علمی فناوری 20:01 - 10 شهریور 1393
الگوی تابش ستارگان مانند رشته‌ی دی ان ای در موجودات است که همه اعضای یک خانواده، ژن‌های مشترکی را به اشتراک می‌گذارند.

به گزارش خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران؛ ترکیبات گازی شبیه به هم ستارگان، نشان دهنده‌ی این حقیقت است که همه‌ی آنها در ابتدا از یک ابر گازی متولد شده‌اند. ستارگان اغلب از هیدرو‍ژن و هلیوم تشکیل شده‌اند و مقدار کمی از سایر عناصر نظیر کربن، اکسیژن، آهن و چند عنصر دیگر هستند. 



محققان با اندازه گیری دقیق طیف نور ستارگان، میزان وجود عناصر مختلف را در آنها بررسی کرده اند. آنها می دانند که بیش از یک قرن است که هر دو ستاره‌ی مشابه در گرانش در یک خوشه، طیف مشابهی نیز از خود نشان می‌دهند.



مارک کرامهولز، استاد دانشگاه سانتا کروز، می‌گوید: الگوی تابش ستارگان مانند رشته‌ی دی ان ای در موجودات است که همه اعضای یک خانواده، ژن‌های مشترکی را به اشتراک می‌گذارند.



توانایی اندازه گیری این اثر انگشت در ستارگان به طور بالقوه بسیار کارامد است. چرا که اعضای یک خانواده در فضا معمولا نزدیک به هم باقی نمی‌مانند. بیشتر ستارگان در یک خوشه متولد می شوند اما به مرور از زادگاهشان دور شده و به جای دیگری مهاجرت می‌کنند. بنابراین ستاره شناسان امیدوارند با این تکنیک، اگر دو ستاره در دو سر کهکشان را از یک خانواده بیابند، به منشا هستی پی ببرند.



در این مسیر تنها یک مشکل بزرگ وجود دارد. کرامهولز می‌گوید: اگر چه ستارگان بخشی از یک خوشه‌ی کهن هستند و از لحاظ شیمیایی مشابه یکدیگرند اما ما هیچ دلیل خوبی نداریم که ثابت کنیم این دو ستاره با هم و در یک جا متولد شده‌اند. مشکل ما این است که نمی‌دانیم چرا ستارگان از لحاظ شیمیایی مشابه‌اند. مثلا ممکن است دو ستاره در جایی با هم متولد شوند اما یکی از آنها فرصتی برای همگن شدن نداشته باشد. در عین حال ممکن است دو ستاره همزمان در دو مکان مختلف متولد شوند اما از لحاظ شیمیایی هم شبیه به هم باشند.



به هر حال محققان در سراسر دنیا در حال تلاش برای کسب دانش بیشتر پیرامون شکل گیری این عالم هستند و تلاش برای پاسخ به این سوال باستانی همچنان ادامه خواهد داشت. ما از کجا آمده ایم؟





انتهای پیام/


4622079
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون زبان انگلیسی پیشرفته تولیمو در دوره‌های ۲۲۰ تا ۲۳۱ به روش الکترونیکی برگزار می‌شود.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گروه جدیدی از ماهواره‌های «استارلینک» شرکت «اسپیس‌ایکس» قرار بود روز پنجشنبه ۲۸ مارس از کالیفرنیا پرتاب شوند، اما این پرتاب یک روز به تعویق افتاد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» پژوهشگران نانوحسگر زیست‌الکترونیکی ساختند که می‌تواند به صورت مستمر روی سلول‌های قلب نظارت داشته باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» نسخه جدید Grok از ۱۲۸ هزار توکن پشتیبانی می‌کند و عملکردش به GPT-4 نزدیک‌تر شده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بیدارشدن از خواب با دست‌های سفت یک مشکل نسبتا شایع است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» به‌زودی با یک قابلیت جدید می‌توانید میزان رم مصرفی مرورگر مایکروسافت اج را محدود کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» برای اولین‌بار فیلمی از ربات انسان‌نما Unitree که بدون عملگرهای هیدرولیک پشتک می‌زند را مشاهده می‌کنید.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی وزارت علوم گفت: پذیرش یک دانشجوی ایرانی در پردیس‌ها‌ی بین المللی به ازای هر ۴ دانشجوی خارجی است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» طبق اسکرین‌شات فاش‌شده، هواوی گوشی‌های سری P70 را در تاریخ ۲ آوریل (۱۴ فروردین ۱۴۰۳) معرفی خواهد کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون تربیت بدنی و سلامت گفت: کمتر از ۱۰ درصد مدارس کشور به فضاهای ورزشی استاندارد مجهز هستند.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است