علمی فناوری 16:57 - 02 فروردین 1397
انقلابی در تشخیص پزشکی؛
به‌واسطه‌ی سنسورهای بسیار کوچک قابل کاشتی که می‌توانند در زمان ایجاد مشکلات سلامتی، هشدار بدهند، پزشکی شخصی‌سازی‌شده، قدمی روبه‌جلو برای مصرف‌کنندگان است و حتی می‌تواند به تریاژ سربازان زخمی نیز کمک کند. این سنسور، چشم‌اندازی برای خانواده‌ای از دستگاه‌هاست که دانشمندان در حال گسترش آن‌ها هستند.

پزشکی شخصی‌سازی‌شده با سنسورهای دقیق قابل کاشت در بدن

به گزارش ایسنا به نقل از دویست‌وپنجاه‌وپنجمین نشست و نمایشگاه ملی انجمن شیمی آمریکا (ACS)، "ناتالی ای. ویسینیسکی"، از مجریان این پروژه می‌گوید: «دیگر سنسورهای قابل کاشتی که در بازار هستند، موانع قابل‌توجهی دارند. آن‌ها اغلب پاسخ جسم خارجی سیستم ایمنی را برمی‌انگیزند که باعث می‌شود سنسور با سلول‌های التهابی یا بافت اسکر پوشانده شود. این پوشش می‌تواند دستگاه را از مویرگ‌ها جدا کند و جلوی سنجش دقیق تغییرات شیمیایی را بگیرد. بنابراین سنسور پس از چند هفته یا چند ماه، از کار می‌افتد».

"ویسینیسکی" و همکارانش این مشکل را با فریب دادن بدن حل کرده‌اند. بنابراین، بدن دیگر نمی‌تواند سنسور را به‌عنوان شیء خارجی شناسایی کند.

این سنسورها کوچک‌تر از یک دانه‌ برنج هستند و با داربست‌های هیدروژلی ساخته شده‌اند که مانند لنز تماسی انعطاف‌پذیر است.

"ویسینیسکی" که خود در شرکت "پروفوسا" کار می‌کند، می‌گوید: «پژوهشگران ما همچنین مطمئن شدند که سنسورشان هیچ سطح صافی نداشته باشد، چون سطح صاف به سلول علامت می‌دهد که شیء مورد نظر، یک شیء طبیعی نیست. درنتیجه سلول‌ها و مویرگ‌ها بدون ایجاد پاسخ‌های نامطلوب ایمنی، به داخل ساختار متخلخل سنسور رشد می‌کنند». درواقع، "ویسینیسکی" اعلام می‌کند که اولین سنسور کاشته شده از این نوع در بدن داوطلبان انسانی، هنوز و پس از حدود چهار سال به‌خوبی کار می‌کند.

هیدروژل اختصاصی بر اساس پلی 2- هیدروکسیتیل متاکریلت ساخته شده است؛ پلیمری که برای ساخت لنزهای تماسی نرم استفاده می‌شود.

پژوهشگران داربست هیدوژلی را با مولکول‌هایی رنگی‌ که حتی به غلظت یک آنالیت در خون پاسخ می‌دهند، تزئین کردند. نوع مولکول‌های رنگی‌ که به هیدروژل متصل شدند، آنالیتی را که یک سنسور خاص می‌تواند شناسایی کند، مشخص می‌کنند، مانند اکسیژن، کربن دی‌اکسید، گلوکز یا لاکتات.

یک ردیاب کوچک که روی پوست نگه داشته شده یا مانند یک وصله به آن متصل می‌شود، نور نزدیک به مادون‌قرمز را به درون پوست می‌تاباند که سبب می‌شود مولکول‌های رنگی با توجه به غلظت آنالیت شفافیت کمتر یا بیشتری را نشان دهند.

باوجوداینکه این نور فلوئورسنت با چشم انسان دیده نمی‌شود، می‌توان آن را توسط ردیاب مشاهده کرد که سپس به صورت وایرلس اندازه‌گیری‌ها را به یک کامپیوتر یا تلفن همراه می‌فرستند تا تغییر در شفافیت را به‌عنوان نوسانات غلظت آنالیت در طول زمان، ثبت کند.

همه این‌ها کمک می‌کند تا اطلاعات موردنیاز از بدن بیمار، در لحظه، ثبت‌شده و گام بزرگی در جهت پزشکی شخصی‌سازی‌شده برداشته شود.

انتهای پیام


9722911
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۵۰ درصدی حق‌الزحمه کار دانشجویی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: آزمایشگاه‌ها خط مقدم در تشخیص بیماری‌ها هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش گفت: تقلب سازمان یافته در آزمون سراسری سال گذشته رخ نداده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گفت: نتایج آزمون استخدامی آموزگاری تا پایان فروردین توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» روانپزشک دانشگاه شهیدبهشتی گفت: اختلال وسواس برای فرد و اطرافیان بسیار آزاردهنده است و باید برای درمان صبور بود و با مراجعه به پزشک این شرایط را تسهیل کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» داده‌های Flyby منتشر شده توسط کاوشگر فضایی BepiColombo اروپایی نشان داد که گاز‌های فراوانی، از جمله کربن و اکسیژن، از جو زهره در حال حذف شدن هستند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل به تازگی اولین نسخه بتای عمومی اندروید ۱۵ را راه اندازی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تخصیص اعتبار به دانشجویان، با در نظر گرفتن دولتی یا غیردولتی بودن مراکز آموزشی، از مواردی است که درباره آن اختلاف نظر‌هایی وجود دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آزمون‌های سازمان سنجش آموزش کشور از برگزاری آزمون مرحله غیرمتمرکز بیست و نهمین دوره المپیاد علمی دانشجویی کشور در ۳۱ فروردین خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس هیات مدیره کانون هموفیلی ایران بر اهمیت برنامه پروفیلاکسی و ضرورت تامین مستمر دارو‌های بیماران هموفیلی تاکید کرد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است