علمی فناوری 23:04 - 15 آذر 1395
ایسنا نوشت: برخی از بزرگترین نام‌های جهان فناوری در پنجمین سال جایزه Breakthrough (دستاورد) به ارائه بیش از 25 میلیون دلار جایزه به تحقیقات علمی در دانشگاه‌های سراسر جهان پرداختند.

۲۵ میلیون دلار برای ستاره‌های دنیای علم

این جایزه  محققان حوزه‌های علوم زندگی، فیزیک پایه، ریاضیات، چالش دانشجویان و افق‌های جدید را ارج نهاد.

برندگان حوزه علوم زندگی با جایزه سه میلیون دلار برای هر نفر عبارتند از:

1- "استفان اِلِج"، استاد ژنتیک و پزشکی دانشکده پزکشی هاروارد برای بررسی چگونگی ازدیاد تکثیر دی‌ان‌ای جهش‌یافته و افزایش خطر ابتلا به سرطان،

2- "هری نولر" رییس مرکز زیست‌شناسی مولکولی آر.ان‌.ای دانشگاه کالیفرنیا در سانتاکروز برای مرتبط کردن نقش مرکزی آر.ان‌.ای در ریبوزوم و منشا حیات،

3- "رولاند نوسه"، استاد زیست‌شناسی رشد دانشگاه استنفورد و محقق موسسه پزشکی هاروارد هیوز برای کار در زمینه بررسی مسیر ژن Wnt و تاثیر آن بر سرطان،

4- "یوشینوری اوسومی"،‌ استاد افتخاری موسسه تحقیقات مبتکرانه در موسسه فناوری توکیو برای بررسی فرآیند اتوفاژی یا خودخواری سلولی

5- "هدا یحیی الزغبی"، استاد دپارتمان‌های پزشکی کودکان، ژنتیکی مولکولی و انسانی، نورولوژی و علوم اعصاب دانشکده پزشکی بایلور برای کشف پایه‌های بیولوژیکی آتاکسی مخچه‌ای- نخاعی و سندروم رت

دکتر اوسومی، همچنین امسال موفق به دریافت جایزه نوبل پزشکی برای نمایش اهمیت نقش دیگرخواری سلول‌ها شده بود.

 

سه نفر نیز توانستند جوایز سه میلیون دلاری را در بخش فیزیک پایه "جایزه دستاورد" دریافت کنند که دستاوردهای آن‌ها در نظریه ریسمان، نظریه میدان کوانتومی و گرانش کوانتومی به رسمیت شناخته شده بود. اسامی آن‌ها به شرح زیر است:

"جوزف پولچینسکی"، استاد دپارتمان فیزیک و عضو موسسه فیزیک نظری کاولی دانشگاه کالیفرنیا در سانتا باربارا، "اندرو ایترومینگر"، رییس مرکز قوانین بنیادی طبیعت در دانشگاه هاروارد و "کامران وفا"، استاد دپارتمان فیزیک دانشگاه هاروارد.

همچنین سه دانشمند دیگر به نام‌های "رولاند دِرِوِر" . "کیپ ترون" از موسسه فناوری کالیفرنیا به همراه "رایتر والیس" از موسسه فناوری ماساچوست توانستند جایزه یک میلیون دلاری ویژه Breakthrough بخش فیزیک پایه را برای تحقیق مشارکتی در زمینه امواج گرانشی و تاثیر آن در فیزیک و نجوم دریافت کنند. دو میلیون دلار دیگر بین 1012 عضو این گروه تحقیقاتی تقسیم شد.

جایزه سه میلیون دلاری بخش ریاضیات نیز به "جین بورگین"، استاد دپارتمان ریاضی موسسه تحقیقات پیشرفته در پرینستون برای مشارکت در هندسه با ابعاد بالا، نظریه اعداد و چندین مطالعات نظریه‌ای دیگر اهدا شد.

در بخش چالش دانش‌آموزان دبیرستانی نیز "دینا سی" 13 ساله سنگاپوری برای فیلم علمی "ویروس‌ها و رقابت بشر برای مقاومت در برابر آنها" و "آنتونلا ماسینی" 13 ساله از پرو برای فیلم "درهم تنیدگی کوانتومی" هر کدام جداگانه موفق به دریافت جایزه‌ای به مبلغ 250 هزار دلار به علاوه جایزه‌ای اضافه برای معلمان و مدارسشان شدند. در این بخش، شرکت‌کنندگان باید یک فیلم علمی ابتکاری ارائه کنند که یک ایده یا اصل مهم علمی یا ریاضیاتی را به تصویر بکشد.

در بخش افق‌های جدید نیز 10 محقق تازه‌کار در حوزه‌های فیزیک و ریاضی توانستند جوایزی به ارزش کلی 600 هزار دلار دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، "جایزه دستاورد" از زمان آغاز در سال 2012 تاکنون بطور کلی حدود 200 میلیون دلار جایزه داده که سازمان‌هایی مانند گوگل، فیس‌بوک، 23andme و DST Global آن را تامین می‌کنند.

این جایزه توسط سرگئی برین، آن ووجکیکی، یوی و جولیا میلنر، مارک زاکربرگ و پیرسیلا چان بنیان گذاشته شده و با تجلیل از علم دانشمندان، به ایجاد هیجان در مورد پیگیری علم به عنوان یک حرفه می‌پردازد.

5454


8456755
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» فرآیند برگزاری نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از امروز صبح آغاز می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از تمدید مهلت انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ تا شنبه هشتم اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب در نوبت اول آزمون سراسری شرکت می‌کنند و میزان تاثیر سوابق تحصیلی در آزمون امسال ۵۰ درصد است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه پژوهشی کیفیت و ایمنی مواد غذایی پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاددانشگاهی گفت: رژیم غذایی بدون گلوتن برای افراد دارای بیماری سلیاک توصیه می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر کل بیمه‌گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: پوشش بیمه‌ای بیمه شدگان روستایی و پنج دهک درآمدی به صورت سیستمی به مدت یک سال تمدید می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است