اقتصادی 00:16 - 15 مهر 1394
اختصاصی فارس/
صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین گزارش با اشاره به کاهش رشد اقتصادی و تولید ناخالص داخلی ایران اعلام کرد: سهم ایران از اقتصاد جهان کاهش می‌یابد و به 1.22 درصد می‌رسد.

جدیدترین گزارش صندوق بین‌المللی پول از 15 شاخص‌ اقتصاد ایران/کاهش سهم ایران از اقتصاد جهان

به گزارش خبرنگار اقتصاد بین‌الملل خبرگزاری فارس، صندوق بین‌المللی پول در جدیدترین برآورد خود از شاخص‌های کلان اقتصادی ایران در سال 2015 ،اعلام کرد، تولید ناخالص داخلی ایران در این سال به 396 میلیارد و 915 میلیون دلار کاهش یابد. این رقم برای سال 2014 بالغ بر 416 میلیارد دلار برآورد شده است.

البته بر اساس این گزارش، این رقم در سال 2016 بار دیگر به بیش از 416 میلیارد دلار بازخواهد گشت.

* کاهش رشد اقتصادی از 4.3 درصد به 0.8 درصد

بر اساس این گزارش، رشد اقتصادی ایران در سال 2015 به 0.8 (0.827) درصد کاهش خواهد یافت. این رقم در سال گذشته به 4.343 درصد افزایش یافته بود البته این نهاد بین‌المللی پیش‌بینی کرده است که رشد اقتصادی ایران در سال 2016 به رقم 4.3 (4.360) درصد افزایش یابد.

* کاهش سهم ایران از اقتصاد جهان

برآوردهای صندوق بین‌المللی پول نشان می‌دهد، تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص برابری قدرت خرید در سال میلادی گذشته بالغ بر 1357 میلیارد دلار بوده که پیش‌بینی می‌شود این رقم در سال جاری 24 میلیارد دلار افزایش یابد و به حدود  1382 میلیارد دلار برسد.

همچنین سرانه تولید ناخالص داخلی ایران بر اساس شاخص برابری قدرت خرید نیز که در سال 2014 بالغ بر 17هزار و 442 دلار بوده در سال جاری به حدود 17هزار و 571 دلار افزایش خواهد یافت.

به این ترتیب، سهم ایران از اقتصاد جهانی در سال 2015 اندکی کاهش ‌می‌یابد و از 1.24 درصد در سال گذشته به 1.22 درصد در سال جاری میلادی خواهد رسید.

* کاهش سرمایه‌گذاری و پس‌اندازهای ملی

این نهاد بین‌المللی همچنین پیش‌بینی کرده است کل سرمایه‌گذاری انجام شده در اقتصاد ایران طی امسال کاهش یابد و به معادل 30.7 درصد تولید ناخالص داخلی برسد در حالی که این رقم طی سال گذشته 31 درصد بوده است.

کل پس‌اندازهای ملی نیز نسبت به تولید ناخالص داخلی کاهش خواهد یافت و از 34.83 درصد جی دی پی در سال گذشته به 31.19 درصد در سال جاری می‌رسد.

* بهبود نرخ تورم

نرخ تورم که در سال 2014 نسبت به سال 2013 بهبود یافت و به 15.54 درصد رسید، در سال 2015 کاهش می‌یابد و به 15.092 درصد خواهد رسید. صندوق بین‌المللی پول در گزارش 5 ماه گذشته خود نرخ تورم ایران برای امسال را 16.5 درصد پیش‌بینی کرده بود که در این گزارش آن را اصلاح کرده است.

* رشد واردات

بر اساس جدیدترین گزارش صندوق بین‌المللی پول، واردات ایران که در سال گذشته رشد 13.3 درصدی را تجربه کرده است اما در سال جاری میلادی تنها رشد 2.60 درصدی خواهد داشت.

این نهاد بین‌المللی در گزارش پیشین خود رشد 0.47 درصد را برای واردات در سال جاری میلادی پیش‌بینی کرده بود و از رشد منفی سال آینده خبر داده بود اما در این گزارش برآورد امسال افزایش یافته و پیش‌بینی برای سال با افزایش بسیار به 12 درصد رسیده است که این آمار نشان از تمایل برای افزایش واردات دارد.

* افزایش میزان صادرات

صندوق بین‌المللی پول با کاهش برآورد خود از رشد صادرات ایران در سال 2014 آن را 14.86 درصد اعلام کرده است درحالی‌که این رقم در گزارش پیشین 16.78 درصد برآورد شده بود.

همچنین بر اساس برآوردهای این گزارش، صادرات ایران در سال 2015 رشدی  15.78 درصدی خواهد داشت که به نسبت پیش‌بینی قبلی این نهاد بین‌المللی بسیار افزایش یافته است. این رقم برای سال 2016 نیز 22.2 درصد پیش‌بینی شده است.

* بدتر شدن وضعیت بیکاری

گزارش صندوق بین‌المللی پول از بدتر شدن وضعیت بیکاری در ایران طی امسال نسبت به سال قبل خبر می‌دهد و برآورد کرده است که نرخ بیکاری در سال 2015 به 11.66 درصد برسد در حالی که این رقم برای سال قبل 10.60 درصد اعلام شده است. همچنین بر اساس این گزارش، نرخ بیکاری در سال 2016 معادل 12.2 درصد پیش‌بینی شده است.

* کاهش درآمدها و هزینه‌های دولت

این نهاد بین‌المللی کل درآمد دولت برای سال جاری را معادل 13.88 درصد تولید ناخالص داخلی و کل هزینه‌های دولت را معادل 16.77 درصد تولید ناخالص داخلی در این سال برآورد کرده است. درآمد دولت در سال گذشته معادل 14.5 درصد تولید ناخالص داخلی و هزینه‌های آن معادل 15.6 درصد برآورد شده است.

بر اساس این گزارش، بدهی ناخالص دولت ایران در سال جاری به بیش از 197هزار میلیارد تومان افزایش یابد. این رقم برای سال قبل بالغ بر 173 هزار میلیارد تومان گزارش شده است.

تراز حساب های جاری ایران نیز که در سال گذشته بالغ بر 15.9 میلیارد دلار بوده است در سال جاری به 1.6 میلیارد دلار کاهش می‌یابد.


7170341
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار اقتصادی

اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای تامین کنندگان دام از توزیع روزانه ۲۵۰ تا ۳۰۰ تن گوشت گرم وارداتی در تهران و البرز خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ گفت: ضعف در عرضه و پخش مویرگی منجر به فروش قارچ بالاتر از کیلویی ۱۰۰ هزارتومان در برخی مغازه‌ها شده که این امر کاملا گرانفروشی است.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» رئیس بنیاد ملی گندم کاران گفت: با توجه به شرایط مساعد بارش و پیش بینی ۱۲ میلیون تن خرید تضمینی گندم انتظار می رود که هرچه سریع تر جایزه تحویل اعلام شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» وزیر جهاد گفت: ایران در راستای دستیابی به حفاظت، احیا و توسعه پایدار سرزمین، اقدامات بنیادین مختلفی در زمینه مدیریت پایدار مراتع، حفظ و صیانت از جنگل‌ها و به طور ویژه طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت را در دستور کار خود دارد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: انسداد محور‌های شریانی و غیر شریانی بر اثر سیل در شهر‌های جنوبی کشور به ۱۰ محور رسید.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» بانک مرکزی از صدور نخستین برات الکترونیکی توسط شبکه بانکی خبر داد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به شتاب‌گیری روند جمع‌آوری گاز‌های همراه و مشعل در سال ۱۴۰۳، گفت: تا پایان امسال مشعل‌های گازی واحد‌های پتروشیمی جمع‌آوری می‌شوند
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز مبادله گفت: بیست و یکمین حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، قرار است هفته آینده یکشنبه ۹ اردیبهشت ماه برگزار شود.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» متوسط قیمت کالا‌های خوراکی منتخب در مناطق شهری کشور– فروردین ۱۴۰۳ از سوی مرکز آمار ایران منتشر شد.
اقتصادی
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل شرکت توانیر گفت: براساس قولی که داده شده بود ۵۰۰۰ میلیارد ریال اول اردیبهشت به بورس انرژی تزریق شده بود و اکنون در هفته‌ی دوم اردیبهشت نیز ۵۰۰۰ میلیارد ریال دوم نیز تزریق شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است