علمی فناوری 11:54 - 13 تیر 1394
عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبایی، ژله را به عنوان مفید‌ترین و موثرترین ماده غذایی برای جبران ذخایر گلیکوژن از دست رفته در ماه مبارک رمضان معرفی کرد.

ژله مفید‌ترین ماده غذایی برای بازسازی گلیکوژن در ماه رمضان است

دکتر مینو باسامی در گفت‌وگو با خبرنگار ورزشی ایسنا، افزود: در فصل تابستان به دلیل طولانی بودن زمان روزه‌داری و افت شدید ذخایره گلیکوژنی، مصرف ژله به دلیل برخوردار بودن از شاخص قندی بالا در 2 ساعت اولیه پس از افطار، بهترین نوع ماده غذایی بویژه برای ورزشکاران محسوب می‌شود تا ذخایر گلیکوژن از دست رفته خود را دوباره بازسازی کنند. هم‌چنین مصرف شکلات‌های انرژی‌زا همانند چاکلت و برنج، سیب زمینی، نان سفید و ماکارونی که شاخص قندی بالایی دارند کمک می‌کند تا ذخایر گلیکوژن از دست رفته در طول ایام روزه‌داری، سریع‌تر بازسازی و آسیب کمتری به بدن وارد شود.

وی با بیان اینکه از نظر علمی روزه داری با انجام فعالیت‌های ورزشی بویژه در ورزشکاران حرفه‌ای سازگاری ندارد، گفت: به دلیل طولانی بودن زمان روزه‌داری و کاهش تعداد دفعات غذا در یک ورزشکار حرفه‌ای، از یک طرف بازسازی ذخایر گلیکوژن از دست رفته تا حدودی سخت است و از سوی دیگر به دلیل دی‌هیدراته شدن بدن یا کم‌آبی به خاطر تعریق زیاد، سبب می‌شود تا ورزشکار از نظر عملکردی دچار افت شدید شود. بنابراین از نظر علمی روزه‌داری بویژه در ایام تابستان که ورزشکار مجبور است 18 ساعت بدون آب و غذا تمرین‌های پرفشاری را تحمل کند، تطابق ندارد و گاهی وقت‌ها ورزشکار به خاطر نداشتن زمان کافی برای بازسازی ذخایر گلیکوژن از دست رفته و دی‌هیدراته شدن آب بدنش، از نظر جسمانی دچار لطمات شدید می‌شود.

باسامی تصریح کرد: چون میزان درصد چربی یک ورزشکار حرفه‌ای نسبت به یک ورزشکار آماتور بسیار پایین است و از ذخایر چربی بالایی برخوردار نیست، بنابراین روزه‌داری توسط یک ورزشکار حرفه‌ای سبب می‌شود تا بدن از ذخایر چربی موجود در توده‌های عضلانی استفاده کند. این امر منجر به پروتئین‌سوزی در ورزشکار و بالا رفتن اسیته خونش می‌شود که بالا رفتن اسیته خون در یک ورزشکار علامت خوبی نیست و گاهی وقتها ورزشکار را نظر جسمی و روانی دچار خستگی مضاعف می‌کند که شرایط ایده‌الی برای ورزشکار نیست.

وی هم‌چنین بهترین زمان برای انجام فعالیت ورزشی در ماه مبارک رمضان را یک ساعت پس از افطار عنوان کرد و گفت: براساس تحقیقات علمی انجام شده در این زمینه، اگر کسی بخواهد پس از افطار به فعالیت ورزشی بپردازد بهترین زمان آن یک ساعت پس از افطار، آن هم با وعده غذایی سبک است نه سنگین، زیرا افطار سنگین سبب می‌شود تا فرد از نظر گوارشی دچار مشکل شود.

عضو هیات علمی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه علامه طباطبایی در پایان توصیه کرد: اگر فردی دچار عارضه چاقی است و به دنبال کاهش وزن در ماه مبارک رمضان است، بهتر است پس از افطار از وعده‌های غذایی فاقد چربی و شاخص قندی پایین استفاده کند و با انجام تمرین‌های هوازی از جمله پیاده‌روی که باعث افزایش ضربان قلب می‌شود و تمرین‌های مقاومتی که منجر به افزایش سوخت و ساز در بدن شود، به کاهش وزنش در ماه مبارک رمضان کمک کند.

انتهای پیام


6690178
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا یک انیمیشن را از قمر «آیو» سیاره مشتری منتشر کرده که با استفاده از داده‌های کاوشگر «جونو» ساخته شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» با ارائه ابزاری به منظور نقشه‌برداری از نانوحفره‌های موجود روی غشاء، می‌توان در آینده از این نقشه‌ها برای بهبود عملکرد ادوات تصفیه آب استفاده کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» انتخاب رشته بیش از ۱۲۵ هزار نفر از پذیرفته شدگان اولیه و آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D.» (نیمه‌متمرکز) سال ۱۴۰۳ از امروز شنبه اول اردیبهشت آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشمندان دانشگاه کرنل آمریکا بر این باورند که گام بزرگی در راستای جستجوی موجودات فضایی برداشته اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش از افزایش تا دو میلیون تومانی حقوق سرایداران علاوه بر افزایش حقوق سالانه خبر داد و گفت: در حال حاضر حقوق سرایداران در حدود ۱۰ میلیون تومان است و تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستاورد جدید محققان ایرانی در تولید مخلوط آسفالتی یکی از راهکار‌های مناسب برای دفع بهداشتی پسماند تصفیه روغن موتور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» اگر از جمله کسانی هستید که از خالی شدن سریع باتری ساعت هوشمند خود رنج می‌برید، حتما اشتباهاتی در مورد استفاده از آن انجام می‌دهید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت برنامه جامعی را برای ارتقای سواد سلامت افراد تهیه کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تیموری سنگانی گفت: به محض بروز مشکلات گفتار، زبان و بلع در هر سنی، مراجعه سریع به مراکز درمانی و توانبخشی می‌تواند در درمان موثر باشد. 
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره دارو سنتی، اداره کل فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو مراکز مجاز به ارائه خدمات زالودرمانی را تشریح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است