علمی فناوری 21:01 - 06 مرداد 1394
بشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛
ایسکمی قلبی زمانی بروز می کند که به خود قلب که وظیفه پمپاژ خون را بر عهده دارد خون کافی نرسد و به دنبال آن قسمت‌هایی از عضلات قلب به دلیل کم خونی تخریب گردد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان،‌ایسکمی نوعی بیماری حاد قلبی است. در واقع ایسکمی قلبی زمانی بروز می‌یابد که عروق کرونری توانایی خود را جهت تامین اکسیژن مورد نیاز قلب از دست می‌دهند. 


بیماری های ایسکیک قلب به بیماری‌هایی اطلاق می‌شود که ناشی از کاهش خون رسانی به عضله میوکارد قلب و ایسکمی آن است. 


ابتلا به این بیماری ها عمدتا در اثر انسداد گرفتگی عروق کرونری مثلا در اثر آترواسکلروزیس می‌باشند. 


از انواع بیماری‌های ایسکمیک قلبی می‌توان به آنژین صدری- آنژین پرینزمتال و مهمتر از همه سکته قلبی اشاره کرد. 


ایسکمی در هر اندامی احتمال بروز دارد 
دکتر حمید فوق تخصص و جراح قلب هم در رابطه با بیماری ایسکمیک قلبی می‌گوید: زمانی که میزان جریان خون به مقدار کافی به یک منطقه نرسد ایسکمی اتفاق می‌افتد. 


وی افزود: بیماری ایسکمیک فقط مختص به قلب نیست بلکه در مغز و روده و یا هر جایی که در آن میزان ضربان کاهش یابد ممکن است اتفاق بیفتد. ایسکمی قلب زمانی اتفاق می‌افتد که یکی از شریان‌های کرونری دچار گرفتگی شود و در صورتی که این گرفتگی شدید باشد به علت کاهش میزان خون رسانی منجر به تخریب عضلات قلب شود. 


زخم شدن لایه داخلی باعث انسداد جریان خون می‌شود
این فوق تخصص قلب با اشاره به علتی که باعث می‌شود جریان و همچنین عبور خون به داخل عروق کرونری به راحتی انجام گیرد تصریح کرد: نوعی شریان سالم و سه لایه‌ای وجود دارد که شامل لایه داخلی- لایه میانی و لایه‌ی خارجی است و عاملی که باعث این حرکت راحت خون می‌شود لایه داخلی به نام لایه‌ی اینتما (Intima) است. 


وی در ادامه گفت: عواملی هم وجود دارند که باعث آسیب رسانی به اینتیما و ایجاد زخم و آسیب بر آن می‌شوند که از جمله آن می‌توان به ایجاد پلاک و یا تجمع چربی اشاره کرد که خود این عوامل باعث انسداد در جریان خون می‌شوند و با فرو رفتن در لایه داخلی منجر به تحریک سیستم انعقادی و لخته شدن شده و در نهایت باعث بسته شدن رگ، ایجاد اختلال در خون‌رسانی و ایسکمی و بروز سکته قلبی می‌شوند. 


بالا بودن خطر گرفتگی عروق کرونری در جوانان 
بیگدلیان با بیان اینکه میزان و درصد مبتلایان در خانم‌ها و زنان به یک اندازه است اذعان کرد: در افراد جوان خطر گرفتگی عروق کرونری و عوارض وخیم و شدید آن نسبت به افراد مسن به میزان قابل توجهی بالاتر است. چرا که با بالا رفتن سن در طی سال‌ها عروق جانبی تشکیل می‌شود که نوعی میان بر برای خون‌رسانی به قلب نامیده می‌شود و این عروق جانبی که فقط در مسن‌ترها پدید می‌آید، خطر ناگهانی تخریب عضلات قلب را کاهش خواهد داد و احتمال بروز سکته قلبی در آن‌ها در مقایسه با جوان‌تر ها با رشد نزولی مواجه خواهد کرد. 


جلوگیری از ایسکمی قلب با تغییر روش زندگی 
این فوق تخصص و جراح قلب با اشاره به اینکه حدود 80 تا 90 درصد به خاطر بیماری ایسکمی قلبی و احساس درد قفسه سینه همراه با سوزش به پزشک مراجعه می‌کنند گفت: میانگین سنی مبتلایان در ایران نسبت به سایر کشورها کمتر است به طوری که در کشور از سن 40 تا 60 سالگی این بیماری بروز می‌یابد این درحالی است که در کشورهای دیگر پس از سن 65 سالگی احتمال ابتلا به این بیماری مزمن جود دارد. 


وی در پایان برای پیشگیری و جلوگیری از بروز این بیماری خاطر نشان کرد: کنترل میزان قند خون، فشار خون ، تغییر سبک غذایی ، افزایش فعالیت‌های بدنی با ورزش می‌توان از بروز ایسکمی قلب در سنین جوانی جلوگیری به عمل آورد همچنین با انجام تست ورزش و اکو قلب از وجود یا عدم وجود این بیماری مطلع گردید. 




گزارش از فرزانه فدوی




انتهای پیام/ 

6826325
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» زاکربرگ از توسعه دستگاه پوشیدنی مانند تراشه مغزی نورالینک توسط متا خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدل استاندارد کیهان‌شناسی می‌گوید قدرت انرژی تاریک باید ثابت باشد؛ اما یافته‌های غیرقطعی نشان می‌دهند که این نیرو ممکن است ضعیف شده باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» کارشناس اداره کل آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مشاور رئیس و مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور از آغاز انتخاب رشته آزمون ورودی دوره دکتری «Ph.D» نیمه‌متمرکز سال ۱۴۰۳ از روز شنبه اول اردیبهشت ماه خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی گفت: تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد تهدیدات صهیونیست‌ها و اتفاقات امروز نتایج جالبی در پی داشته است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» ناسا به‌ تازگی به مأموریت پهپاد «سنجاقک» برای حضور در بزرگ‌ترین قمر سیاره زحل چراغ سبز نشان داده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دستیار هوش مصنوعی متا (Meta AI) که سپتامبر سال گذشته معرفی شده بود، حالا به‌طور رسمی به تمام پلتفرم‌های این شرکت اضافه شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: امتحانات نهایی باعث ایجاد عدالت آموزشی می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس انجمن فیزیوتراپی کشور گفت: در سطح کشور ۴۰۰ فارغ التحصیل دکترای تخصصی فیزیوتراپی داریم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر عامل یک شرکت دانش بنیان گفت: کود‌های بیولوژیک را می‌توان به صورت مستقیم و یا مخلوط با بقایای گیاه مزرعه مصرف کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است