علمی فناوری 17:47 - 02 خرداد 1397
گریه‌های کودکان دلایل متعددی از جمله گرسنه بودن، درد داشتن و غیره دارد، اما والدین نمی‌توانند دقیق تشخیص دهند که دلیل اصلی گریه کودک چیست.

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، اکنون محققان دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس (UCLA) یک برنامه بسیار جالب توسعه داده‌اند که هنگام گریه کودکان، والدین با استفاده از آن برنامه می‌توانند متوجه شوند که دلیل گریه او چیست و کودک چه می‌خواهد. 

محققان دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس قصد دارند تا الگوریتمی را ایجاد کنند که این الگوریتم می‌تواند انواع گریه را از هم تشخیص دهد. این الگوریتم گریه‌های مختلف را به سه دسته تقسیم می‌کند: درد، گرسنگی و خستگی.

آریانا اندرسون (Ariana Anderson) محقق ارشد دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس می‌گوید: به عنوان یک مادر، من می‌توانم به طور غریزی تنها با گوش دادن به صدای گریه فرزندم متوجه شوم که او چه می‌خواهد اما به عنوان یک آمارشناس، بر این باورم که آیا ما می‌توانیم یک الگوریتم توسعه دهیم که به صورت خودکار همانند گوش والدین عمل کند؟ بله قطعا ما می‌توانیم.

پس از آزمایش یک سری الگوریتم‌های مختلف بر روی بیش از 2000 نمونه گریه نوزاد، این سیستم در 90 درصد مواقع موفق به تشخیص درست علت گریه کودک شد. هر چند این سیستم هم اکنون نیز با دشواری می‌تواند تفاوت بین گریه از روی گرسنگی و سر و صدا کردن کودک را تشخیص دهد.

اندرسون افزود: این برنامه انواع فرکانس‌هایی که در گریه و الگوهای مختلف صداها و سکوت هستند، را بررسی می‌کند. به عنوان مثال، هنگامی که صدای گریه توام با سکوت طولانی را می‌شنوید، می‌توانید تشخیص دهید که کودک‌تان فقط سر و صدا می‌کند اما هنگامی که کودکان درد دارند بی‌وقفه گریه می‌کنند و لحظات بسیار کوتاهی میان گریه‌شان سکوت می‌کنند.

البته این نکته را هم باید در نظر گرفت که هر کودکی به همان شیوه‌ گفته شده ارتباط برقرار نمی‌کند، به همین دلیل است که برنامه هوشمند یک ویژگی جالب دارد که کاربران را قادر می‌سازد تا به این الگوریتم آموزش دهند تا صداهای خاص کودک‌شان را بهتر ترجمه کند. والدین می‌توانند کلیپ‌های صوتی از گریه کودک‌شان را ضبط و ضمیمه کرده و به سرور دانشگاه کالیفرنیا لس انجلس ارسال کنند تا دقت پیش‌بینی‌های این برنامه بهبود پیدا کند.

همچنین محققان قصد دارند گریه تعداد زیای کودک را جمع‌آوری کنند تا بتوانند اختلالات عصبی را از طریق صوت غیرطبیعی کودک تشخیص دهند.

استیون شینکف (Stephen Sheinkopf) از دانشگاه براون معتقد است که با استفاده از ابزارهای مناسب، تنها با مطالعه بر روی گریه کودکان می‌توان بیماری‌هایی نظیر اوتیسم را در سنین کودکی تشخیص داد.

اندرسون می‌گوید: این مطالعه منحصر به فرد است، زیرا آزمایشگاه را به خانه کاربران می‌برد نه کاربران را به آزمایشگاه. این برنامه قابل دانلود برای هر دو سیستم عامل ios و اندروید است و هر کسی که مایل به داشتن این برنامه است می‌تواند برنامه Chatterbaby را دانلود کرده و پنج ثانیه از گریه کودک خود را ثبت و سپس آن را به پایگاه داده آپلود کند.


9788521
 
پربازدید ها
پر بحث ترین ها

مهمترین اخبار علمی فناوری

علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» وزیر بهداشت بخش MRI بیمارستان شهدای یافت آباد را افتتاح و از نصب یکی از پیشرفته‌ترین دستگاه‌های تصویربرداری در این مرکز ابراز خرسندی کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» رئیس شورای حفاظت آزمون سراسری با اشاره به شناسایی افرادی که ابزار ممنوعه به همراه داشتند، از داوطلبان آزمون سراسری برای رعایت دستورالعمل‌ها تشکر کرد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیرعامل متا اعلام کرد: که غول فناوری هنوز سال‌ها با کسب درآمد از هوش مصنوعی فاصله دارد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» لوگوی ویژه آیین‌های بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت آموزش عالی در ایران همزمان با نودمین سالگرد تاسیس دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی ایران» منتشر شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» مدیر گروه مبارزه با بیماری های دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: مالاریا جزو مهم‌ترین و جدی‌ترین بیماری‌های عفونی در تمام قاره‌های دنیا است.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش گفت: گفت: در ۶۰۰ هزار مدرسه دخترانه باید این وظیفه روایتگری پیشرفت ایران و دختر ایرانی را انجام دهیم.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» شرکت تراشه‌ساز «TSMC» تایوان، اعلام کرد که فناوری جدید تولید تراشه این شرکت به نام «A 16» در نیمه دوم سال ۲۰۲۶ وارد چرخه تولید خواهد شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» آزمون سراسری گروه آزمایشی هنر و همچنین گروه آزمایشی زبان‌های خارجه راس ساعت ۱۴:۳۰ آغاز شد.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» در حالی که ساخت یک خانه تک طبقه به روش سنتی ممکن است چند ماه طول بکشد، اما بزرگترین چاپگر سه بعدی جهان که توسط مهندسان دانشگاه مین (Maine) ساخته شده است، می‌تواند این پروژه را در کمتر از چهار روز به پایان برساند.
علمی فناوری
«باشگاه خبرنگاران» سامسونگ روی ویژگی‌های هوش مصنوعی سلامتی‌محور حلقه‌ی هوشمند خود تمرکز ویژه‌ای خواهد داشت.

مشاهده مهمترین خبرها در صدر رسانه‌ها

صفحه اصلی | درباره‌ما | تماس‌با‌ما | تبلیغات | حفظ حریم شخصی

تمامی اخبار بطور خودکار از منابع مختلف جمع‌آوری می‌شود و این سایت مسئولیتی در قبال محتوای اخبار ندارد

کلیه خدمات ارائه شده در این سایت دارای مجوز های لازم از مراجع مربوطه و تابع قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد.

کلیه حقوق محفوظ است