فرهنگی‌هنری 12:48 - 02 شهریور 1398
نشست خبری «نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران» برگزار شد.

برنامه‌های «جشنواره ملی چاپ» اعلام شد

به گزارش ایسنا، مهرزاد دانش – دبیر شورای سیاست‌گذاری جشنواره ملی چاپ، رئیس نوزدهمین دوره جشنواره ملی چاپ و  مدیرکل دفتر چاپ و نشر وارت فرهنگ و ارشاد اسلامی – در نشست خبری نوزدهمین جشنواره ملی چاپ ایران که امروز (شنبه، دوم شهریورماه) در موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی برگزار شد، اظهار کرد: سنت برگزاری مراسمی به مناسبت بزرگداشت چاپ نزدیک به دو دهه است که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مورد توجه قرار می‌گیرد و توسط این وزارتخانه  گاه در قالب تکریم فعالان عرصه چاپ و گاه در  رقابت بین محصولات چاپی برگزار می‌شود. امسال هم به تبعیت از  این سنت، نوزدهمین دوره  جشنواره ملی چاپ برگزار خواهد شد.

او افزود: برگزاری جشنواره صرفا رفتاری از سر عادت و روزمرگی نیست و این‌طور نیست بگوییم چون قبلا برگزار شده، حالا هم برگزار می‌شود.  هدف ما از برگزاری این جشنواره رویکرد عادت‌زده نیست.  لازم است نقدی به عمق واقعیت‌ها، فرصت‌ها و آسیب‌های آن زده شود. در واقع این جشنواره‌ها محملی است برای توجه دادن آدم‌ها و افراد و نهادهایی که به نوعی با این فضا در ارتباط هستند و نقش حقیقی و حقوقی‌شان در بهبود این فضا موثر است.

دانش در ادامه بیان کرد: هدف ما در  برگزاری جشنواره چاپ مخاطب قرار دادن مدیران  فرهنگی، اقتصادی، رسانه‌ای  و صنعتی در حوزه دولتی و تشکل صنفی است. از طرف دیگر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق سیاست کلان خود نسبتش را با چاپ به این صورت بازتعریف کرده که بر مناسبات فرهنگی و سنجه‌های فرهنگی تمرکز داشته باشد. واگذاری امور ترخیص و صادرات و واردات ماشین‌آلات چاپ از پاییز سال ۹۶ به وزارت صنعت، معدن و تجارت واگذار شده که اولین تبلور این سیاست کلان بوده است. در دومین گام، تدوین لایحه انتقال امور مربوط  به صدور مجوز تأسیس چاپخانه به وزارت صمت بوده که این موضوع در هیئت دولت تصویب شده  و لایحه آن به مجلس تقدیم شده و در حال بررسی است.

رئیس نوزدهمین جشنواره ملی چاپ خاطرنشان کرد: در مورد جشنواره هم این سیاست بایستی به ظهور و بروز برسد. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ذاتا صبغه فرهنگی دارد و جشنواره‌هایی که برگزار می‌کند باید از این صبغه برخوردار باشند. حوزه چاپ علاوه بر ابعاد صنعتی و تجاری واجد بعد فرهنگی است. تأثیری که چاپ و بسته‌بندی و حوزه‌های وابسته به آن در انتقال زمینه‌های فرهنگی به مردمان جامعه دارد کمتر از محصولاتی نیست که به عنوان محصولات فرهنگی شناخته شده‌اند. چاپ و بسته‌بندی با توجه به این‌که حامل ابعاد فرهنگی مانند پیام‌ محتوایی کوتاه، قالب‌های تجسمی و نمودهای گرافیکی و... است یک  رسانه محسوب می‌شود که در زندگی شهروندان جریان دارد و لازم است در جشنواره ملی چاپ این نکات مورد توجه قرار بگیرد.



دانش درباره برگزاری جشنواره چاپ در هفته اول شهریورماه توضیح داد: روز ملی چاپ ۱۱ شهریور مصادف با دومین روز از محرم بود که بنا بر پاسداشت حرمت حضرت سیدالشهدا(ع) و سایر شهیدان کربلا، با موافقت آقای جوادی، معاون فرهنگی وزارت ارشاد،  قرار شد مراسم بزرگداشت صنعت چاپ را در هفته اول شهریورماه داشته باشیم که روز چهارم شهریور از ساعت ۱۷ تا ۱۹  در تالار وحدت برگزار می‌شود.

 در ادامه نشست علی‌اکبر ابراهیمی - معاون دفتر چاپ و نشر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی - اظهار کرد: یکی از سیاست‌های برگزاری جشنواره صنعتی معرفی توان و ظرفیت یک صنعت خواهد بود. صنعتی که  ممکن است بخشی از آن پاسخ‌گوی نیازهای کشور باشد و بخشی هم پاسخ‌گوی آن نباشد و مجبور به واردات باشیم. یکی از راهبردهای وزارت ارشاد جلوگیری از واردات کالاهایی است که توان تولید آن‌ها را در داخل کشور داریم. در وزارت ارشاد برنامه‌ریزی‌هایی اعمال کردیم که شاهد کاهش واردات محصولاتی که توان تولید آن‌ها را داریم، باشیم. در سال‌های ۹۲ و ۹۳ شاهد واردات ۲۰۰ میلیون کیلوگرم محصولات چاپی غیرکتاب بودیم که در حال حاضر با اعمال سیاست‌هایی قریب به ۴۰ میلیون کیلوگرم  شده است. در واقع شاهد کاهش واردات محصولات چاپی غیرکتاب بوده‌ایم که بر اساس سیاست‌های ارشاد انجام شده است.

او افزود: یکی دیگر از اقدامات ما در خصوص اصلاح مقررات مرتبط با موضوعات چاپ بوده است. اصلاح قوانین و شفاف‌سازی دفتر چاپ در دستور عمل ما قرار گرفته و آیین‌نامه‌ای را در دستور تدوین قرار داده‌ایم که امیدوارم به مرحله نهایی برسد. اصلاح قوانین در رابطه با واگذاری وجه صنعتی چاپ نیز از طریق مجلس در حال پیگیری است.

همچنین محسن شمس  - مدیر اجرایی جشنواره‌ ملی چاپ -  در این نشست اظهار کرد: با توجه به ملی بودن جشنواره‌ چاپ و نشر ابتدا از استان‌ها خواستیم تا برای برگزاری این جشنواره اعلام آمادگی کنند که تاکنون  ۳۱ استان اعلام آمادگی کرده‌اند و  فقط بوشهر نتوانست این مراسم را برگزار کند..

او افزود: پروژه‌ دیگر ما تقدیر از پیشکسوتان صنعت چاپ بود که از استان‌ها خواستیم تا پیشکسوتان عرصه‌ چاپشان  را معرفی کنند که ۶۴ پرونده درباره‌ پیشکسوتان استان‌ها ارسال شد. ۲۰ پرونده نیز در این زمینه از تهران برای ما ارسال شد. 21 پرونده  برای کارآفرین نمونه و ۱۲ پرونده هم در حوزه صادرکننده برتر به دست ما رسید که با توجه به جلساتی که داشتیم پنج نفر از پیشکسوتان صنعت چاپ (دو نفر از استان تهران و سه نفر از سایر استان‌ها)، یک صادرکننده برتر و یک کارآفرین نمونه در مراسم جشنواره ملی چاپ تقدیر خواهند شد. از برنامه‌های جانبی جشنواره نیز تقدیر از کارشناس برتر حوزه چاپ  و یکی از مدیران کل استان‌ها خواهد بود.

مهرزاد دانش درباره‌ برگزاری جشنواره چاپ با توجه به لایحه واگذاری صنعت چاپ به وزارت صمت توضیح داد: ما در  دوران گذار هستیم. لایحه توسط وزارت فرهنگ و صنعت و معدن و تجارت تهیه شده و در هیئت دولت تصویب و برای بررسی به مجلس تقدیم شده است. تا زمانی که بررسی‌های مجلس انجام نشده،  ما در دوران گذار  هستیم؛ باید با تمرکز بیشتری حرکت کنیم و نباید به صورت شتابزده عمل کنیم. بیشتر تمرکز ما در برگزاری این جشنواره  بعد فرهنگی آن است، همان‌طور که نام مراسم را جشنواره ملی چاپ در نظر گرفته‌ایم. البته این واگذاری به معنای رفع مسئولیت در مواجهه با صنعت چاپ نیست بلکه ما در هویت فرهنگی وزارت ارشاد تاکید داریم.

ابراهیمی هم درباره‌ برنامه‌های جنبی جشنواره صنعت چاپ، مثلا جشن کارگران صنعت چاپ یا برنامه‌های ورزشی توضیح داد: ما تاکیدمان بر برگزاری برنامه‌هایی است که برای صنعت چاپ ارزش افزوده‌ای به دنبال داشته باشد و بر این موضوع تاکید داشتیم. برنامه‌های جشن کارگری از سال ۹۴ حذف شده‌اند که بر اساس سیاست‌های وزارت ارشاد بوده و تصمیم اعضای شورای سیاست‌گذاری جشنواره چاپ بوده است.

مهرداد دانش نیز در زمینه دوسالانه شدن جشنواره صنعت چاپ بیان کرد: پیشنهاد من برگزاری جشنواره به صورت دوسالانه است که بایستی در مجموعه معاونت فرهنگی بررسی و سپس تصمیمات لازم گرفته شود. امیدوارم با تدوین آیین‌نامه جدید این امر محقق شود. امسال مساله دوسالانه را نخواهیم داشت.

در پایان از پوستر جشنواره ملی چاپ  با طراحی حمیدرضا بیرقی، با حضور مهرزاد دانش، علی‌اکبر ابراهیمی و محسن شمس  رونمایی شد.

انتهای پیام


10217034
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه «بازار هنری ایران» از امسال برگزار می‌شود، گفت: دولت در حوزه فرهنگ و هنر خود را حامی بخش خصوصی و مردمی می‌داند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش لیستی از بهترین فیلم‌های انیمیشنی ۲۰۲۳ گردآوری شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» حضرت علی علیه‌السلام در حدیثی به منتظران امام زمان (عج) فرموده‌اند که در انتظار فرج باشید و از رحمت خداوند متعال نا‌امید نشوید.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» برنامه تلویزیونی «به افق فلسطین» پنجشنبه شب با موضوع جنگ رسانه‌ای در هنگامه نبرد غزه، روی آنتن رفت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» کلینت ایستوود فیلمبرداری «هیئت منصفه شماره ۲» را به پایان رساند که گفته شده آخرین فیلم او در مقام کارگردان است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجموعه نمایشی «هیس، هیچی نیس!» با نگاهی طنز به رویداد‌های تاریخی جهان به عنوان نخستین محصول مرکز نوجوان سوره، اول اردیبهشت روانه آنتن شبکه دو می‌شود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک نماینده مجلس گفت: سفرای ایران می‌توانند بر اساس ذائقه، فرهنگ و نیاز کشور‌های محل ماموریت خود، از ترجمه کتاب‌های ایرانی حمایت کنند.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» سال ۲۰۲۳ با مجموعه‌ای از داستان‌های وحشتناک که تماشاگران را در تاریکی سینما به لرزه درآورد، سالی ترسناک برای علاقه‌مندان به ژانر وحشت بود.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» مجری تلویزیون گفت: ما با موشک‌های بالستیک، کروز و پهپاد هیمنه رژیم صهیونیستی را مچاله کردیم. اسرائیل حمله ایران را باور نمی‌کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» تهیه‌کننده برنامه «خط رو خط» گفت: در مجموعه «خط رو خط» به موضوعات اجتماعی در جامعه شهری می‌پردازیم.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است