علمی فناوری 20:44 - 03 اسفند 1395
مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران گفت: یکشنبه هشتم اسفندماه سال 95 (دو هفته پس از وقوع ماه گرفتگی نیم سایه) خورشید گرفتگی حلقوی رخ می دهد که در ایران قابل رویت نیست.

فرصت رصد آخرین خورشیدگرفتگی سال 95 را از دست ندهید

به گزارش ایرنا،خورشید گرفتگی از نظر انواع به چهار گروه جزئی ، کلی ، حلقوی و کلی حلقوی تقسیم می شود که با توجه به فاصله ماه به زمین انواع این گرفت ها ایجاد و قابل مشاهده می گردد.

در خورشید گرفتگی حلقوی ماه در بیشترین فاصله نسبت به زمین قرار می گیرد و در هنگام گرفت دایره ماه نمی تواند دایره خورشید را بپوشاند و به صورت یک دایره سیاه رنگ مانع رسیدن نور خورشید به زمین می شود و حلقه ای از آتش که در حقیقت همان نور خورشید است از اطراف این دیسک سیاه رنگ به دید ناظر زمینی می رسد؛ به همین دلیل است که به این گرفت کسوف حلقوی گفته می شود.

مهندس 'مسعود عتیقی'  افزود: روز یکشنبه 8 اسفند ساعت 15:40 دقیقه به وقت ایران، گرفت آغاز و خورشید گرفتگی به صورت جزئی ادامه می یابد. ساعت 16:45 دقیقه گرفت کامل خورشید به شکل حلقوی شروع و در ساعت 18:28 دقیقه به وقت ایران خورگرفت حلقوی به میانه (حداکثر گرفت) می رسد.

وی افزود: ساعت 20:1 دقیقه گرفت حلقوی تمام و در ساعت 21:15 دقیقه گرفت جزئی مرحله دوم نیز پایان می یابد و کل گرفت خورشید به پایان می رسد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران در خصوص مسیر این گرفت نیز گفت: این خورشید گرفتگی از اقیانوس منجمد جنوبی آغاز و در اقیانوس هند پایان می پذیرد.

عتیقی ادامه داد: با توجه به سایه کوچک ماه بر روی زمین طبیعی است که نقاط بسیار محدودی از زمین شاهد این گرفت خورشید باشند و تنها اهالی آمریکای جنوبی، غرب و جنوب آفریقا می توانند این خورشید گرفتگی را مشاهده کنند.

وی با اشاره به اینکه هیچ یک از مراحل این گرفت در ایران قابل رویت نخواهد بود، گفت: این گرفت از ساروس (دوره) 140 بوده و بیست و نهمین گرفت از 71 گرفت خورشید در این ساروس است.

رصد پدیده زیبای خورشید گرفتگی حتما باید زیر نظر کارشناسان مجرب و با استفاده از عینک های استاندارد مشاهده خورشید و تجهیزاتی که فیلتر مخصوص بر روی آنها قرار گرفته است، صورت پذیرد.

یکی دیگر از روش های مشاهده غیر مستقیم این پدیده استفاده از اتاق تاریک یا تاباندن تصویر خروجی از تلسکوپ بر روی صفحات سفید است.

5454


8840513
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی: علت مرگ پزشک جوان هنوز از سوی پزشکی قانونی تعیین نشده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: از آغاز طرح سلامت نوروزی تاکنون ۴۰ هزار و ۶۵۵ عمل جراحی اورژانسی در کشور انجام شده است.  
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سازمان فناوری اطلاعات اعلام کرد که در سال گذشته بیش از ۴۰ هزار تغییر کاربری غیرمجاز توسط سامانه پنجره واحد زمین، شناسایی شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس اداره پایش زنجیره مصرف دارو، از توزیع ۲۰ میلیون عدد وارفارین وارداتی طی ۴ ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش جدیدترین آمار ثبت نام نوبت دوم آزمون سراسری ۱۴۰۳ را اعلام کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف روزانه سرکه به افراد دارای اضافه وزن کمک می‌کند تا هشت کیلوگرم وزن کم کنند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شیائومی در اولین حضور خود در بازار پرطرفدار خودرو‌های برقی چین، رشد خود را تقویت می‌کند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رژیم گرفتن به امری رایج تبدیل شده؛ اما اغلب افرادی که وارد پروسه رژیم می‌شوند، شکست می‌خورند و دلایل متعددی سبب شکست افرادی می‌شود که وارد پروسه رژیم گرفتن شده‌اند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون درمان وزارت بهداشت گفت: برای بیماران صعب العلاج ۵۷ بسته خدمتی جهت پوشش بیمه ای تدوین شده است.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است