علمی فناوری 17:40 - 30 مرداد 1397
آژانس فضایی اروپا (ESA) به منظور ساخت سکونت‌گاه برای ماموریت‌های فضایی به ماه در آینده، به دنبال ساخت بلوک‌های ساختمانی از خاک این قمر است.

آژانس فضایی اروپا از خاک ماه آجر می‌سازد

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، دانشمندان آژانس فضایی اروپا(ESA) در پی استفاده از خاک ماه به عنوان یک ماده اولیه برای ساخت آجر و ساخت سکونت‌گاه برای مأموریت‌های آینده در ماه است.

آنها با استفاده از "شبیه‌سازها" که خواص واقعی خاک ماه را شبیه‌سازی می‌کنند، به دنبال این هدف هستند که دریابند آیا خاک خاکستری، خالص و زبری که سطح ماه را پوشانده، برای ساخت سکونتگاه، جاده، سکوی پرتاب و سایر تاسیسات مناسب است یا خیر.

اگر ملت‌های صاحب فناوری فضایی یک روز فضانوردان خود را به ماه بفرستند، توافق عمومی این است که اگر این کاوشگران قصد سفری کوتاه را نداشته باشند، ساختمان‌های مناسب برای ارائه فضاهای کاری و زندگی بسازند که قابلیت حفاظت از خدمه را در برابر تابش کیهانی مرگبار داشته باشند.

اما با توجه به هزینه فعلی برای رسیدن به ماه که بردن یک بطری آب به اندازه 20 هزار دلار آب می‌خورد، حمل مواد ساختمانی از زمین بسیار گران درمی‌آید. برای غلبه بر این مشکل، مهندسان به فکر فراهم کردن مواد اولیه ساختمانی از خاک خود ماه افتاده‌اند.

طبق گفته آژانس فضایی اروپا، زمین و ماه، از نظر زمین‌شناسی، تاریخچه بسیار مشابهی دارند، زیرا خاک ماه حاصل از اثرات برخورد سنگ‌های آسمانی بسیار ریز و تابش کیهانی بر گدازه‌های در جریان بر روی این قمر است.

زمانی که از منطقه‌ای در آلمان، مواد مذابی شبیه به گدازه‌های 45 میلیون سال پیش جاری شد، دانشمندان مرکز فضانورد اروپایی(EAC) نمونه‌های این پودر آتشفشانی را بررسی کردند و آن را یک ماده اولیه خوب برای ایجاد خاکی شبیه به ماه با نام EAC -1 دریافتند.

خاک ماه به شدت تیز و بسیار خشک است و به عنوان یک خطر بالقوه برای سلامت انسان تلقی می‌شود. این خاک به علت تابش مداوم کیهانی، حامل بار الکترواستاتیک است.

نگرانی این است که این بار بتواند خواص خاک ماه و مناسب بودن آن به عنوان مصالح ساختمانی را تغییر دهد.

"ارین ترنفیلد" عضو هیئت بررسی خاک ماه از آژانس فضایی اروپا می‌گوید: ما یک دلیل دیگر برای بازگشت به ماه به دست آورده‌ایم. ما به نمونه‌های تازه از خاک سطح ماه که در معرض محیط تابش بوده باشد، نیاز داریم.

انتهای پیام


9882127
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» تنها دو ماموریت رباتیک به عطارد راه پیدا کردند، اما همین ماموریت‌ها نیز برای رد بسیاری از فرضیه‌های نادرست درباره این دنیای داغ بسیار مهم بودند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» بایت‌دنس شایعه‌ی فروش تیک‌تاک را تکذیب کرد و گفت برنامه‌ای برای واگذارکردن این شبکه‌ی اجتماعی ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» گوگل پس از واکنش‌های منفی کاربران یوتیوب، طراحی جدید این پلتفرم را از دسترس خارج کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است