فرهنگی‌هنری 11:28 - 28 بهمن 1397
سودابه امینی با اعلام برنامه‌های نخستین مهرواره شعر «آفرینش» می‌گوید: بعد سال‌ها این اولین همایشی است که کانون پرورش فکری به این شکل برگزار می‌کند، ۲۰ سال است که این‌گونه همایش‌ها در کانون برگزار نشده و این اتفاق مبارکی است.

اعلام برنامه‌های مهرواره‌ شعر «آفرینش»

مدیرکل آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در گفت‌وگو با ایسنا درباره برنامه‌های نخستین مهرواره‌ شعر آفرینش، اظهار کرد: چهارشنبه، یکم اسفندماه، روز کارگاه، پنج‌شنبه، دوم اسفندماه، روز شعرخوانی اعضای انجمن‌ها و روز جمعه، سوم اسفندماه، اختتامیه این برنامه است.

امینی در توضیحی درباره چگونگی شکل‌گیری انجمن‌های ادبی کانون نیز گفت: در دوران اخیر دوباره انجمن‌های ادبی در دو رشته شعر و داستان برای دختران و پسران در استان‌ها فعال‌سازی شدند و هر استان به فراخور شرایط بومی و منطقه‌ای در نقاط مختلف استان، انجمن‌ها را تشکیل دادند. در استان‌های وسیع به‌خصوص در نقاط مختلف آن‌ها، انجمن‌های متفاوت و متنوعی وجود دارند که خاص بچه‌های همان منطقه در آن استان است ولی در استان‌های کوچک‌تر ممکن است که یک انجمن کوچک داشته باشند که در مرکز استان واقع شده باشد.

او با بیان این‌که هدف برگزاری انجمن‌ها ایجاد محیط امن برای کودکان و نوجوانان و بالا بردن سن کانون پرورشی فکری از نظر مخاطبان است، گفت: متناسب با شرایطی که جوانان می‌خواهند، ما برای‌شان جلسه برگزار می‌کنیم و بچه‌ها می‌توانند تا سن ۲۱ یا ۲۲ سال هم در انجمن‌ها حضور پیدا کنند و آثارشان را در معرض نقد و بررسی توسط استادان بنام کشور بگذارند. هدف ما این بوده است که شاعران و نویسندگانی که در کانون حضور پیدا نمی‌کنند در جلسات انجمن‌ها حاضر شوند و مباحث تخصصی را مطرح کنند، ولی بر محور ادبیات خلاقی که خوانده می‌شود، جلسه اداره شود.

مدیرکل آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان افزود: در واقع اصل ماجرا این است که ما خودمان چهره‌هایی را در حوزه شعر و داستان به جامعه ادبی معرفی کنیم و آینده ادبیات خلاق کشور را با حضور اعضای انجمن‌ها پررونق‌تر از گذشته رقم بزنیم.

سودابه امینی با اشاره به این‌که انجمن‌ها در رشته‌های شعر و داستان فعال هستند، اظهار کرد: این کار در سطح کشور هم به طور جدی پیگیری شده‌ است و به همین ترتیب استان‌ها انجمن‌های ادبی‌شان را افتتاح کردند. در ایام دیگر هم استان‌ها مهرواره‌های استانی خود را برگزار می‌کنند و عنوان آن برنامه و کتابی که از آن برنامه به چاپ می‌رسد که حاوی آثار برگزیده انجمن‌های ادبی است، «آهنگ بهاران» است. علت این نام‌گذاری هم این است که ما در پایان هر سال، گامی به سمت بهار برمی‌داریم که با شکوفا کردن استعداد نوجوانان و جوانان در حوزه ادبیات همراه است. ولی این نخستین مهرواره کشوری انجمن‌های ادبی آفرینش‌های ادبی است که حاوی شعرهای برگزیده بچه‌ها و در واقع اعضای انجمن‌ها است. نخستین مهرواره را ما به شعر اختصاص دادیم تا داستان را هم در سال ۹۸ برگزار کنیم و بچه‌های داستان‌نویس را هم وارد عرصه کنیم تا آن‌ها هم مورد تقدیر قرار گیرند.

او با بیان این‌که از برنامه‌های این نشست دیدار با شاعران مطرح کشور است، گفت: شاعران در برنامه حضور پیدا می‌کنند و در کنار اعضای انجمن‌های ما هستند و آثار آن‌ها را می‌خوانند که من فکر می‌کنم این یک اتفاق بزرگ است برای نوجوانانی که از اقصا نقاط کشور به تهران می‌آیند و دیداری با شاعران دارند. این دیدار می‌تواند برای آن‌ها انگیزه‌بخش باشد تا مسیر شعر را در زندگی‌شان به طور جدی و به‌عنوان یک هدف تعریف کنند. هدف ما این است که بچه‌ها ادب نقد کردن و نقد شدن را فرابگیرند. البته که در طول این مدتی که انجمن‌ها تشکیل شده است و تداوم پیدا کرده، منتقدان خوبی هم تربیت کرده‌ایم. علاوه بر این‌که خلاقیت آن‌ها را در زمینه شعر و داستان پرورش داده‌ایم، منتقدان خوبی هم در جمع بچه‌ها داریم که در آینده کشور می‌توانند تاثیر خیلی خوبی بر ادبیات بگذارند.

به گفته امینی، در کارگاه‌های این دوره از مهرواره، آثار خود بچه‌ها مورد بررسی قرار می‌گیرد و همچنین مباحث نظری در حوزه شعر کلاسیک، نیمایی، سپید، آزاد و ترانه‌های فاخر و معیارهای انتخاب ترانه‌های فاخر در این کارگاه‌ها مورد بحث و گفت‌وگو قرار می‌گیرد.

او همچنین بیان کرد: یکی از کارگاه‌ها هم به بررسی آثار مربیانی که در آن‌ها شرکت می‌کنند اختصاص دارد و یک مسابقه برای شرکت‌کنندگان نوجوان‌مان داریم که بر اساس انیمیشن‌های انگیزه‌بخش برای نوشتن است و به عنوان یک منبع الهام از این انیمیشن‌ها استفاده می‌کنیم. مسابقه‌ای هم برای مربیان داریم که هر کدام از این مربیان شرکت‌کننده می‌توانند مستندنگاری کنند و احساس خودشان را نسبت به این همایش بنویسند و آن‌ها را هم مورد تقدیر قرار می‌دهیم.

او در پایان نیز به برنامه‌هایی که قرار است با محوریت ارتباط اعضای انجمن‌ها با شاعران و نویسندگان مطرح و نقد غیرحضوری آثار برگزار شود اشاره کرد.

انتهای پیام


10056817
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار فرهنگی‌هنری

فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» شاعر و داور مسابقه سرزمین شعر گفت: سرزمین شعر برنامه‌ای است که در ادامه جشنواره بین‌المللی شعر فجر تعریف شده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» دبیر چهاردهمین جشنواره ملی تئاتر کودک و نوجوان و نمایش عروسکی رضوی، برنامه اجرای آثار این جشنواره را اعلام کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» پیامبر اکرم (ص) در حدیثی به حضرت علی (ع) فرمودند: یا اباالحسن! به درستی که خدای تعالی قبر تو و فرزندان تو را بقعه‌هایی از بقعه‌های بهشت قرار داده است.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نمایشگاه بنا‌های تاریخی ایران به مناسبت روز جهانی بنا‌های تاریخی در عمارت مسعودیه گشایش یافت.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس رسانه ملی گفت: سندتحول، میثاق‌نامه دوره مدیریتی جدید است و با قاطعیت دنبال خواهد شد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران»  تولید و رونق تاریخ شفاهی در دهه اخیر، اتفاق مبارکی است که باید آن را با فال نیک گرفت و از آن استقبال کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» یک منتقد سینما گفت: اکبر خواجوی با «پدرسالار» و اصغر یوسفی‌نژاد با «عروسک» ابدی شدند و همانطور که پدر سالار را زندگی کردیم، با عروسک هم زندگی می‌کنیم.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» در این گزارش نخست یادداشت کوتاهی از محمّدکاظم کاظمی، شاعر اهل افغانستان درباره هم‌وطن خویش، مهران پوپل آمده و در ادامه، چند شعر از پوپل، پدیده شعر افغانستان را مرور خواهیم کرد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» جلد هفتم مجموعه کتاب «طعم شیرین خدا» به قلم محسن عبّاسی ولدی به شکر عملی و رابطه قناعت و شکر خدا می‌پردازد.
فرهنگی‌هنری
«باشگاه خبرنگاران» نورالدین خانزاده در فضل جدید سریال «نون‌.خ» روایت متفاوتی از مجموعه مختارنامه را مطرح کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است