برای ساخت قالب های فلزی و آلیاژهای مختلف مراحل دشواری را پشت سرنگذاریم و این امر تسهیل شود .

احمد فروز مهر مجری طرح کلان ملی ذوب گزینشی پودر به کمک لیزر و دستگاه پرینتر سه بعدی فلزی اظهار کرد : به واسطه تجربه موسسان این شرکت از خارج کشور صفر تا صد طراحی و تولید این فناوری در کشور انجام شد و ایران به جمع معدود کشورهای تولید کننده این دستگاه پیوست.

وی بیان کرد: در ساخت دستگاه پرینتر سه بعدی فلزی ، پودر آلیاژ و انرژی لیزر همراهی می کنند تا یک قطعه سه بعدی صنعتی به صورت لایه به لایه ساخته شود. لیزر با ذوب کردن پودر در هر لایه باعث می شود که قطعه سه بعدی با استحکام و خواصی بهتر از شرایط ریخته گری تولید شود .

این محقق با اشاره به انعقاد قرارداد با معاونت علمی اظهار کرد : با حمایت معاونت علمی ما دو محصول را نهایی کرده ایم که نخستین محصول دستگاه پرینتر سه بعدی فلزی را به شرکت سمت فعال در حوزه موتورهای توربین فروخته ایم و تحویل و راه اندازی هم شده است .

وی افزود : این فناوری تا پیش از این در انحصار چند کشور اروپایی و آمریکا بوده و کاملا تحریمی است و نه خود دستگاه و نه فناوری آن تاکنون در کشور وجود نداشته است .

وی با تاکید بر این موضوع که تجاری سازی و مشتری مداری و تولید مطابق با نیازمندی های مصرف کنندگان از جمله اولویت های این شرکت است گفت : صفر تا صد ساخت این دستگاه از جمله سیستم لیزر اپتیک، محیط خنثی که فرآیند ساخت درآن انجام می شود، سیستم کنترل نرم افزار و کنترل محیط و مواردی از این دست همه در کشور طراحی و تحت نظارت بوده است.

همراه با ورود فناوری نوپا ،ایجاد اشتغالزایی در کشور

مجری این طرح کلان ملی به بحث اشتغالزایی در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر و برای اجرایی کردن این طرح کلان ملی به صورت مستقیم ۲۰ نفر اشتغالزایی و به صورت غیر مستقیم در حدود ۴۰ یا ۵۰ نفر اشتغالزایی داشته ایم و با ورود این فناوری توانسته ایم کشور را از این دانش نوپا بهره مند کنیم.

فروزمهر با تاکید بر این که این فناوری در سال ۲۰۰۴ به بعد به تجاری سازی رسیده و کاملا جدید است بیان کرد : ما توانسته ایم با فاصله ای کم خود را به دنیا برسانیم و کشور را به بهره مندی از این فناوری تاثیرگذار برسانیم .

مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درخصوص برنامه این شرکت برای صادرات این محصول گفت: با توجه به تفاوت نرخ ارز این محصول نسبت به نمونه خارجی خود با تقریبا یک چهارم قیمت تولید می شود اما ما باید تولیدات خود را بر اساس استانداردهای بین المللی و شرایط فروش به مشتری مطابق با نیازهای آنها برسانیم و بعد برنامه ریزی های لازم را برای صادرات این فناوری داشته باشیم .


10058238
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به گزارش وبگاه خبری Reuters، مدیر اجرایی تیک‌تاک امید دارد در چالشی قانونی برای ادامه حیات و فعالیت در ایالات متحده، برابر دولت آمریکا پیروز شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کاربران تردز از ماه فوریه تاکنون، حدود ۲۰ میلیون افزایش کاربر داشته است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است