علمی فناوری 11:58 - 28 دی 1398
پژوهشگران آمریکایی، فناوری مکش جدیدی طراحی کرده‌اند که به ربات‌ها امکان می‌دهد از دیوار بالا بروند.

ابداع فناوری جدیدی برای تبدیل ربات‌ها به "مرد عنکبوتی"

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهشگران "موسسه فیزیک آمریکا"(AIP)، نوعی واحد مکش ابداع کرده‌اند که می‌توان از آن روی سطوح ناملایم نیز استفاده کرد. این فناوری را می‌توان روی سطوح ناملایم بدون توجه به نوع بافت آنها به کار گرفت و یا از آن در ابداع ربات‌هایی که قابلیت بالا رفتن از دیوار را دارند و بازوهای رباتیک با قابلیت برداشتن اجسام به کار گرفت. این فناوری جدید می‌تواند با کمک قدرت مکش، امکان بالا رفتن از دیوار را برای ربات‌ها فراهم کند.

روش‌های سنتی و ابزار پیشین مکش به خاطر مشکل نشتی، معمولا نمی‌توانند کار خود را روی سطوح ناملایم به خوبی انجام دهند و همین به نقص در کار آنها منجر می‌شود.

"ژین لی"(Xin Li) و "کیج شی"(Kaige Shi)، پژوهشگران موسسه فیزیک آمریکا، روش متفاوتی را برای ابداع واحدهای مکش پیش گرفته‌اند. روش آنها می‌تواند با برقراری چرخش سریع آب میان سطح و جام مکش، بسیاری از محدودیت‌های واحدهای کنونی مکش را برطرف کند.

لی در این باره گفت: طراحی ما، کاربردهای بسیاری دارد اما عقیده ما این است که استفاده از آن در یک ربات که قابلیت بالا رفتن از دیوار را دارد، کارآمدترین آنها خواهد بود. این ربات در مقایسه با ربات‌های دیگر که از دیوار بالا می‌روند، می‌تواند به بهبودی قابل توجهی در عملکرد خود برسد.

نیروی گریز از مرکز آب در حال گردش، تفاوت فشار را از بین می‌برد و از نشت آب پیشگیری می‌کند. پژوهشگران، فناوری خود را با سه اندازه مکش و کاربرد متفاوت آزمایش کردند. یک بار روی یک بازوی رباتیک و برای برداشتن و به کار بردن اجسام، یک بار روی رباتی با قابلیت بالا رفتن از دیوار و بار دیگر روی یک ابزار شبیه به "مرد عنکبوتی" که قابلیت بالا رفتن از دیوار را داشت.

لی افزود: گام بعدی ما در این پژوهش، تلاش برای کاهش مصرف آب است. اگر این واحد مکش بتواند میزان مصرف آب را کاهش دهد، برای مدتی طولانی کاربرد خواهد داشت و آب کمی هم مصرف خواهد کرد. رباتی که از دیوار بالا می‌رود، با کمک این واحد مکش می‌تواند به جای متصل شدن به مخزن آب، آب مورد نیاز خود را حمل کند.

انتهای پیام


10349804
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش آموزش کشور از انتشار کارت ورود به جلسه نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ از دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ثبت‌نام متقاضیان و پشت کنکوری‌ها جهت شرکت در امتحانات خردادماه به منظور ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره از امروز آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ایلان ماسک در پستی بیان کرد که ممنوعیت احتمالی تیک‌تاک برخلاف آزادی بیان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان از واریز ۳۱ هزار و ۳۹۱ میلیارد ریال به حساب فرهنگیان بازنشسته عضو صندوق در سال ۱۴۰۲ خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: ایجاد گفتمان اول آموزش و پرورش در هر مسئله‌ای یعنی پایه‌گذاری گفتمان آینده‌سازی در کشور است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از عملیاتی شدن واکسیناسیون پنوموکوک و روتاویروس در استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور تا ۱۰ روز آینده خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره نحوه فعالیت مراکز سراج توضیح داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نائب رئیس انجمن داروسازان تهران گفت: فروش اینترنتی دارو در دنیا انجام می‌شود اما برای اجرای این طرح باید مطالعات دقیقی داشته باشیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر «داود یونسیان» را به عنوان سرپرست دانشگاه علم و صنعت ایران منصوب کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تغییرات غیرمعمول در دست‌های شما می‌تواند نشانه بیماری شایع، اما کشنده باشد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است