علمی فناوری 15:50 - 02 آذر 1396
با تلاش محققان پژوهشگاه ابن‌سینا؛
اولین گوساله نژاد "جرزی" حاصل از به کارگیری فناوری "تولید آزمایشگاهی جنین منجمد گاو با جنسیت دلخواه (ماده) در پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی متولد شد.

"گندم" اولین گوساله با فناوری جنین منجمد گاو متولد شد

به گزارش ایسنا، به دنبال خرید تعدادی گوساله ممتاز نژاد جرزی در زمستان سال گذشته، استحصال تخمک به روش Ovum pick up و تولید آزمایشگاهی جنین با استفاده از اسپرم‌های ماده‌زای ممتاز از نژاد مورد نظر در مزرعه تحقیقاتی پژوهشگاه ابن سینا  انجام شد.

در ادامه این تحقیقات پژوهشگاه ابن سینا توانست اولین گوساله نژاد "جرزی" حاصل از به کارگیری فناوری "تولید آزمایشگاهی جنین منجمد گاو با جنسیت دلخواه (ماده) و با استفاده از روش Ovum pick up" را تولید کند.

این گوساله با نام "گندم" در 22 آبان ماه جاری به همت محققان و پژوهشگران پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاددانشگاهی متولد شد.

پژوهشگاه ابن سینا با برخورداری از متخصصین مجربی که به عنوان، بنیانگذار تولید آزمایشگاهی جنین در حیوانات مزرعه‌ای از حدود 17 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است، در سال‌های اخیر فاز تجاری سازی پروژه را با هدف ارتقای شاخص‌های اصلاح نژادی در جمعیت گاوهای کشور با استفاده از آخرین دستاوردهای بیوتکنولوژیک تولید مثل دامی جهان آغاز کرده است.

فناوری تولید آزمایشگاهی جنین با جنسیت دلخواه از گاوهای ممتاز و تهیه بانک جنینی، به عنوان یک نیاز اساسی و نوین در متحول نمودن برنامه‌های اصلاح نژادی دام کشور، از طریق کوچک و یکدست کردن گله‌های برخوردار از دام‌های ممتاز به لحاظ ژنتیکی، مدیریت هدفمند جمعیت گله و افزایش سودآوری گله از طریق بهینه سازی بازده تولید، راهگشای مشکلات پیش روی دامداران جهت تولید اقتصادی و کم هزینه‌تر محصولات لبنی و گوشت محسوب می‌شود.

تسریع در حذف دام‌های کم بهره و جایگزینی آنها از طریق انتقال جنین‌های ژنومیک شده با جنسیت دلخواه به گاوهای گیرنده، و گسترش ژنوم برتر با استفاده از فناوری‌های یاد شده، جایگاه ارزشمند این فناوری بومی سازی شده را بیش از پیش نمایان می‌کند.

در حال حاضر فاز مقدماتی این پروژه با موفقیت سپری شده و محصول آن که شامل جنین منجمد با جنسیت دلخواه است، مجوزها و تأییدیه‌های لازم جهت ورود به بازار را کسب کرده است.

با توجه به برنامه زمان بندی شده و چشم انداز پیش‌رو، پژوهشگاه ابن سینا عنوان قطب علم و فناوری در زمینه بیوتکنولوژی تولید مثل دام کشور  را به دست آورده است.

در حال حاضر فاز توسعه پروژه جهت نگهداری تعداد بیشتری گاو ممتاز در حال اجرا است، تا در آینده نزدیک شاهد بهره برداری حداکثری از سرمایه گذاری های صورت گرفته در این زمینه باشیم.

انتهای پیام


9550599
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: به دلیل تنوع اقلیمی در ایران، شروع آلرژی بهاره در سراسر کشور در یک زمان نیست.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت: امسال بیشترین استخدام‌ها در آموزش و پرورش و وزارت بهداشت انجام خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است