علمی فناوری 13:26 - 30 مرداد 1398
با تلاش پژوهشگران آمریکایی صورت گرفت
پژوهشگران آمریکایی در بررسی‌های خود دریافتند که منبعی غنی از متان در اعماق دریاها وجود دارد.

کشف منبع بزرگی از متان در اعماق دریا

به گزارش ایسنا و به نقل از فیز، پژوهش جدید "موسسه اقیانوس‌شناسی وودز هول" (WHOI) آمریکا، شواهدی را در مورد شکل‌گیری متان ناشی از واکنش‌های شیمیایی روی زمین و شباهت منبع گاز متان زمین با منابع روی سیارات دیگر و ماه نشان می‌دهد.

متان هم در سطح زمین و هم در اعماق دریا، نقش مهمی در تکامل ارگانیسم‌های ابتدایی بر عهده داشته است و در هر قسمت دیگری از منظومه شمسی، از قمر "اروپا" (Europa) در مشتری گرفته تا قمر" انسلادوس" (Enceladus) اورانوس، فرآیندی مشابه زمین را پشت سر گذاشته تا منبعی از انرژی را شکل دهد.

 پژوهشگران پیش از این در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیده بودند که متان، از منافذ اعماق دریا منتشر می‌شود اما از آنجا که مقدار این گاز در جو بسیار زیاد است، منبع متان در اعماق دریا مانند یک راز باقی ماند.

"جفری سیوالد" (Jeffrey Seewald)، دانشمند موسسه وودز هول و از نویسندگان این پژوهش گفت: شناسایی منبع متان در اعماق دریا، مشکلی است که سال‌ها با آن دست و پنجه نرم کرده‌ایم.

از میان 160 صخره‌ای که در اقیانوس‌های سراسر جهان مورد بررسی قرار گرفتند، تقریبا همه آنها مقداری متان در بر داشتند. "فریدر کلین" (Frieder Klein)، از متخصصان موسسه وودز هول و سرپرست این پژوهش گفت: مواد ته‌نشین شده در اقیانوس، منبعی غنی از متان را شکل می‌دهند و ما از یافتن این مقدار متان در پوسته اقیانوس، شگفت‌زده هستیم.

دانشمندان، صخره‌ها را با استفاده از آزمایش "طیف‌سنجی رامان" (Raman spectroscopy) بررسی کردند تا بتوانند مایعات و مواد معدنی موجود در یک صخره را شناسایی کنند. آنها دریافتند که تقریبا همه نمونه‌های این آزمایش، مواد معدنی و گازهایی که هنگام حرکت آب در عمق اقیانوس شکل می‌گیرد، در بر دارند. پس از سرد شدن مواد معدنی، آب محبوس شده در آنها، تحت تاثیر یک واکنش شیمیایی قرار می‌گیرد و هیدورژن و متان را شکل می‌دهد.

سیوالد افزود: ما در این بررسی‌ها، به منبعی غنی از انرژی شیمیایی دست یافته‌ایم.

نتایج این پژوهش، در مجله "مقالات آکادمی ملی علوم آمریکا" (PNAS) به چاپ رسید.

انتهای پیام


10214524
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است