علمی فناوری 16:58 - 28 دی 1398
تحقیقات جدید اخترشناسان نشان می‌دهد طوفان‌های خورشیدی که آسمان قطب را به شکلی زیبا به رنگ سبز و صورتی درمی‌آورند، دارای یک نیمه تاریک نیز هستند.

طوفان‌های خشن خورشیدی نزدیک‌تر از تصور ما رخ می‌دهند

به گزارش ایسنا و به نقل از لایوساینس، طوفان‌های خورشیدی که نمایی دیدنی به نام شفق قطبی در آسمان قطب پدید می‌آورند، این قدرت را دارند که شبکه‌های برق، سیستم‌های ارتباطی و ماهواره‌های ما را خراب کنند. اکنون یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که منبع این طوفان‌های خورشیدی از آنچه که قبلاً تصور می‌شد به سیاره ما نزدیکتر است.

زمین توسط یک حباب محافظ معروف به مگنتوسفر محافظت می‌شود و اشعه‌های مضر خورشید را مهار می‌کند، اما هنگامی که خورشید گاهی اوقات رشته‌هایی از پرتوهای پر سرعت را منتشر می‌کند، به شدت میدان مغناطیسی زمین را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

با برخورد این باد یا طوفان خورشیدی به مگنتوسفر، دو مجموعه از خطوط میدان مغناطیسی درگیر می‌شوند. این تعامل گرما ایجاد می‌کند و ذرات باردار شامل یون‌ها و الکترون‌ها را که توسط باد خورشیدی وارد شده است، تسریع می‌کند تا به طور موقت میدان مغناطیسی زمین را تضعیف کند و طوفان‌های مغناطیسی قدرتمندی را ایجاد می‌کند که به عنوان شفق‌های قطبی به نظر می‌رسند.

محققان می‌گویند چون این طوفان‌ها نادر هستند و ماهواره‌های کافی برای مشاهده آنها وجود ندارد، دقیقاً مشخص نیست که این اتصال مجدد خطوط میدان مغناطیسی در کجا و چگونه اتفاق افتاده است.

آنها برای فهم این موضوع از مشاهدات ماهواره‌های "THEMIS" ناسا استفاده کردند. این ماهواره‌ها طی طوفان‌های خورشیدی، در بخشی از مگنتوسفر که به سمت زمین است قرار می‌گیرند، نه آن بخشی که رو به خورشید است و توسط طوفان خورشیدی کشیده می‌شوند. محققان دریافتند که این اتصال مجدد مغناطیسی(رویدادی که طوفان‌های مغناطیسی را ایجاد می‌کند) می‌تواند بسیار نزدیک‌تر از آنچه که قبلاً تصور می‌شد یعنی در فاصله حدود سه تا چهار برابر قطر زمین رخ دهد.

علاوه بر این، یک ماهواره هواشناسی در مدار نزدیک به زمین، الکترون‌های انرژی گرفته را در پی طوفان ردیابی می‌کند و نشان می‌دهد که رویداد اتصال مجدد باعث شده یون‌ها و الکترون‌ها به سرعت بیشتری برسند.

به گفته محققان، این شتاب می‌تواند برای صدها ماهواره در مدار زمین خطرناک باشد و همچنین می‌تواند برای دی‌ان‌ای انسان مضر باشد و به همین دلیل خطری برای فضانوردان به شمار می‌آید.

علاوه بر این، طوفان‌های خورشیدی می‌توانند به شیوه‌های متفاوتی ساکنان زمین را تحت تأثیر قرار دهند. به عنوان مثال در سال ۱۹۲۱ یک طوفان مغناطیسی ارتباطات تلگراف را مختل کرد و باعث قطع برق و منجر به آتش گرفتن ایستگاه قطار در شهر نیویورک شد.

"واسیلیس آنجلوپولوس" استاد فیزیک فضایی در دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس گفت: ما با مطالعه مگنتوسفر، شانس خود را برای مقابله با یکی از بزرگترین خطرات برای بشریت که طوفان‌های خورشیدی هستند، افزایش می‌دهیم. این یافته‌ها ممکن است به فضانوردان و ساکنان زمین کمک کند تا بهتر برای طوفان‌های خطرناک خورشیدی آماده شوند.

این مطالعه در مجله Nature Physics منتشر شده است.

انتهای پیام


10350695
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مریخ‌نورد «کنجکاوی» ناسا ردپای گاز متان را در سیاره سرخ یافته و دانشمندان را یک گام به کشف حیات بیگانه نزدیک‌تر کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» دانشجویان به منظور حمایت از کودکان و مادران غزه، نمایشگاهی از آثار هنری خود را با مضمون مقاومت و فلسطین در دانشگاه الزهرا برپا کردند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس سازمان سنجش با تاکید بر امنیت و سلامت کامل کنکور سراسری، از عدم قطعی اینترنت در حوزه‌های امتحانی خبر داد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت گفت:برای نخستین بار در کشورمان اعضای یک بیمار پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی، به بیماران نیازمند عضو اهدا شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» قیمت کتاب‌های درسی در پایه تحصیلی اول ابتدایی ۷۱ هزار تومان است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی گفت: طب ایرانی می‌تواند زمینه توریسم درمانی به کشور باشد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مایکروسافت نسخه‌ی جدید هوش مصنوعی سبک‌ خود را به نام Phi-3 Mini معرفی کرد. Phi-3 Mini اولین مدل از سه مدل کوچکی محسوب می‌شود که مایکروسافت رونمایی کرده است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر ارتباطات با اشاره به سه بار ارایه درخواست رفع فیلترینگ گوگل پلی به کارگروه تشخیص مصادیق مجرمانه، اظهار امیدواری کرد که با همراهی اعضا در جلسه هفته آینده رفع فیلتر صورت گیرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: هیچ مانع قانونی برای ثبت نام دانشجو معلمان در طرح تأمین مسکن فرهنگیان وجود ندارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز نخستین آیین نامه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش تصویب شد.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است